Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágok az Állatkert parkjában 2021. február 23.

Az elmúlt napokban, hetekben Állatkertünk parkjában egyre több helyen bontottak szirmot a legkorábban nyíló virágok, így a téltemető és a hóvirág, sőt itt-ott már néhány ligeti csillagvirágot is látni lehet. Igen látványos a japánszentfa termése is.

A mi intézményünk nemcsak állat-, hanem növénykert is egyben. Ezért aztán amikor csak lehet igyekszünk beszámolni a növényeinkkel kapcsolatos érdekességekről is. Ez most annál inkább fontos, mivel látogatóink személyesen nem gyönyörködhetnek Állatkertünk parkjának csodáiban, hiszen a koronavírus világjárvány miatt már több mint három hónapja zárva kell tartanunk a kapukat.

A tél vége felé közeledve mindig örömmel számolunk be arról, amikor Állatkertünk parkjában szirmot bontanak az első virágok. A legkorábban a téltemető és a hóvirág szokott megjelenni, némelyikükben már januárban is gyönyörködhetünk. Február derekára azonban egyre többet látni belőlük, sőt az első ligeti csillagvirágok is megjelennek. Ez a helyzet most is: a legtöbb hóvirág a Főkapu közelében lévő parkrészeken pompázik, egy-egy ligeti csillagvirággal tarkítva. A Xántus-ház előtti domboldalban is van már néhány hóvirág, vele szemben pedig, a szikla tövében, illetve a vombatok kifutója mellett sok száz téltemető virít.

De nemcsak a korai virágokban lehet ilyenkor gyönyörködni, hanem az Állatkertünk több pontján, de különösen a Főkaputól a Japánkert felé vezető sétányt övező japánszentfák látványos termésében is. A legtöbbször már az ősszel megjelenő, és egész télen megmaradó bogyók vörös színe valójában figyelmeztetés, hiszen a bogyók mérgezőek.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.