Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Búcsú Norbitól2021. május 14.

Ma reggel az „örök vadászmezőkre” távozott Norbi, Állatkertünk közkedvelt, idős szibériai tigrise, aki 2003-ban született, és 2004 óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, Nivával összesen öt kölykük született.

Samu lett a kiselefánt neve!2021. május 13.

A Samu név lett a befutó a múlt héten meghirdetett szavazáson, így ezt a nevet kapja a nemrég született kiselefánt. Honlapunkra alig egy hét alatt közel 75 ezer voks érkezett. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a névadáshoz!

155 év kengurui2021. május 11.

Nemcsak elefántoknál volt gyermekáldás mostanában, hanem az erszényből kileső, sőt, onnan időnként már ki is járó kiskengurukat is lehet látni Állatkertünkben. Kengurukkal egyébként már 155 éve foglalkozunk, cikkünkben az ő történetüket mutatjuk be.

Vadgesztenyéink védelmében2021. május 11.

Bár kertünk közel 155 éve, kerttörténetileg a platán korszakban nyílt meg, az első komolyabb kertfejlesztések az 1900-as évek eleji gesztenye korszakban zajlottak. Nem is csoda hát, hogy 28 darab, közel százéves vadgesztenyével büszkélkedhet kertünk.

Pihés fiókák a fekete hattyúknál2021. május 8.

Bár most a kiselefánt a közönség elsőszámú kedvence, több más kisállat is látható nálunk. Az Ausztráliában őshonos fekete hattyúknál például négy aranyos fióka cseperedik. Az Ausztrálház és a Dombház közötti tavacskánál lehet megcsodálni őket.

Reggeli az Akváriumban2021. május 7.

Bár az Állatkert bemutatóhelyeinek többsége már újra látogatható, a Pálmaház alatti Akvárium újranyitására egy kicsit még várni kell. Addig viszont itt van legújabb kisfilmünk, amelyben néhány itt lakó halat mutatunk meg reggelizés közben.

Itt lehet szavazni az áprilisban született kiselefánt nevére!2021. május 5.

Ezúttal is látogatóink segítségét kérjük, hogy voksaikkal döntsék el, mi legyen a nemrégi született kiselefánt neve. Szavazni jövő szerdán éjfélig lehet, a végeredményt pedig a rá következő napon, csütörtökön tesszük majd közzé.

155 év elefántjai2021. május 4.

A nemrég bemutatkozott kiselefánt Állatkertünk legifjabb ormányosa. De vajon mikor érkezett az első elefántunk? És korábban hány kiselefánt született Budapesten? Ez is kiderül jubileumi történeti sorozatunk mostani részéből.

Megszületett a várva várt kiselefánt!2021. április 28.

Harmadszorra is anyuka lett Angele, a huszadik életévében járó elefánt anyuka: szombat hajnalban egy életerős kiselefántot hozott a világra. A „szülőszoba” éjjellátó kamerái segítségével a születés pillanatait is meg tudjuk mutatni.

155 év oroszlánjai2021. április 27.

Az oroszlán is azon fajok közé tartozik, amely nélkül nehéz lenne elképzelni Állatkertünket. Első oroszlánjainkat 1873-ban szereztük be, az első oroszlánház pedig 1876-ban készült el. Száznál is több kisoroszlán született már nálunk.