Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Üröm az örömben 2019. április 10.

Az örömteli hírt, hogy a visszatelepítési programba bekerült óriásvidránk, Alondra sikeresen megérkezett Argentínába, sajnos beárnyékolja, hogy a párjának kiszemelt Svédországból érkező hím idő előtt elpusztult.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk arról, hogy egyik óriásvidránk, Alondra bekerült egy visszatelepítési programba, amelynek keretében egyike lesz azoknak az állatoknak, akikkel igyekeznek újra benépesíteni az Argentínában található Iberá védett területét. Amint elmondtuk, a múltban ezen a területen az óriásvidrák őshonosak voltak, de úgy fél évszázaddal ezelőtt kipusztultak onnan.

Alondra azóta sikeresen meg is érkezett Argentínába, s a visszatelepítésével kapcsolatos előkészületek minden tekintetben rendben haladnak. Ám a párjának kiszemelt, Lobo nevű hím állatról, aki a svédországi Eskilstuna Állatkertjéből utazott Argentínába, néhány nappal ezelőtt szomorú híreket kaptunk. Lobo egy altatásban végzett rutinvizsgálat után nem ébredt fel többé az altatásból. A szakemberek természetesen azonnal elvégezték a boncolást, de semmilyen elváltozást nem találtak, ami az állat pusztulásának okára utalt volna. A hír természetesen minket is elszomorít, s mélyen együttérzünk az argentin és svéd kollégákkal. Ugyanakkor bízunk abban, hogy a faj európai tenyészprogramja, illetve az argentin vadvédelmi szakemberek együttműködése nyomán sikerül majd egy másik, hasonlóan alkalmas vőlegényt találni Alondra számára, hogy anyaként utódaival is hozzájárulhasson majd az óriásvidrák visszatéréséhez az argentin vadonba.