Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

2020 mentett állatai2021. január 6.

A múlt évben közel kétezer segítségre szoruló vadállat kapott második esélyt az Állatkertünkben zajló mentőmunkának köszönhetően. Továbbra is mi mentjük a legtöbb madarat és kisemlőst, természetesen partnereinkkel szoros együttműködésben.

Ablakot nyitunk az élővilág sokféleségére2021. január 4.

A hazai állatkertek közül nálunk él a legtöbb féle állat: 881 állatfaj 10.528 egyedéről és 115 nem egyedenként nyilvántartott tenyészetéről gondoskodunk nap mint nap. Sok köztük a ritkuló, fenyegetett faj, melyek védelméhez tevékenyen hozzájárulunk.

Ennyit nőttünk!2020. december 29.

Idei utolsó kisfilmünkben megmutatjuk, mennyit nőtt az elmúlt hónapokban néhány népszerű kisállatunk. Legtöbbjük a 2020-as évben született, amely ugyancsak bővelkedett gyermekáldásban. A filmen szereplő fajok többsége őshazájában ritkulóban van.

2020 új állatai2020. december 26.

Az idei esztendőben is több újdonsággal ismerkedhetett meg Állatkertünk közönsége. Például az őshazájában ritkulóban lévő aranyszőrű takinokkal és a sokáig kihaltnak hitt Parma-kengurukkal. Régebb óta tartott fajoknál is érkeztek új egyedek.

Ünnepi cukiság: óriásvidra kölykök2020. december 18.

Nemsokára itt a karácsony, ezért úgy gondoltuk, egy igazi különlegességgel lepjük meg Állatkertünk barátait: az első kisfilmmel a most ősszel született óriásvidra kölykökről. Ez a veszélyeztetett faj hazánkban csak a mi Állatkertünkben látható.

Ma van a majmok világnapja2020. december 14.

A majmok Állatkertünk 1866-os megnyitása óta a legnépszerűbb állataink közé tartoznak, és ma is sokféle majmot tartunk: újvilági és óvilági fajokat egyaránt, a karmosmajmoktól az emberszabásúakig. Közülük több fajnál jelenleg is kölykök cseperednek.

Hat nálunk kelt tarvarjú tér vissza a természetbe2020. december 11.

Hat fiatal, idén kikelt tarvarjú indult útnak december első napjaiban Állatkertünkből Spanyolországba, ahol egy visszatelepítési program keretében fogják szabadon engedni őket. A veszélyeztetett madárfaj megőrzésében évtizedek óta részt veszünk.

Milyen nemű a tavaszra várt kiselefánt?2020. december 8.

A tavasszal várható újabb kiselefánt neme egészen biztosan csak a születése után derül ki, de egy új, még kísérleti fázisban lévő módszerrel már most is tudunk valamit mondani arról, hogy kislány vagy kisfiú lesz-e a jövevény.

Így örültek az állatok a Mikulás ajándékainak2020. december 4.

Az állatkerti Mikulás már most elhozta az állatoknak az Állatkerti Alapítvány ajándékait. Mindenki az ízlésének megfelelő finomságokat kapott, sőt az ajándékok között több játék is akadt. De sok állat magával a csomagolással is jót játszott.

Ma van a páviánok világnapja!2020. december 3.

Kevesen gondolnák a páviánokról, hogy a hímek szemfogai méretben felveszik a versenyt az oroszlánéval. Vagy hogy ezeknek az állatoknak már az ókori Egyiptomban is kultikus jelentőségük volt. Tartásuknak Állatkertünkben is nagy hagyományai vannak.