Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A Cápasuli „mosolygós” nebulója2019. január 31.

A Cápasuliban jelenleg látható négy cápafaj közül élőhelyükön a zebracápák természetvédelmi helyzete a legrosszabb. A mi állatunk most még alig kétéves, de később akár két méteresnél is nagyobbra nőhet.

Időjós medvék2019. január 29.

Szombaton – a péntektől vasárnapig tartó Mackófesztivál második napján – kiderül, hogy meglátja-e a medve az árnyékát. A népi időjóslás szerint ebből következtetni lehet arra, meddig tart még a télies időjárás. De vajon mennyire jó időjósok a medvék?

Vombatkölyök: újabb világra szóló ritkaság2019. január 25.

A vombatoknál elhelyezett kamerák nemrégiben örvendetes képeket rögzítettek. Molly, az anyaállat erszényéből egy kölyök kandikál ki. E különleges erszényesek állatkerti szaporítása ritkaságnak számít, Budapesten viszont már négyszer sikerült.

Szirtcápák a Cápasuliban2019. január 23.

A nemrég megnyílt új Cápasuliban már most négyféle cápafajt mutatunk be. Például a korallzátonyok csúcsragadozóit, a feketeúszójú szirtcápákat, amelyek két méteresre is megnőhetnek. Cikkünkben több érdekességet is elárulunk róluk.

A 2018-as év mentett állatai2019. január 18.

A mentőmunka keretében munkatársaink 108 védett vagy fokozottan védett faj 1807 egyedének nyújtottak segítséget. Ebből 81 faj 910 egyede volt madár, 17 faj 734 egyede volt emlős, a többiek a hüllők és a kétéltűek közül kerültek ki.

Kell-e félni a cápáktól?2019. január 16.

A nemrég megnyílt Cápasuliban a cápák varázslatos világával ismerkedhetnek a látogatók. De vajon mennyire igazak a cápák veszélyességével kapcsolatos híresztelések? Cikkünkből kiderül, hogy a cápáknak több félnivalójuk van az embertől, mint fordítva.

Behavazódtunk!2019. január 11.

Havas csodavilággá varázsolta a tél az Állatkertet, és állataink is boldogan játszanak a kifutókat borító hóban. Nemcsak a jegesmedvék, a szibériai tigrisek, vagy éppen a rozsomákok, hanem még Arun, a kiselefánt is kiveszi a részét a téli mókázásból.

Cápaevő hal a Cápasuliban2019. január 9.

Az új Cápasuliban a cápák mellett ráják és különféle csontos halak is élnek. Például az óriás fűrészes sügér. Ez a faj a természetben kisebb cápákat is szokott enni, ám a Cápasuliban nem kell attól tartani, hogy kárt tesz a „nebulókban”.

A 2018-as év újszülöttjei2019. január 8.

Az elmúlt évben is bőséges gyermekáldás volt Állatkertünkben. Először sikerült a matakók szaporítása, ismét kölyök született a világritkaságnak számító aranyhasú mangábéknál, és több malacuk volt a kritikusan veszélyeztetett cebui disznóknak is.

Évkezdő „népszámlálás”2019. január 3.

Az új év kezdetekor összesítést készítettünk Állatkertünk állatairól. Jelenleg 856 faj 8807 egyedét mutatjuk be. Intézményünk ezzel az ország fajokban leggazdagabb állatkertjének számít, és nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő a fajgazdagság.