Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Fotókiállítás Amerika nemzeti parkjairól2013. szeptember 14.

Kovács P. Attila természetfotós szemén, jobban mondva objektívén át ismerheti meg Amerika nemzeti parkjainak legszebb tájait, legérdekesebb állatait a nagyközönség azon a fotókiállításon, amely csütörtökön nyílt meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A tárlat, amely október 13-ig lesz látogatható a Szavanna istálló emeletén, csaknem kéttucat nemzeti park látnivalóiból nyújt ízelítőt a természetbarátoknak.

Levadászta a dobozokat az oroszlán2013. szeptember 12.

Környezetgazdagítási céllal három kartondobozt kaptak az indiai oroszlánok. Ezek közül kettőt Basil, a hím oroszlán azonnal „megölt”, a harmadikat némi habozás után pusztította el. A csapat többi tagját addig oda sem engedte a gyanús tárgyakhoz, amíg valamennyit „harcképtelenné” nem tette.

Élet a Marson2013. szeptember 9.

Szokatlan képzőművészeti kiállítás nyílt a Varázshegyben, a Marsi űrbázisnak nevezett bemutató térben. A tárlaton a Képzőművészeti Egyetem öt növendékének alkotásait tekintheti meg a közönség, amelyek mindegyikének a marsi élet a témája.

Gundik érkeztek a Varázshegybe2013. szeptember 6.

Először láthat gundikat a hazai közönség. A fürge rágcsálók eredetileg Észak-Afrikában honosak, az ottani sivatagok sziklás élőhelyeit kedvelik. Szeretnek napfürdőzni, sőt még fésülködni is, ivóvízre viszont egyáltalán nincs szükségük. Az érkezett gundicsapat – köztük három, már Budapesten napvilágot látott kölyök! – számára a Varázshegyben, az úgynevezett „Kolónia galériában” alakítottunk ki egy bemutatóhelyet.

Új halak az Akváriumban2013. szeptember 5.

A közelmúltban több új halfaj is érkezett a Pálmaház alatt található Akváriumba. Ezek közül az egyik leglátványosabb a fekete morgóharcsa (Pseudodorasniger), amely eredetileg Dél-Amerika északi felének édesvizeiben él.

Tanévkezdés az Állatkertben2013. szeptember 2.

Nemcsak az iskolákban, hanem nálunk is megkezdődött a tanév. Természetesen nem a tevék, oroszlánok és elefántok ballagnak az iskolába, hanem az Állatkertet keresik fel a tanulmányi csoportok az óvodásoktól egészen a középiskolásokig. Intézményünk ebben az évben is gazdag zoopedagógiai programot kínál különféle foglalkozásokkal, tematikus vezetésekkel, oktatási rendezvényekkel, módszertani segítséggel és számos kedvezménnyel. Az ezekről szóló tájékoztatót a napokban valamennyi fővárosi közoktatási intézménynek eljuttattuk, mi több, a Környezet- és természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén keresztül vidéki közoktatási partnereink is megkapták.

Zebramungók érkeztek2013. augusztus 24.

Állatkertünkben több érdekes mongúzféle is látható. A legnagyobb hagyománya a népszerű szurikáták tartásának van, de évek óta tartunk rókamangusztákat és törpemongúzokat is. Most újabb fajjal bővült a bemutatott mongúzfélék köre, hiszen nemrégiben zebramungók érkeztek Állatkertünkbe.

Nevet kapott a zsiráfborjú2013. augusztus 22.

Korábban már beszámoltunk az augusztus 13-án éjjel született zsiráfborjúról. Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy milyen nemű, ezért aztán nevet sem kaphatott még.

Féléves lett Asha2013. augusztus 15.

Különleges tortával köszöntöttük Ashát, aki augusztus 14-én volt féléves. A főképp főtt rizsből álló csemegét zöldségekkel és gyümölcsökkel díszítettük. Az ünnepléssel szinte egy időben egy zsiráfborjú is született. Az elkülönített istállóban tartózkodó állatot már most is láthatja a közönség, igaz, egyelőre csak üvegen át.

Fiókák minden mennyiségben2013. augusztus 9.

Szinte mindenki, aki nyomon követi az Állatkert híreit, arról beszél, hogy micsoda tömeges állatszaporulatnak lehetünk tanúi az elmúlt hetekben, hónapokban. A kisállatok közül természetesen az elefántborjú, a hét oroszlánkölyök, újabban pedig a héten bemutatkozott kis leopárd a legnépszerűbb, de nemcsak az emlősöknél, hanem a madaraknál is rengeteg apróság cseperedik.