Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágzik a varázsmogyoró és a téltemető is 2016. február 17.

Egyre több helyen látni az Állatkert parkjában a természet tavaszi ébredésének jeleit. Újabb és újabb gyeptereken nyílnak ki a hóvirágok, itt is, ott is szirmot bont a sárga virágú téltemető, sőt a Japánkertben álló varázsmogyoró is virágba borult.

TéltemetőKözismert dolog, hogy intézményünk nemcsak állatkert, hanem egyúttal növénykert is. S nincs is hiány a botanikai látnivalókból. A szabadföldi növénybemutatók persze nem épp a téli hónapok nyugalmi időszakában mutatják legszebb képüket, de a tél vége felé, a tavasz közeledtével érdemes figyelni a különböző parkrészeket, hiszen egyre több és több növény kezd virágzásba.

VarázsmogyoróAz első hóvirágokról és téltemetőkről január végén már hírt adtunk. Azóta mindkét faj esetében megnőtt az előbújt és szirmot bontott tövek száma, s nemcsak itt-ott, hanem a kert számos pontján találkozhatunk velük. A legelső hóvirágok például a sziklakertben bújtak elő, mostanra azonban a fácánosnál és a főbejáratot övező gyeptereken is több száz, sőt több ezer virít belőlük. A téltemetővel legelőször a vombatkifutó mellett lehetett találkozni, ám február közepére sziklakerttel szemközt, sőt, az emléksétánynál, a Xántus szobor mögött és Lendl Adolf szobrának közvetlen közelében is szép számmal akad belőlük.

A vadvirágok mellett akad olyan fás szárú növény is, amelyet már virágzó állapotban láthatunk. Ilyen a Japánkertben álló varázsmogyoró. Ennek virágzása jellemzően február és március hónapokban esik, ám évről évre azt tapasztaljuk, hogy ezen az időszakon belül a lehető legkorábban, tehát már február első felében megjelennek rajta a jellegzetes sárga virágok.