Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Megkezdődött a „strandszezon” a vízilovaknál2019. május 2.

Néhány nappal ezelőtt teljesen feltöltöttük a külső vízilómedencét, így két vízilovunk, Tücsök és Jusztina számára is elkezdődött a strandszezon. A 127. szezon, ha a teljes budapesti vízilótartás történtét nézzük, és a 88. ebben a medencében.

Újabb mentett állatokat engedtünk szabadon2019. április 30.

A mentőmunkához kapcsolódó legutóbbi elengedéskor 17 madarat és 40 kisemlőst jutattunk vissza élőhelyükre. A megmentett és természetes élőhelyükre visszajuttatott állatok természetvédelmi eszmei értéke együttesen 1,6 millió forint.

Az állatorvos egy napja2019. április 30.

Szombaton volt az állatorvosok világnapja. Ennek apropóján tesszük közzé legújabb kisfilmünket, amely ismét az állatorvosaink munkájába enged betekintést. Ezúttal egy nőstény oroszlán, illetve egy pingvin a páciens.

Liesel és Golo gyöngylakodalma2019. április 26.

A szombati gorilla nap egyik fő eseményeként felköszöntjük két legidősebb gorillánkat, akik harminc éve kezdték meg közös életüket. A „gyöngylakodalom” megünneplése mellett sok más programmal is várjuk a nagyközönséget.

Törpefürj csibék a Varázshegyben2019. április 25.

Ismét apróságokról számolhatunk be: ezúttal a Varázshegyben látható kínai törpefürjeknél volt gyermekáldás. Összesen három tojásból kelt ki csibe április elején. A kicsikről való gondoskodásból mindkét szülő kiveszi a részét.

Kisfilm a vombatkölyök éjjeli felfedezőútjairól2019. április 19.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, mivel tölti az éjszakákat a cseperedő vombatkölyök. Egyre gyakrabban jön elő a felszín alatti járatrendszerből, hogy felfedezze a kifutóját. Ahhoz viszont még szerencse kell, hogy nappal is megláthassuk.

Aranyos kisbárányok a Holnemvolt Vár Majorságában2019. április 17.

Nemrégiben több bárány is született a Holnemvolt Vár Majorságában lakó gyimesi racka juhoknál. Sőt az állatsimogatóban lakó kameruni juhoknál és törpekecskéknél is gyermekáldás volt. Így bárányok és gidák sokaságával várjuk a nagyközönséget.

Virágkavalkád az Állatkertben2019. április 17.

Állatkertünk szinte minden talpalatnyi szegletében színpompás virágkavalkádban gyönyörködhetnek a látogatók. Meg lehet csodálni például a mahónia, vagy a buharai nőszirom virágait, nem is beszélve a sokféle árvácskáról, nárciszról és tulipánról.

„Sün” kelt ki a tojásból2019. április 16.

Az egyik legnehezebben szaporítható állatkerti emlősnél, a kacsacsőrű emlős rokonának számító, tojásokkal szaporodó hangyászsünöknél világra szóló gyermekáldás volt Állatkertünkben. De most még csak kisfilmet tudjuk megmutatni a jövevényt.

A felelős nyúltartástól az állatkerti nyuszisimogatóig2019. április 15.

A hagyományoknak megfelelően idén húsvétkor is lesz nyuszisimogató, amelynek helyszíne a Holnemvolt Vár lesz. Emellett ebben az évben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a nyúlvásárlást alaposan meg kell fontolni.