Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Vízi akrobaták 2023. május 14.

Látogatóink egyre gyakrabban láthatják a kifutóban a Pálmaházzal szemközti kifutóban lakó, Dél-Amerikában őshonos óriásvidrákat, akik a szárazföldön kissé komikus esetlenséggel, a vízben viszont akrobatikus ügyességgel mozognak.

A Dél-Amerikában honos óriásvidra (Pteronura brasiliensis) csak kevés állatkertben látható, Magyarországon történetesen csak mi mutatjuk be őket. A fajjal 2014-ben kezdtünk el foglalkozni, és azóta számos eredményt értünk el velük. Hiszen ma már egy rendszeresen szaporodó óriásvidra családunk van, ami azért is fontos, mert az óriásvidra őshazájában a veszélyeztetett állatfajok közé tartozik.

De nemcsak a faj természetvédelmi célú szaporítására irányuló nemzetközi együttműködésben veszünk részt sikeresen, hanem arra is volt már példa, hogy Állatkertünkből az egyik óriásvidra egy Argentínában található nemzeti parkba költözött, hogy ott egy visszatelepítési programban vegyen részt.

Óriásvidra családunk mostanában egyre több időt tölt a szabadtéri kifutóban, így a Pálmaház felé járva mindenképpen érdemes őket is megcsodálni. Nemcsak családi életüket lehet megfigyelni, hanem igen gyakran azt is, hogy milyen ügyesen alkalmazkodtak a félig vízi életmódhoz.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.