Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Nagyot nőttek a „zsebibabák”2019. április 1.

Február elején már hírt adtunk a Bennett-kenguruk erszényében fejlődő kölykökről. A három kicsi azóta sokat nőtt, és elérték azt a kort, amikor már az erszényt is elhagyhatják. Időközben két újabb kölyök is kinézett az erszényből.

Kisfilm Alondra utazásáról2019. március 29.

Egyik óriásvidránk a napokban Argentínába utazott. Alondra ugyanis egyike lesz azoknak az állatoknak, akiket egy visszatelepítési program keretében szabadon engednek Iberá vidékének védett területén. Fél évszázad után az óriásvidra visszatér Iberába.

Remba, a zebracsikó első szülinapja2019. március 22.

Tortával köszöntötték gondozói Rembát, a zebracsikót első születésnapja alkalmából. Az ünnepelt természetesen anyukájával együtt fogyasztotta el a különleges, a zebrák ízlésének megfelelően elkészített finomságot.

Benedek a Sünispotályban2019. március 21.

A mentőmunka keretében évente másfél-kétezer állatnak nyújtunk segítséget. A legtöbb bekerülő állat madár, ám a legnagyobb számban bekerülő faj a sün. Bemutató mentőközpontunk, a Sünispotály egyik barátságos lakója, Benedek is így került hozzánk.

Fogak az állatvilágban2019. március 20.

Hatalmas szemfogak, változatos őrlőfogak, agyar, méregfog, garatfog… Amilyen változatos az állatvilág, olyan sokféle az állatok fogazata is. A dolog önmagában is érdekes, de egy állatkertben állatorvosi fogászati szempontból is fontos.

A legnagyobb papagájok2019. március 19.

Melyik a legnagyobb papagáj? Ha a testhosszt nézzük, a ritka jácintkék ara a nyerő. Évtizedek óta foglalkozunk velük, rendszeresen szaporodnak is nálunk. A Xántus-ház végében található röpdében láthatja őket a nagyközönség.

Új állatunk, a pudu2019. március 16.

Egy érdekes új fajjal, a Dél-Amerikában őshonos déli puduval, más néven déli törpeszarvassal gazdagodott Állatkertünk. A nemrégiben érkezett két pudut a Pampakifutóban láthatja a nagyközönség, együtt a sörényes hangyászokkal.

Alondrát új kalandok várják a vadonban2019. március 14.

Három óriásvidránk egyike, a hétéves Alondra nemsokára Argentínába utazik egy visszatelepítési program keretében, amely segíthet növelni e veszélyeztetett faj vadonbeli állományát. A hosszú hétvégén még el lehet köszönni Alondrától.

Kisállatokkal indul a szezon2019. március 13.

A hosszú hétvégével indul a szezon. Ennek kapcsán már szerdán évadnyitó sajtótájékoztatót tartottunk, amelynek egyik sztárja egy ifjú kuszkusz volt. De rajta kívül is igen sok kisállat, kölyök és fióka látható most az Állatkertben

Nőnapi virágözön2019. március 7.

Tavaszi virágpompával köszöntjük a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából! Csillagvirág, sáfrány, tőzike, hunyor, téli jázmin és sok más szemet gyönyörködtető virág bontott szirmot az Állatkert védett parkjában.