Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágokkal jelzi közeledtét a tavasz 2023. február 19.

Az első hóvirágok valójában már január első hetében kinyíltak Állatkertünkben, és a téltemető is korán szirmot bontott. Mostanra viszont már tőzikékben, csillagvirágokban és sáfrányokban is gyönyörködhet, aki ellátogat hozzánk.

A tél végére az ember már nagyon vágyik a zöldre és a virágokra. Állatkertünkben persze az elmúlt hónapokban sem kellett teljesen nélkülözni a botanikai látnivalókat, hiszen például a Pálmaház trópusi növényei fittyet hánynak arra, ha kint zimankó van. De azért mi is nagyon várjuk már a tavaszt! Így aztán mindannyiunk lelkének jót tesz azt látni, hogy Állatkertünk parkjában egyre-másra nyílnak a virágok.

A legkorábban természetesen a hóvirág és a téltemető bontott szirmot. A legelső hóvirágokat már január első hetében látni lehetett a Xántus-ház előtti lejtőn. Mostanra pedig már a Főkapu környéki sétányok mellett is sok virít belőlük. De ha alaposabban körülnézünk, itt-ott láthatjuk közöttük a ligeti csillagvirág kékjét is. A sáfrányokból, más néven krókuszokból többfélével is találkozhatnak látogatóink, és persze virágzik már a tőzike is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.