Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágzik a tőzike is 2020. március 11.

Miközben a főbejárattól induló sétányok mentén a hóvirág és a ligeti csillagvirág alkot szinte összefüggő virágszőnyeget, a Xántus-ház előtti lejtőn, a Sziklakertnél virágzó tőzikéket is láthat a nagyközönség. Virágnézőbe is érdemes eljönni hozzánk!

Sokszor elmondjuk, hogy – amint ez intézményünk hivatalos nevéből is kiderül – nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, különlegesen gazdag botanikai látnivalókkal. A tél persze nem volt éppen ideális évszak növények bemutatása szempontjából – kivéve mondjuk a Pálmaházat, ahol mindig nyár van – de már február elején beszámolhattunk arról, hogy a szabadtéri növénybemutatók is egyre több és több látnivalót tartogatnak a legkorábbi virágok, így a téltemető és a hóvirág megjelenésével.

A téltemető azóta már elvirágzott, és hóvirágból is már csak néhány tövet találni azon a helyen, ahol a legelsők előbújtak. A kert más pontjain, különösen a főbejárattól az emberszabásúak felé vezető, egykori jeles igazgatóink szobrával szegélyezett sétány mentén viszont a hóvirágok szinte összefüggő szőnyeget alkotnak, sok-sok ligeti csillagvirág kékjével kiegészítve.

A Xántus-ház előtti lejtőn, az úgynevezett Sziklakertnél, ahol korábban a legelső hóvirágjaink is nyíltak, most a tőzikéké a főszerep, a legtöbbet ezen a helyen látni belőlük Állatkertünkben. A tavaszi tőzike (Leucojum vernum) az amarilliszfélék családjának tagja. A hóvirághoz hasonlóan lefelé konyuló, avagy – ahogy szabatosan mondjuk – bókoló virágja van, de jól megkülönböztethető fehér lepelleveleinek jellegzetes alakjáról és az azok végén található zöldessárga foltról.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.