Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Hároméves lett Samu, a kiselefánt2024. április 24.

Ma van Samu, a kiselefánt harmadik születésnapja! Az ünnepeltet azonban nem most, hanem 27-én, szombaton köszöntjük majd fel, 11 órakor. Azért választottuk inkább a hétvégi időpontot, hogy minél több elefántbarát eljöhessen Samu köszöntésére.

„Zsebibabák” az Ausztrál ösvénynél2024. április 23.

Több anyaállat erszényében is kölykök cseperednek az Ausztrál ösvény nevű bemutatóhelyünkön lakó vörösnyakú, más néven Bennett-kenguruknál. A kicsik időnként már el is hagyják az erszényt, hogy gyakorolják a kengurukra jellemző ugrótechnikát.

Kormoránfiókák az állatkerti tónál2024. április 22.

Az állatkerti Nagy-tó partján álló fákon egy egész kormorán kolónia fészkel, s a legtöbb fészekben fióka is cseperedik. Március derekán még könnyű volt őket a felnőttektől megkülönböztetni, de azóta annyit nőttek, hogy már alig kisebbek szüleiknél.

Kisfilmen a vörös panda tréning2024. április 19.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk meg, hogyan tréningezünk a vörös pandákkal. A tréning célja, hogy szorosabb legyen az együttműködés az állatok és a velük foglalkozó szakemberek között, emellett a dolog a nagyközönség számára is érdekes.

Ismét láthatók a pelikánok!2024. április 17.

„Vízre bocsátottuk” a borzas és a rózsás gödényeket, akik így ismét láthatók a Nagy-tó térségében. Sőt, nemsokára fészkelésbe is kezdenek. Ha nem a vízben vannak, a tavat körülvevő területnek az Ausztrálház melletti részénél érdemes keresni őket.

Mentsd meg az elefántokat!2024. április 16.

A természetvédők naptárában április 16-a az elefántokról szóló figyelemfelkeltő nap, amelynek alkalmából mi is szeretnénk ráirányítani a figyelmet ezekre az állatokra, és arra, hogy mi az Állatkertben hogyan járulunk hozzá a védelmükhöz.

Makik a Madagaszkár-házban2024. április 14.

A gyűrűsfarkú makikat mindig is kedvelte a közönség, Julien király és a „mindenki nyugodjon le” mém pedig még tovább növelte népszerűségüket. Legújabb kisfilmünkben munkatársaink sok érdekes dolgot mesélnek el ezekről a madagaszkári félmajmokról.

Elefánthalak a Varázshegyben2024. április 13.

Állatkertünkben nemcsak elefántot, hanem elefánthalat is lehet látni. A Közép- és Nyugat-Afrika édesvizeiben honos faj a szájnyílása alatti ormányszerű nyúlvány után kapta a nevét. Éjjel aktív, és elektromos szerve segítségével tájékozódik.

Csokonai és a természetrajz2024. április 11.

A magyar költészet napja alkalmából Csokonai vígeposzából, a Dorottyából idézzük fel azt a részt, amelyben Vénusz a természetből vett példákkal mutatja be a szerelem hatalmát, és amelyben a költészet az ismeretterjesztéssel kapcsolódott össze.

A giliszta finom csemege: a süketgyíkoknak2024. április 9.

A borneói süketgyíkok igazi ínyencek: élvezettel habzsolják az eleségül kapott földigilisztákat. Mivel ez a veszélyeztetett hüllő inkább éjjel aktív, Állatkertünkben a Varázshegyben, a Sötétlabirintusban látható, fordított világítási program mellett.