Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Zaki lett a zebracsikó neve 2021. november 16.

A tegnap éjjel lezárult szavazás eredménye alapján az öthetes zebracsikó, Romy és Zucchero kisfia a Zaki nevet kapta. A perzsa eredetű név erényest jelent. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával segítette a név kiválasztását.

Az Állatkertünkben világra jött kisállatok egy részénél, különösen a legnépszerűbbeknél általában szavazást szoktunk hirdetni arról, hogy mi legyen a jövevény neve. Ez legtöbbször úgy történik, hogy néhány előzsűrizett, és a névadással kapcsolatos különféle kívánalmaknak megfelelő nevet bocsátunk szavazásra, s ezek közül voksolhat a nagyközönség arra, amelyik név a legjobban tetszik.

Ezt a megoldást választottuk például Móric, a tavaly született orangután bébi, Manú, az óriásvidra kölyök, Samu, a kiselefánt, Rezső, a tapírgyerek, és Bonifác, a vörös panda kölyök nevének esetében is.

A most már öthetes zebracsikó, Romy és Zucchero legifjabb utódja is így kapott nevet. Magát a szavazást a múlt héten hirdettük meg, s csaknem egy hét alatt összesen 9919 voks érkezett, vagyis közel tízezren segítettek kiválasztani a csíkos jövevény nevét. Összesen négy lehetőségre lehetett szavazni, amelyek közül a Zaki kapta a legtöbb voksot, a szavazatok 66,6 %-át. A Zaki perzsa eredetű, de az Észak-Afrikától Délkelet-Ázsiáig terjedő térségben szinte mindenütt használatos férfinév. Jelentése: erényes, tiszta, éles eszű.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.