Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Valentin-napi kisfilm: telis-tele szeretettel 2021. február 11.

Állatkertünk látogatói gyakran lehetnek szemtanúi az állatok egymás iránti szeretetének, legyen szó akár párokról, akár szülő-gyermek kapcsolatról. Mivel most zárva vagyunk, kisfilmen mutatunk ilyen meghitt pillanatokat.

Jóllehet a Valentin-napot, vagyis Bálint napját mindenekelőtt a szerelmesek ünnepeként tartják számon, mi az Állatkertben mindig úgy gondoltuk, hogy mindenféle szeretet, a szülő és gyermeke közti, a testvéri vagy a baráti szeretet, és persze az állatok iránt érzett szeretet is érdemes arra, hogy Bálint napján megünnepeljük. Ezért is vált hagyománnyá nálunk az elmúlt években, hogy ilyenkor páros kedvezményt hirdessünk: akik a kapuban megölelik egymást (a szerelmes, a baráti, a testvéri stb. ölelés is ér), általában ketten egy jegy áráért léphetnek be.

Most persze hiába kedveskednénk ilyesmivel látogatóinknak, hiszen a koronavírus világjárvány miatt Állatkertünk kapuit épp három hónappal ezelőtt be kellett zárnunk. Így most azt találtuk ki, hogy mától a hét végéig több Valentin-napi tartalmat is közzéteszünk majd itt, a honlapon, illetve Facebook-oldalunkon is.

Elsőként az alábbi kisfilmet, amivel szintén egy kicsit pótolni igyekszünk az állatkerti élményeket. Hiszen máskor annyi lehetőség van arra, hogy látogatóink szemtanúi legyenek az állatok egymás iránti szeretetének, legyen szó akár párt alkotó állatokról, akár szülőkről és utódokról, akár testvérekről. Most, hogy átmenetileg nem látogatható az Állatkert, ezekből a pillanatokból kisfilmen igyekszünk legalább ízelítőt adni.

Az elkövetkező napokban egyébként más érdekességekkel is készülünk. Szeretnénk foglalkozni az ember és az állat közötti szeretettel, mesélünk majd az állatok szerelmi életéről is, sőt mi több, vasárnap Állatkertünk Alapítványa is készül majd egy állatkerti állat-párokkal kapcsolatos Valentin-napi kvízzel: a helyesen válaszolók között állatkerti örökbefogadást sorsol majd ki az Alapítvány.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.