Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Asha pancsol2014. október 28.

Asha már másfél éves, súlya pedig meghaladta a 700 kilót. Bár folyamatosan nő és gyarapszik, játékossága továbbra is a régi. Különösen jókat tud játszani a kifutóhoz tartozó tágas medencében, amint az pancsolást megörökítő kisfilmben is látható.

Hella utazása2014. október 28.

Hella, az Állatkertünkben 1996 óta élő idős elefánttehén kedden a Marosvásárhelyi Állatkertbe utazott. De vajon mi tette ezt szükségessé? S egyáltalán, hogyan oldják meg egy ilyen termetes állat szállítását? Cikkünkben minden kérdésre választ kap.

Őszi szünet orangután kölyökkel és vombatlessel2014. október 22.

Az október 23-tól november 2-ig tartó időszak legfőbb látványossága a másfél hónapos orangután kölyök bemutatkozása lesz, de sok más látnivalóval is várjuk a látogatókat. A gyerekeknek 1800 forint helyett 1000 forintba kerül majd a belépőjegy.

Kis szurikáták minden mennyiségben2014. október 22.

Vanessa, a minden szaporasági rekordot megdöntő szurikáta anyuka ismét kölyköknek adott életet. Ezúttal négy apróságot hozott a világra, akik mostanra már elég aktívak ahhoz, hogy a látogatóink is jól láthassák őket.

Figyeljünk a sünökre!2014. október 15.

Minden ősszel sünök sokasága hal máglyahalált a kiskertekben lehullott avar elégetése miatt. Pedig egy kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének az ilyen tragédiák. Ezért az Állatkert ilyenkor külön is felhívja a figyelmet a sünök védelmére.

Lepkekert ősszel2014. október 13.

Lepkekertünk időszakos látnivaló, amely nyár elejétől kora ősz derekáig várja a közönséget. Ha az időjárás is engedi, néhány napig még biztosan látogatható lesz. Kedvcsináló gyanánt egy kisfilmmel invitálunk mindenkit lepkék világába.

Vidra vízisalátával2014. október 10.

Közönségünk legújabb kedvencei, az éppen egy hónapja látható óriásvidrák nemcsak medencéjüket élvezik nagyon, hanem az oda telepített vízinövényeket is. Még akkor is, ha a húsos levelek időnként a fejük búbján kötnek ki.

Mit kezd a pálmatolvaj a kókuszdióval?2014. október 9.

A Varázshegyben található őstengeri bemutatóhely egyik legújabb érdekessége a pálmatolvaj. Az akár négy kilósra is megnövő, termetes rákról úgy tartják, erőteljes ollóival még a kókuszdiót is fel tudja törni. Mi azért ki is próbáltuk ezt.

Pancsoló kiselefánt2014. október 7.

Az elmúlt napokban sokszor volt kellemesen meleg idő, s az előrejelzések szerint ezután is sok napsütésre számíthatunk. Szép időben az elefántoknak megjön a kedvük egy kis fürdőzéshez. Asha, a kiselefánt különösen szívesen pancsol ilyenkor.

Kisfilm az óriásvidrákról2014. szeptember 25.

A Budapesti Állatkert legújabb lakói, az óriásvidrák már igazán otthonosan mozognak a számukra készült új kifutóban, amint ezt a róluk készült kisfilmen is láthatjuk.