Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Alondrát új kalandok várják a vadonban2019. március 14.

Három óriásvidránk egyike, a hétéves Alondra nemsokára Argentínába utazik egy visszatelepítési program keretében, amely segíthet növelni e veszélyeztetett faj vadonbeli állományát. A hosszú hétvégén még el lehet köszönni Alondrától.

Kisállatokkal indul a szezon2019. március 13.

A hosszú hétvégével indul a szezon. Ennek kapcsán már szerdán évadnyitó sajtótájékoztatót tartottunk, amelynek egyik sztárja egy ifjú kuszkusz volt. De rajta kívül is igen sok kisállat, kölyök és fióka látható most az Állatkertben

Nőnapi virágözön2019. március 7.

Tavaszi virágpompával köszöntjük a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából! Csillagvirág, sáfrány, tőzike, hunyor, téli jázmin és sok más szemet gyönyörködtető virág bontott szirmot az Állatkert védett parkjában.

Fészkelő kárókatonák az állatkerti tavon2019. március 7.

Idén is sok kárókatona fióka cseperedik az állatkerti Nagy-tó partján álló fák ágai között. Ha egy kis időt szentelünk nekik, megfigyelhetjük, hogyan gondoskodik a szülőpár a szinte csillapíthatatlan étvágyú fiókákról.

Kisfilmen a rókakuzu kölyök2019. március 1.

Rendszeresen szaporodó rókakuzuinknál nemrégiben ismét gyermekáldás volt. A kicsiből azonban eddig nem sokat lehetett látni, mert az aprócska újszülött világra jövetele után hónapokig az erszényben fejlődik. De most előmerészkedett onnan!

Gyógyultan távozott a mentett macskabagoly2019. február 28.

Teljesen felgyógyult az a sérült macskabagoly, akit még decemberben találtak az Árpád hídnál. Röptében összeütközhetett valamivel, úgy szerezhette a sérülését. A gyógyítás és a gondoskodás meghozta az eredményt: szerdán visszaengedtük a természetbe.

Az Állatkert és a vadvilág védelme2019. február 26.

Március 1-én, pénteken tartjuk meg a Vadon Napot, amelyen elsősorban a vadvilág védelmére szeretnénk felhívni a figyelmet. Ezzel kapcsolatban érdemes megismerkedni Állatkertünk természetvédelmi tevékenységével is.

Még több hóvirág!2019. február 25.

A Főbejárat szomszédságában található gyeptereken itt-ott szinte összefüggő szőnyeget alkotnak a hóvirágok, de a kert több pontján láthatjuk a téltemető sárga virágait is. Mi több, a Japánkertben található varázsmogyoró is virágzik.

Párt kapott Borsó, a nőstény manul2019. február 22.

Borsó, a nőstény manul – azaz pusztai macska – a napokban párt kapott maga mellé Bohus, a németországi Chemnitz állatkertjéből érkezett hím személyében. Állatkertünkben 2013 óta foglalkozunk ezzel a macskafélével.

Dajkacápák a Cápasuliban2019. február 21.

A Cápasuli háromnegyed millió literes nagy medencéjében jelenleg négy cápafajt láthat a közönség, köztük kétféle dajkacápát is. Bömbi és a „Margitok” kapcsán nemcsak a konkrét fajokról, hanem az állatok személyiségéről is van mesélnivalónk.