Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágba borítjuk a kertet! 2021. május 19.

Begóniák, sétányrózsák, bársonyvirágok, díszcsalánok, nebáncsvirágok és csillagcsokrok százai pompáznak szerte az Állatkertben: a fagyosszentek elmúltával ugyanis megkezdtük az egynyáriak kiültetését a virágágyakba.

Amikor csak lehet, mindig felhívjuk a figyelmet arra, hogy mi nemcsak állat-, hanem növénykert, botanikus kert is vagyunk. Az persze furcsa lehet, hogy botanikus kert létünkre ekkora hangsúlyt fektetünk az egy- és kétnyári növényekre, hisz máshol ez nem megszokott. És persze nálunk is az a 2526 növényfaj, fajta és változat alkotja a növénygyűjtemény gerincét, melyek megőrzéséről és szaporításáról nap mint nap gondoskodunk. Ugyanakkor az egy- és kétnyáriak kiültetésének is nagy hagyományai vannak nálunk, és emellett a látogatóink is szívesen gyönyörködnek az ágyásokba kiültetett virágokban.

A fagyosszentek elmúltával összesen mintegy hétezer tő palántát ültetünk most ki: köztük begóniákat, sétányrózsákat, bársonyvirágokat, díszcsalánokat, nebáncsvirágokat és csillagcsokrokat is. A hétezer palántából 3970 darabot vásároltunk, háromezret viszont a saját, a kulisszák mögötti területen található üvegházunkban termesztettünk. Ezt azért is tartjuk érdemesnek megemlíteni, mert ebből talán érzékelni lehet, hogy ahhoz a virágpompához, amit a látogató Állatkert-szerte láthat, nem kevés háttérmunkára van szükség. Az egynyáriak – a gondos palántanevelésnek hála – már most is szépen virágoznak, heteken belül pedig valóságos virágtengerré változtatják ágyásainkat.

Érdekesség, hogy az említett növények közül a sétányrózsáknak különleges jelentőségük van a hamarosan megnyíló Lepkekertben. Ezek a növények ugyanis nemcsak szépek, hanem nektárjuk a kikelő lepkék számára táplálékul is szolgál. Így a Lepkekertben már az első bábok megérkezése előtt gondoskodni kell a sétányrózsák kiültetéséről.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.