Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ünnepi készülődés az Állatkertben 2018. december 18.

Mi is készülünk az ünnepekre! A Holnemvolt Vár bejáratával szemben felállítottuk a betlehemet, ajándékötletként pedig ajándékutalványt és karácsonyi örökbefogadást kínálunk. Alapítványunk az Árkádba, a Westendbe és a Városháza parkba is kitelepült.

Az Állatkertben is készülünk a közelgő ünnepekre. Az adventi hangulat jegyében felállítottuk a hagyományos betlehemet, ezúttal a Holnemvolt Vár bejáratával szemben. Ugyanide került az Állatkert karácsonyfája is.

A betlehemi dioráma fából faragott figuráit, így a szent család tagjait, a napkeleti bölcseket, a pásztorokat és az angyalokat Mónus Béla fafaragó művész („faragó ember", ahogy önmagát szerényen hívni szokta) készítette. Különlegességük, hogy mindegyik figurán a magyar pásztorművészet hagyományai és formavilága jelenik meg, vagyis nem a bibliai időkre jellemző öltözékben, hanem magyaros viselettel lettek kifaragva.

Az ünnepi készülődés részeként Állatkertünk számos ajándékötletet is kínál azoknak, akik állatbarát, az Állatkert iránt érdeklődő szeretteiket valamilyen „állatkertes" ajándékkal szeretnék meglepni. Az egyik ilyen lehetséges ajándék az állatkerti ajándékutalvány, amely 3000, 5000 és 10.000 forintos címletekben vásárolható meg az ajándékboltunkban, illetve a webshopban. Az ajándékutalványt nemcsak magánszemélyeknek, hanem munkáltatóknak is ajánljuk, mert juttatásként – jogszabályban meghatározott értékhatárig – adó- és járulékmentesen adható a munkavállalóknak.

Állatkertünk ajándékboltjában, illetve a webshopban természetesen másfajta ajándékok is beszerezhetők, többek között az ország legnagyobb plüssállat kínálatából lehet válogatni, de a 2019-es évre szóló állatkerti naptárat is lehet vásárolni.

Ne feledkezzünk meg a karácsonyi örökbefogadásról sem! Egy-egy állat jelképes örökbefogadása persze az év más időszakában, más alkalmakkor is nagyszerű ajándék, de kiváló ötlet karácsonykor is. Az Állatkerti Alapítvány ilyenkor külön karácsonyi örökbefogadási akcióval készül, sőt, még az örökbefogadásról szóló oklevelet is karácsonyi motívumok díszítik ilyenkor. Az ajándék beszerzését megkönnyítendő, az Állatkerti Alapítvány a város több pontjára is kitelepül ilyenkor, így december 10-től az Árkád, december 12-től pedig a Westend bevásárlóközpontban is találkozhatnak munkatársainkkal egy külön állatkerti alapítványi standnál. Sőt, egy standot a Városháza parkban is felállítottunk.

Tegyen állati jó ajándékokat a karácsonyfa alá!