Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Puszi anyától, puszi apától2020. szeptember 17.

A pingvineknél a „csőrözés” legtöbbször a szeretet jele. Nemcsak pároknál láthatjuk, hanem a szülők is „puszit” adnak fiókájuknak, akkor is, ha a gyerek már akkora, hogy ránézésre alig lehet megkülönböztetni felnőttektől.

Csillagos homlokú maragyerek2020. szeptember 15.

A rendszeresen szaporodó nagy maráknál a három legfiatalabb kölyök egyike fehér foltot, ahogy az állattenyésztésben mondják, „csillagot” visel a homlokán. A színbeli változatosság máskor is előfordul náluk, különösen a fiatal állatok körében.

Kisfilmen Móric, az orangután gyerek2020. szeptember 10.

Nap mint nap megindító pillanatok sokaságának lehetünk tanúi az orangutánoknál, ahol Lia, az anyuka odaadó szeretettel babusgatja az augusztus elején született kis Móricot. Legújabb kisfilmünkkel ezekből a pillanatokból adunk ízelítőt.

Egész nap mókázik a gorillagyerek2020. szeptember 9.

Aligha van jobb szórakozás, mint hosszabb időn át figyelni Indigo, a csaknem hároméves gorilla kislány mindennapjait. Homokozik, bukfencezik, két lábon szaladgál, fűben kúszik, fára mászik, vagy éppen a felnőtt gorillákat bosszantja.

Szépen nőnek a flamingófiókák2020. szeptember 8.

Arasznyinál is kisebb pihés fiókákból kitollasodott fiatalokká cseperedtek a nyár első heteiben kelt flamingók. Alakra már majdnem olyanok, mint a kifejlett madarak, de tollazatuk, lábaik és csőrük színe még egészen más, mint a felnőtteké.

Kilóg a kenguruláb2020. szeptember 4.

A sokáig kihaltnak hitt Parma-kengurukat csak az idei évben kezdtük el tartani Állatkertünkben, de az egyik nőstény erszényében máris kölyök cseperedik. Időnként már kilóg a lába vagy a farka, sőt, néhányszor már ki is nézett az erszényből.

Bepillantás a vadállatmentésbe2020. szeptember 3.

Vadállatmentő munkánk keretében az idei nyár folyamán is több száz segítségre szoruló állatnak nyújtottunk második esélyt. Legújabb kisfilmünkben főállatorvosunk, dr. Sós Endre mutat be közülük néhányat.

Állatkerti tanévkezdés2020. szeptember 2.

Szeptember elején az Állatkertben is elkezdődik a tanév. Persze nem az állatok ülnek iskolapadba, hanem az óvodások és iskolások jönnek el hozzánk, hogy személyesen is megtapasztalják az élővilág sokféleségét.

Anya hátán a legjobb utazni!2020. augusztus 31.

Guba, a nyolchetes sörényes hangyász kölyök továbbra is nagyon szereti anyukája, Isabela hátára csimpaszkodva cipelteti magát. A szépen gyarapodó gyerkőcnek még arra is gondja van, hogy jellegzetes hangyász minta is „passzoljon”.

Evita minden rekordot megdöntött2020. augusztus 28.

Már eddig is Evita volt a világ legidősebb élő mhorr gazellája, de most, hogy 19 éves és négy hónapos is elmúlt, megdöntötte az abszolút rekordot is. Nem volt még soha nála hosszabb ideig élő egyed e ritka, a vadonban már kihalt patások között!