Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm a prérikutyákról2015. július 30.

Zajlik az élet a társas prérikutyáknál. A Pálmaház mellett található kifutóban több kölyök is cseperedik, akik örömmel hancúroznak, vagy sütkéreznek a napon. A családi idillt egy kisfilm segítségével mutatjuk be olvasóinknak.

Mindkét koalánk betöltötte harmadik életévét2015. július 29.

Nur-Nuru-Bin másfél hónapja, Vobara pedig éppen ma töltötte be harmadik életévét. Kifejlett méretüket is elérték már. A március eleje óta látható koalákat az elmúlt hónapokban csaknem félmillió ember tekintette meg állatkertünkben.

Nevet adtunk az állatgyerekeknek!2015. július 24.

Az állatkerti babyboom legújabb szülöttei feledhetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg látogatóinkat.

A kihagyhatatlan orangutánok2015. július 22.

Az orangután kölykökről többször is írtunk már. Újra és újra érdemes azonban visszatérni hozzájuk, mert kifutójukban mindig látható valamilyen családi idill. Állatkertünk fotográfusa a közelmúltban is készített néhány remek felvételt.

Vörös vadbivaly borjú2015. július 20.

A sok-sok kisállat között eddig még nem esett szó a vörös vadbivaly borjúról. A jövevény június 3-án született, így most már hat vörös kafferbivaly lakik Állatkertünkben. Az anyaállat viszont ezúttal nem Kalüpszó, hanem a BB nevű tehén volt.

Új cerkófmajmok érkeztek2015. július 17.

Budapesten először láthatók az Afrikában honos csuklyás cerkófok. A három állat közül kettő Franciaországból, egy pedig Svédországból érkezett. Összeszoktatásuk még folyamatban van, de a Madagaszkár-ház végében már meg lehet őket tekinteni.

Kisfilm az ormányosmedve kölykökről2015. július 13.

A múlt héten bemutatott ormányosmedve kölykökről időközben egy kisfilmet is készítettünk. A rövidfilmen az öt gézengúzt láthatjuk, amint hancúroznak, kötélre és fára másznak, és persze mindenbe beleütik az ormányukat.

Ormányosmedve kölykök2015. július 9.

Az aranyos állatkölykök kedvelői újabb bájos kisállatokban gyönyörködhetnek. Az ormányosmedvéknél ugyanis öt kölyök cseperedik. Az apróságok június elején születtek, így mostanra érték el azt a kort, amikor már a nagyközönség is jól láthatja őket.

Működnek a párakapuk2015. július 3.

A kánikulai időszak beköszöntével az Állatkert több pontján is üzembe helyeztük a párakapukat, amelyek hűsítő vízköddel kínálnak felfrissülést. Szerencsére a kert mikroklímája eleve kedvező a fák árnyat adó lombsátra és a sok vízfelület miatt.

Tarvarjú fiókák2015. június 30.

Újabb sikeres fiókanevelésről számolhatunk be a kritikusan veszélyeztetett tarvarjaknál. Az íbiszfélék közé tartozó madárfaj a középkorban Európa számos országában előfordult, de ma már csak Marokkóban és a Közel-Keleten vannak vadon élő állományai.