Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Zuri lett a zebracsikó neve 2023. május 25.

Szerdán éjfélig lehetett szavazni a zebracsikó nevére Állatkertünk weboldalán. Mostanra megvan az eredmény: Zuri lett a zebra kislány neve. A szuahéli eredetű név jelentése: szépséges, ragyogó, nagyszerű. Köszönjük a sokezer szavazatot!

Már korábban beszámoltunk arról, hogy tizenöt esztendős zebrakancánk, Romy, aki már tapasztalt anyukának mondható, május első napjaiban újabb csikónak adott életet. A jövevény kislánynak bizonyult, a névadáshoz pedig a nagyközönség segítségét kértük. Múlt héten négy előzsűrizett nevet bocsátottunk szavazásra.

Több ezer szavazat érkezett (ezeket ezúton is köszönjük), a négy név közül pedig végül a Zuri lett a befutó. Méghozzá 51,9 százalékos szavazataránnyal, ami azt jelenti, hogy többen szavaztak erre a névre, mint a másik háromra együttesen.

A Zuri név eredetileg a Kelet-Afrikában, éspedig Kenyában, Tanzániában és Ugandában elterjedt szuahéli nyelvben használatos. Ezt a nyelvet nemcsak maguk a szuahélik beszélik, hanem az említett országokban közvetítő nyelvként is használják. Maga a Zuri név olyasmit jelent, hogy szépséges, ragyogó, illetve nagyszerű.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.