Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágpompa az Állatkertben 2018. április 25.

Nemcsak az állatok, hanem a növények miatt is érdemes kilátogatni az Állatkertbe. Az egész park virágba borult. A cseresznyevirágzás utolsó napjai sziromszőnyeget terítenek a Japánkertre, a japán bazsarózsák pedig teljes szépségükben pompáznak.

Törpe nősziromIntézményünk – amint hivatalos neve is mutatja – nemcsak állat-, hanem növénykert is, gazdag botanikai gyűjteménnyel. Erre a gyűjteményes kertre, parkunk szépségeire rendszeresen fel is hívjuk a figyelmet híradásainkban.

Ez most különösen indokolt, hiszen az évnek ebben a szakában igazi virágpompával várjuk a látogatókat. Mostanában a Japánkert a leglátványosabb: végéhez közeledik a cseresznyevirágzás, ami ugyan azt jelenti, hogy a díszcseresznyék ágain napról napra kevesebb virág látható, viszont a lehullott szirmok valóságos sziromszőnyeget terítenek a Japánkert középső részére. Ugyancsak feltűnőek a Japánkertben a japán bazsarózsa tenyérnyinél is nagyobb, látványos virágai, amelyek közül némelyik csak a keddi, illetve a szerdai napon bontotta ki a szirmait.

Japán bazsarózsaTermészetesen a kert többi pontján is sok szép virágot láthatunk. Aki a liliomfa virágait szerette volna látni, az ugyan már kissé elkésett, de például rengeteg nefelejcs kéklik a kert sétaútjai mentén, sőt, sok a lilaakácokat is teljes pompájukban láthatja a nagyközönség. A Sziklakertnél – egy kis szerencsével még a törpe nőszirmot is meg lehet csodálni.