Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Gyermekáldás a nyaláknál is2014. január 13.

Folytatódik a sorozatos gyermekáldás! Ezúttal a nyala antilopoknál volt szaporulat, december folyamán mindkét nőstény, Nina és Amira is világra hozott egy-egy borjút. Mostanra már mind a két jövevényt láthatja a nagyközönség a Szavanna komplexum istállójában.

Az első hóvirágok2014. január 10.

Bár még csak január 10-e van, a sziklakert oldalában máris előbújtak az első hóvirágok. Nem messze, a vombatok kifutójának szomszédságában a téltemető kezdte el szirmait bontogatni. A főbejárat közelében pedig az illatos tündérfa ágain láthatunk rengeteg virágot.

A babyboom folytatódik: gundikölykök a Varázshegyben!2014. január 8.

A Magyarországon csak a Budapesti Állatkertben látható gundik olyan remekül érzik magukat, hogy újabb aranyos állatkölykökkel örvendeztetik meg látogatóinkat! December 24-én, azaz szenteste napján jött világra két kölyök a Varázshegyben élő gundicsaládnál.

Tavaszias hangulat2014. január 6.

Napok óta melegebb van az ilyenkor szokásosnál, így mostanában igazi tavaszias hangulat fogadja az Állatkert látogatóit. A telet nagyrészt fűtött istállókban töltő állatok most sokat tartózkodhatnak a szabad ég alatti kifutójukban, sőt, az időjárás nem ritkán a napfürdőzést is lehetővé teszi számukra.

Mozaik az állatmentésről2014. január 3.

A néhány nappal ezelőtt véget ért 2013-as esztendőben is kiterjedt mentő tevékenységet folytatott az Állatkertünk által életre hívott Magyar Madármentők Egyesület. A számokat és adatokat a napokban összesítjük, de néhány fontos és emlékezetes eseményt már most is felidézhetünk.

Boldog új esztendőt kívánunk!2013. december 31.

Idén is igyekeztünk honlapunk olvasóinak, Állatkertünk barátainak kedvében járni. A régit felváltva új, korszerű – időközben komoly szakmai díjat is elnyert – honlapot hoztunk létre, amelyet igyekeztünk minden fontos információval feltölteni. S emellett arra is törekedtünk, hogy olvasóinkat rendre tudósítsuk minden fontosabb új eseményről.

Mit esznek az állatok?2013. december 30.

Tízezer éhes száj! Esetleg szájszerv. Ennyit kell jóllakatni a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Többségüket nap mint nap. Ehhez 9 mázsa sajt, 3,4 tonna tintahal, 5 tonna túró, 15 tonna banán, 27 tonna nyers hús, 40 tonna édesvízi hal, 70 tonna alma, majdnem ugyanennyi sárgarépa,176 tonna zöld lucerna és 327 tonna réti széna szükséges évente. Meg úgy 220 millió forint.

Népszámlálás az Állatkertben2013. december 27.

Az esztendő vége a számvetés időszaka. Nincs ez másként az Állatkert gyűjteményének nyilvántartásában sem. Összesítésünkből kiderül, hogy jelenleg 1072 állatfaj 10354 egyedéről, valamint 117 nem egyedileg nyilvántartott tenyészetről gondoskodunk. Az emlősöket 119, a madarakat 150, a hüllőket 108, a kétéltűeket 23, a halakat 434, a gerincteleneket 212 faj képviseli az Állatkertben, s ehhez jön még további 5 emlős- és 21 madárfaj, amelyek a margitszigeti bemutatóhelyen láthatóak.

Kisfilm és képek az orrszarvú termékenyítésről2013. december 19.

Az idei év állatorvosi beavatkozásaira visszatekintve Lulu újbóli mesterséges termékenyítése volt az egyik legérdekesebb művelet. Az előzetes szaporodásbiológiai vizsgálatról, illetve az azt nyolc nappal követő termékenyítésről kisfilm és több fotó is készült. Arról pedig, hogy miféle beavatkozásról is volt szó egészen pontosan, és miért volt rá szükség, alábbi cikkünkben tudhat meg még többet az érdeklődő.

Új állatok 2013-ban2013. december 16.

Nemcsak az év során született kölykök és fiókák, hanem az újonnan érkezett fajok szempontjából is érdemes áttekinteni a 2013-as esztendőt. Hiszen az elmúlt hónapokban számos olyan új, érdekes állatfajjal és fajtával gazdagodott az Állatkert, amilyet vagy csak nagyon régen láthatott a közönség, vagy pedig még soha nem került bemutatásra Budapesten. A hangyászsüntől a manulig, a fekete morgóhacsától a zebramungóig hosszan sorolhatjuk a példákat az új állatokra.