Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágzó selyemmirtuszok 2021. július 26.

A virágba borult selyemmirtusz nagyszerű példa arra, hogy növényeink is igen nagy népszerűségnek örvendenek. Hiszen nap mint nap tapasztaljuk, hogy látogatóink szívesen „szelfiznek” a Pálmaház mellett álló selyemmirtusz cserjével.

Ahogy tavasszal a virágzó cseresznyefák előtt, mostanában úgy állnak meg látogatóink a virágzó selyemmirtuszoknál, hogy gyönyörködjenek bennük, vagy fényképen örökítsék meg a látványt, esetleg közös képet is készítsenek a virágoktól roskadozó növénnyel. A legtöbben természetesen a Pálmaház mellett álló selyemmirtusz cserjével szeretnének „szelfizni", hiszen ő a legidősebb, legnagyobb és a leglátványosabb is. Ám növénygyűjtemény folyamatos fejlesztésének köszönhetően két újabb telepítésű selyemmirtuszunk is van, egyik a Holnemvolt Vár átjárójában, a másik pedig a Fácánház előtt.

A kínai selyemvirágfa (Lagerstroemia indica) néven is ismert növény kedveltsége annak köszönhető, hogy nyár elején-közepén induló virágzásuk egészen nyár végéig eltart. Nálunk általában 80 napig szoktak virágozni. Virágzata buga, benne a rojtos sziromlevelek fehér, rózsaszín, lila és piros színével kontrasztban állnak a rikítóan sárga porzók. Termése felnyíló tok, apró szárnyas magokkal. Jól hibridizálható, számos kertészeti fajtája van.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.