Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Viola, a vombat 2015. október 22.

Október 22-ét Ausztráliában a vombatok napjaként tartják számon. Mivel a mi Állatkertünk szakmai körökben egyebek mellett a vombat szaporulatról ismert, a vombatok napja alkalmából egy vombatos kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak.

Október 22-ét Ausztráliában a vombatok napjaként tartják számon. Ez persze nem évszázados hagyomány, s nem is nemzeti ünnep, csupán egy szimpatikus kezdeményezés, amely 2005-ben indult útjára. Idén tehát már a 11. vombat napot tartják meg Ausztráliában. A vombat napot sok ausztrál barátunk gasztronómiai élményekkel, éspedig süteménnyel vagy csokoládéval ünnepli.

Ha már Ausztráliában ilyen nagy kultusza van ezeknek az állatoknak, úgy gondoltuk, hogy erről nekünk is illene megemlékezni. Az európai állatkertek közül ugyanis alighanem nekünk van a legtöbb közünk ezekhez az erszényesekhez. Mint ismeretes, vombatok csak nagyon kevés európai állatkertben láthatók, s ezek közül is csak egyben, a budapestiben szaporodnak (más európai állatkertben az elmúlt negyedszázadban egyáltalán nem volt vombat szaporulat). A legifjabb vombatunk, Viola 2014 nyarának végén született, de mivel erszényes állatról van szó, a kölyköt csak hónapokkal később láthatta meg a nagyközönség. Kisfilmünk elejének képkocái idén tavasszal készültek, ott Viola még a szüleivel együtt látható. Mostanra viszont már kirepült a „szülői házból”, s egy önálló, saját kifutót kapott.