Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Virágpompa az Állatkertben2015. március 11.

Valóságos virágszőnyeg tarkítja az Állatkertet. A kikeleti hóvirág és téltemető mellett nagy számban virágzik a tavaszi tőzike és a ligeti csillagvirág is, sőt, a különféle krókuszok is szirmot bontottak. Akad virágzó kankalin és tüdőfű is.

Erszényes apróságok2015. március 9.

A koalákon kívül a többi erszényes is érdemes a figyelmünkre, hiszen számos fajnál kölykök fejlődnek az erszényben. A nyugati szürke óriáskenguruknál és a Bennett-kenguruknál is vannak zsebibabák, s a vombatkölyök is szépen cseperedik.

Bemutatkoztak a koalák2015. március 5.

Csütörtök délután került sor a „koala ősbemutatóra”, Állatkertünk új koaláinak ünnepélyes bemutatkozására. Mostantól tehát a közönség is láthatja Vobarát és Nur-Nuru-Bint az állatházak szokásos, mindenkori nyitva tartási ideje szerinti időben.

Felkészülés a koalák gondozására2015. március 3.

A péntektől látható koalák gondozására alaposan felkészültek munkatársaink: gyakorlati tréningek keretében sajátították el a koalák gondázásának fogásait olyan állatkertekben, amelyek már régebb óta foglalkoznak ezzel az állatfajjal.

Koalák a dobozban2015. március 2.

Most még csak a bedobozolt koalákat mutatjuk meg, de azt eláruljuk, hogy már kicsomagoltuk őket, s péntektől már a nagyközönségnek is bemutatjuk Vobarát és Nur-Nuru-Bint. Addig – hogy mindenki felkészülhessen – pár sorban bemutatjuk őket.

A koalák érkezésének előkészületei2015. február 27.

A várva-várt koalák még nem láthatók, mert jelenleg karanténban vannak, de előreláthatólag március 6. péntektől már megtekintheti őket a nagyközönség! Addig is a „koalaváró” cikksorozat negyedik részében a koalák érkezése előtti előkészületekről, az új Koalaházról és az eukaliptusz beszerzéséről olvashatnak.

Vadkutya a fán2015. február 24.

Az ázsiai vadkutyákat színűk miatt sokan rókának nézik, pedig a hazai vörös rókánál lényegesen nagyobbak és erőteljesek is. A Dzsungel könyvében is szereplő ragadozók nemcsak kiváló sziklamászók, hanem ügyesen másznak fára is.

Ausztrál állatok Budapesten2015. február 20.

Hamarosan koala érkezik Állatkertünkbe. A nagy eseményre ötrészes „koalaváró” cikksorozattal készülünk, amelynek mostani, harmadik részében azt tekintjük át, mikor milyen állatok képviselték intézményünkben az ausztrál faunát.

Tortát kapott Asha2015. február 16.

Szombaton köszöntöttük fel Ashát születésnapja alkalmából. A kétéves elefántborjú egy különleges emeletes tortát kapott, amelyet szüleivel közösen fogyasztott el a ragyogó napsütésben. Asha felköszöntésére több százan voltak kíváncsiak.

Ölelkező kengurupár2015. február 13.

Szent Bálint a szerelmesek védőszentjének számít, Bálint napját így – főként az angolszász szokásokat átvéve – a szerelmesek napjaként tartják számon. A jeles nap alkalmából mi egy ölelkező kengurupárral kívánunk sok boldogságot a szerelmespároknak.