Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Lessük meg a gólyafiókákat!2020. július 2.

Egy-két hete még főként a fészekben tartózkodtak, de mostanra már egyre gyakrabban indulnak kisebb „felfedezőutakra” a Nagy-tó partján fészkelő gólyák idei fiókái. A szülők korábban mentett állatokként kerültek be hozzánk.

Pancsoló hangyász2020. július 1.

Sokan talán nem néznék ki belőlük, de a sörényes hangyászok is nagyon szeretnek pancsolni. 2014-ben kialakított kifutójukhoz ezért egy annak idején medencét is készítettünk, amelyet nyáron szívesen vesznek igénybe.

19 fióka a flamingóknál2020. június 27.

Állatkertünk sok más mellett arról is nevezetes, hogy itt él Európa egyik legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó csapata. Az elmúlt három hétben egymás után keltek ki a fiókák, és az elkövetkező napokban továbbiak is várhatók.

„Korzózó” ékszerteknősök2020. június 26.

Mostanában gyakran jelzik látogatóink, hogy az Állatkertben szabadon kószáló teknősökkel találkoznak. Ez azonban így van rendjén, a Nagy-tóban lakó ékszerteknősök tojásrakás céljából indulnak útnak. Hagyjuk tehát őket szabadon közlekedni!

A zsiráfok világnapjára2020. június 19.

Június 21-én, azaz most vasárnap lesz a zsiráfok világnapja – mert ilyen világnap is van! Ez jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az érdekes, „nyakigláb” állatokra, vadonbeli helyzetükre, és budapesti tartásuk másfél évszázados históriájára.

Gyík a sétányon2020. június 17.

Gyakran látni, amint gyíkok szaladnak át az állatkerti sétányokon, esetleg köveken sütkéreznek. Ezek az állatok nem „tilosban járnak”, hanem hazai fajként az Állatkertet választották természetes élőhelyüknek. Nekik is megfelelő életteret kínálunk.

Izabella lett a gyereknapi tevecsikó neve2020. június 15.

A két nappal gyermeknap előtt világra jött tevecsikónak olyan nevet kerestek a gondozók, amellyel megtartjuk azt a szokást, hogy a gyerek és az anyuka (Iringó) neve azonos betűvel kezdődik. A kicsinek már a púpja is elkezdett nőni.

Virágzik a szacuki havasszépe a japánkerti bonsai pavilonban2020. június 13.

Nemcsak a szakura, azaz a japáncseresznye, hanem a szacuki, vagyis havasszépe virágzás is jeles esemény Japánban. Két szacuki bonsai épp most virágzik a bonsai pavilonban, így látogatóink is megcsodálhatják meseszép virágaikat.

Ismét vannak vadkutya kölykök!2020. június 12.

Öt kölyök – négy nőstény és egy hím állat - cseperedik a dól, illetve vörös farkas néven is ismert ázsiai vadkutyáknál. Az apróságok április 11-én születtek, és most már a nap nagy részében látni lehet őket a tigrisekkel szemközti kifutóban.

Tizenegy fióka a veszélyeztetett tarvarjaknál2020. június 9.

A veszélyeztetett tarvarjakat a vadonban már csak néhány száz példány képviseli, Állatkertünkben viszont rendszeresen szaporodnak. Jelenleg tizenegy fióka cseperedik a Kisszikla oldalában kialakított röpdében.