Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Wendy lett a kisvombat neve! 2020. december 2.

A múlt héten indított szavazásra mintegy tízezer voks érkezett. A három választható név közül a Wendy kapta a legtöbb szavazatot, így ez lesz a neve az ötödik budapesti vombatgyereknek. Köszönjük mindenkinek, aki segített a névválasztásban!

Múlt péntektől kedd éjfélig lehetett szavazni az ötödik budapesti vombatbébi nevére. Három előzsűrizett nevet (Mandy, Mia, Wendy) bocsátottunk szavazásra, s e három lehetőségre összesen mintegy tízezer voks érkezett kedd éjfélig, a szavazás lezárultáig. A legtöbb szavazónak a Wendy név tetszett, így most hivatalosan is ez lesz a kicsi neve, Wendy néven jegyezzük be a törzskönyvbe.

A kis Wendy még tavasszal született, de ahogy ez az erszényeseknél szokás, világra jövetele után egy darabig még az erszényben fejlődött, ahonnan nyár derekán nézett ki először. Ősszel már a kifutóra is kimerészkedett, így akkor már szerencsésebb látogatóink is megpillanthatták, de annak, hogy nevet keressünk neki, csak mostanában jött el az ideje, hiszen a megfigyelések alapján már csaknem biztosak lehetünk abban, hogy legifjabb vombatunk kislány.

Az elmúlt hetekben egyébként két kisfilmet és sok más érdekességet is közzétettünk Wendyről. Az egyiken azt lehet megnézni, amit az éjjellátó kamerák láttak a vombatok családi életéből, a másik kisfilmen pedig nappali fénynél láthatjuk őt és családját a kifutóban.

A vombatokról egyébként tudnivaló, hogy ezeket az érdekes erszényes állatokat csak nagyon kevés állatkertben mutatják be vombatokat (Magyarországon például csak nálunk), és még kevesebb azon kertek száma, ahol szaporodnak is. A több száz európai állatkert közül ez eddig csak nyolc helyen sikerült, köztük nálunk is. Sőt, még ebből a nyolcas mezőnyből is kiemelkedünk, hiszen ötnél több kisvombat még egyetlen európai kertben sem született.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.