Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A labdazsonglőr Arun már szívesen focizna a kistesójával2021. március 12.

Legújabb kisfilmünkben Arun, a kiselefánt labdázik önfeledten a kifutóban. A hároméves ormányosnak hamarosan korban hozzáillő játszópajtása is lesz, hiszen a tavasz folyamán, akár már az elkövetkező hetekben újabb elefántbébi születése várható.

155 év zsiráfjai2021. március 11.

Állatkertünkben 1868 óta foglalkozunk zsiráfokkal: az elsőt még Ferenc József ajándékozta Erzsébet királyné közbenjárására. Az idők során harmincnégy zsiráf született itt, sokuk világra jövetele mérföldkő volt az állatkerti zsiráftartás történetében.

Tavaszi ébredés, állatkerti pillanatok2021. március 5.

Az elmúlt napokban kimondottan tavaszias idő volt, így állataink újra egyre több időt tölthetnek a kifutókban. Bár a járvány miatt most is zárva vagyunk, de szerettük volna egy kisfilm segítségével megosztani a tavaszi ébredés pillanatait.

Veszélyeztetett erdőlakók2021. március 3.

Ma van a vadvilág világnapja (World Wildlife Day), amelynek bevezetéséről 2013-ban döntött az ENSZ közgyűlése. Mivel idén e nap kiemelt témája az erdei életközösségek védelme, ezúttal néhány, Állatkertünkben is látható erdőlakó fajt mutatunk be.

Egy éves lett Hada, a tapír kislány2021. február 26.

Néhány nappal ezelőtt töltötte be első életévét Hada, a tapír kislány, akinek tavaly látogatóink segítségével sikerült nevet találni. Az ünnepeltről egy kisfilmet is készítettünk, de tapírjainkat webkamerán is meg lehet nézni.

Budapesten kelt tarvarjak andalúziai visszatelepítése2021. február 26.

Néhány napja csatlakozott vadon élő fajtársaihoz az a hat fiatal tarvarjú, akik tavaly keltek ki Állatkertünkben. E veszélyeztetett faj tartásával és szaporításával évtizedek óta foglalkozunk, és visszatelepítésükben sem most először veszünk részt.

155 év futómadarai2021. február 25.

A futómadarak tartásának története Állatkertünkben egyidős az intézménnyel, hiszen emut már az 1866-ban is láthatott a nagyközönség, de az elmúlt bő másfél évszázad során struccokat, nandukat és kétféle kazuárt is láthatott itt a nagyközönség.

Virágok az Állatkert parkjában2021. február 23.

Az elmúlt napokban, hetekben Állatkertünk parkjában egyre több helyen bontottak szirmot a legkorábban nyíló virágok, így a téltemető és a hóvirág, sőt itt-ott már néhány ligeti csillagvirágot is látni lehet. Igen látványos a japánszentfa termése is.

155 év orrszarvúi2021. február 20.

A jubileumi emlékévhez kapcsolódó sorozatunkban most az Állatkertünkben élt orrszarvúak történetét meséljük el, az 1894-ben érkezett szumátrai orrszarvútól a világ első „lombik orrszarvújának” megszületésén át egészen a jelenig.

Mentett denevérjeink a tiszaugi denevértoronyban2021. február 16.

Jószándékú magánemberek, két nemzeti park igazgatóság, illetve az Állatkert összefogásának köszönhetően 89 mentett denevér biztonságos telelőhelyen, a tiszaugi denevértoronyban várhatja a tavasz beköszöntét.