Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm az orangután kölykökről2015. június 24.

Igazi családi idillnek lehetünk tanúi az orangutánok kifutójánál, ahol két nőstény, Jula és Lia is egy-egy utódot nevel. A kölykök – AnnaHanna és Lone – alig múltak félévesek, így még mindig az anyaállatok ölében vagy hátán kell keresni őket.

Franci visszatért a természetbe2015. június 22.

Pénteken szabadon engedtük Francit, a városba tévedt hódot. Az állatot május 11-én találták a XVII. kerületben, s az elmúlt heteket mentőhelyünkön töltötte. A hód egészségi állapota szerencsére kiváló, így nem volt akadálya az elengedésnek.

Új helyen az ázsiai vadkutyák2015. június 18.

Új helyet kaptak az ázsiai vadkutyák. Korábbi helyükhöz képest néhány tucat méterrel költöztek odébb, méghozzá egy tágasabb kifutóba. Ez azért fontos, mert a csapat egyedszáma a most már jól látható tavaszi kölyökkel együtt tizennyolcra növekedett.

Jane Goodall volt a vendégünk2015. június 15.

Harmadízben látogatott el Állatkertünkbe dr. Jane Goodall, a világhírű főemlőskutató, etológus és természetvédő. Sajtótájékoztatót tartott, felavatta a dr. Teleki Géza munkásságáról szóló táblát, konzultált a kert vezetőivel és előadást tartott.

Előmerészkedtek a prérikutya kölykök2015. június 10.

A prérikutyák igazán bájos állatok. Hát még, ha kölykeik is vannak! Újszülöttként persze nehéz meglátni őket, de amikor hathetes korukban előmerészkednek az üregrendszerből, senki sem bírja megállni mosolygás nélkül az aranyos kisállatok látványát.

Megnyílt a Lepkekert2015. június 5.

Június 5-től látogatható Állatkertünk népszerű nyári bemutatóhelye, a Lepkekert. A Pálmaház mögött található létesítményben 23 trópusi lepkefaj több száz egyedét láthatják a látogatók. Ugyanitt több színpompás orchideát és broméliát is meg lehet csodálni.

Zenés esték az Állatkertben2015. június 4.

Tizennegyedik évadához érkezett a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat. Július 8-tól augusztus 21-ig minden héten egy, tehát összesen hét koncertre kerül majd sor: az első este Boban és Marko Marković lépnek majd színpadra.

Hucul csikó született2015. június 2.

Nimród lett a neve az egy hete született hucul csikónak. A jövevényt már most is láthatja a közönség, de még tisztes távolból, mert az anyaállat nagyon nyugtalan, ha túl közel jönnek a karámhoz. A különleges lófajtát a Holnemvolt Parkban mutatjuk be.

Nelly elefánt hévízi kezelése2015. május 29.

Éppen 101 éve, 1914 nyarán esett meg, hogy Nelly nevű ifjú elefántunk gondozójával Hévízre utazott kúráltatni a fájós lábát. A korabeli képek tanúsága szerint az állat nagyszerűen érezte magát a termálvízben.

Vidráinkról a nemzetközi vidranapon2015. május 27.

Május 27-én tartják a nemzetközi vidranapot a világ természetvédő szervezetei, amelyen e különleges vízi állatokra, illetve a fennmaradásukat fenyegető veszélyekre hívják fel a közvélemény figyelmét.