Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm a lajhárgyerekről2020. március 20.

Megígértük, hogy ha már a koronavírus miatt zárva kell tartanunk, a szokásosnál is gyakrabban teszünk közzé kisfilmeket Állatkertünk lakóiról. Most épp Kuglófról, a Pálmaházban cseperedő kislajhárról mutatunk néhány filmkockát.

Kisfilm az állatkerti állatorvos munkájáról2020. március 16.

Legújabb kisfilmünk az állatkerti állatorvos munkájába nyújt bepillantást. A kamera segítségével most néhány perc erejéig dr. Sós Endre főállatorvossal tarthatunk. A páciensek között van rétisas, komodói sárkány, sőt még orrszarvú is.

Virágzik a tőzike is2020. március 11.

Miközben a főbejárattól induló sétányok mentén a hóvirág és a ligeti csillagvirág alkot szinte összefüggő virágszőnyeget, a Xántus-ház előtti lejtőn, a Sziklakertnél virágzó tőzikéket is láthat a nagyközönség. Virágnézőbe is érdemes eljönni hozzánk!

A gondozók nevelik Zulut, a kis szurikátát2020. március 9.

A nagy népszerűségnek örvendő szurikáták Állatkertünkben évtizedek óta rendszeresen szaporodnak. Ám időnként előfordul, hogy egy-egy kölyöknél gondozóinknak kell elvállalniuk a pótmama szerepét. Így történt ez a kis Zulu esetében is.

Tréning a Cápasuliban2020. március 6.

Nemcsak a fókákkal és az elefántokkal, hanem sok más állattal, például a Cápasuli lakóival is szoktunk tréningezni. Ez jó elfoglaltság az állatoknak, és a velük való közös munkát is megkönnyíti. Ízelítőként egy kisfilmet is mutatunk a tréningről.

Az Állatkert a biológiai sokféleség védelméért2020. március 3.

Március 3-án a vadvilág napja alkalmából egész nap élményekkel, látnivalókkal, ismeretterjesztő programokkal vártuk a nagyközönséget. Többek között azt is bemutattuk, mit tesz Állatkertünk a biológiai sokféleség védelméért.

Január óta ekkorát nőttek a pingvinfiókák2020. február 21.

Az elmúlt hetekben sokat nőttek a decemberben kikelt pápaszemes pingvin fiókák, akiket egy kis szerencsével már a kifutón is meg lehet figyelni. E veszélyeztetett faj szaporításával mi is hozzájárulunk a megmentéséhez.

Kisfilmen a Pálmaház, ahol mindig nyár van!2020. február 20.

Akármilyen is az idő odakint, a Pálmaházban mindig trópusi klíma uralkodik. A patinás üvegházban pompás délszaki növényekben, és persze sok-sok érdekes állatban gyönyörködhetnek a látogatók. Kisfilmünkben egy kis ízelítőt kínálunk.

127 év a vízilovakkal2020. február 14.

Nincs még egy állatkert, ahol annyi ideje mutatnak be vízilovakat, mint nálunk. Az első vízilovunk, egy Jónás nevű állat 1893-ban érkezett, s azóta megszakítás nélkül foglalkozunk ezzel az állatfajjal. 127 év alatt 39 víziló született Budapesten.

Cápák között2020. február 7.

Decemberben volt egy éve, hogy a Cápasulit átadtuk a nagyközönségnek. A Holnemvolt Várban található érdekes bemutatóhelyen minden délután két órakor külön program keretében mutatjuk be a cápák világát.