Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Vizes élmények az Állatkertben 2019. július 4.

Az emberek és az állatok számára is gondoskodtunk hűsítő vizes élményekről. Két játszóterünkön is vannak vizes játékok, a kert számos pontján párakapu működik, állataink pedig medencéjükben, vagy akár a „zuhany” alatt is hűsölhetnek.

Kánikula idején a látogatóknak és a kertben lakó állatoknak is többféle vizes élményt kínálunk. A nagyközönség számára a kert több pontján párakapukat állítottunk fel, és természetesen számos ivókút is található a sétautak mentén. Játszótereink közül kettő is akad, amelyikben vizes játékok várják a gyerekeket. A Holnemvolt Várban, az Állatkert tavaly megnyílt játszóparkjában, a Szép Miklós játszótéren is van vizes játék, ahol a víz áramlása még egy kereket is megforgat. A Pálmaház melletti energia játszótérnél pedig zsilipekkel lehet szabályozni a miniatűr folyócska vizének útját.

Állataink közül nagyon sokan rendelkeznek saját medencével. A félig vízi, félig szárazföldi életmódot folytató állatok esetében, mint amilyenek az oroszlánfókák, az óriásvidrák, a vízilovak, vagy éppen a pingvinek, a dologban nincsen semmi rendkívüli, mert ők az év minden hónapjában jelentős időt töltenek a medencében. Más a helyzet például a tigrisek, a sörényes hangyászok, az elefántok, vagy mondjuk a páviánok esetében: náluk ilyenkor különösképpen felértékelődik a medencéjük nyújtotta pancsolási lehetőség. Az orangutánok kifutójánál a legmelegebb napszakban hűsítő vízsugár áll az állatok rendelkezésre, habár nem annyira hűsölni, mint inkább játszani szoktak vele. Egyik kedvenc szórakozásuk például az, hogy azokat a textildarabokat, amelyeket ugyancsak játékszerként adni szoktunk nekik, megpróbálják betömködni a csővezeték végébe, mintegy azzal kísérletezve, hogy el tudják-e így zárni a víz útját. A pingvineknek – akik persze igazából afrikai állatok, hiszen a nálunk látható pápaszemes pingvinek eredetileg Afrika déli partvidéke mentén honosak – nemcsak medencével rendelkeznek, hanem még vízköd-zuhanyt is telepítettünk a kifutójukba. Ha úgy tartja kedvük, aláállnak, és szárnyaikat kitárva élvezik a hűsítő vízpárát.

 

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.

Vásárolj Állatkerti belépőjegyet sorban állás és tranzakciós díj nélkül a mobiloddal. Részletek