Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tortát kapott a szülinapos Asha2014. február 14.

Emeletes tortát kapott Asha első születésnapjára. Az Állatkertünkben született népszerű elefántborjút pénteken délelőtt köszöntöttük fel. A tortából az anyukának, Angele-nek is jutott, és nem feledkeztünk meg Assamról, a papáról sem. Azért, hogy minél többen köszönthessék fel a kiselefántot, nemcsak ma, hanem szombaton és vasárnap is díjmentesen léphetnek be a 14 éven aluli gyermekek.

Közeleg Asha születésnapja2014. február 10.

Ezen a héten, egészen pontosan pénteken ünnepeljük Asha első születésnapját. Így a napokban híreink is elsősorban a kiselefánttal foglalkoznak majd. Arról, hogy milyen programokkal és kedvezményekkel várjuk a közönséget a jeles napon és az azt követő hétvégén, már korábban beszámoltunk. Most azt idézzük fel, milyen előkészületekre volt szükség ahhoz, hogy Asha egyáltalán megszülethessen.

Virágzik a hanga2014. február 7.

Egy hónappal ezelőtt már írtunk a szokatlanul enyhe télben szirmukat bontogató virágokról, a téltemetőről, a hóvirágokról, illetve az illatos tündérfa virágairól. Most újabb virágzó növényről számolhatunk be, ugyanis a kertben található különféle hangafajok és változatok is meghozták első virágaikat.

Szépen fejlődnek a csupasz turkáló kölykök2014. február 5.

Hat csupasz turkáló cseperedik a Varázshegyben. A különleges, államalkotó rágcsálók, amelyekről azt is kiderítette a tudomány, hogy védettek a rákos megbetegedésekkel szemben, Állatkertünkben most először szaporodtak sikeresen.

Rövid telet jósoltak a medvék2014. február 3.

Nem látták meg az árnyékukat a barnamedvék a vasárnap délelőtti medveárnyék észlelés idején. A népi időjóslás szerint ez azt jelenti, hogy a tél már nem tart sokáig, és hamarosan beköszönt a tavaszias időjárás.

Időjós medvék2014. január 31.

Pénteken megkezdődött a három napon át tartó Mackófesztivál, rengeteg programmal és a brummogó gyermekeknek díjmentes belépéssel. A fesztivál időzítése persze nem véletlen, hiszen február másodika jeles napnak számít a népi időjóslásban és természetesen a medvékhez is kapcsolódik. De vajon mi az igazság a medvék időjós tehetségéből?

Bongo sokat nőtt négy év alatt2014. január 29.

Gorillacsapatunk legfiatalabb tagja nemrég ünnepelte negyedik születésnapját. Bongo ugyanis 2010. január 5-én látta meg a napvilágot a mi Állatkertünkben.

Az Állatkert télen2014. január 27.

Állatkertünk barátai előtt nem titok, hogy a téli időszakban is nyitva vagyunk minden nap, s hogy az állatokat – egészen kevés kivétellel – ebben az időszakban is zavartalanul meg lehet tekinteni. Vajon mit szólnak a trópusi, szubtrópusi állatok a télies időjáráshoz, s mi módon gondoskodik az Állatkert arról, hogy semmiben sem szenvedjenek hiányt? Az állatkerti télről szóló írásunkban éppen ezekre a kérdésekre adunk választ.

Új zebubika2014. január 24.

Állatkertünk törpezebu állományát eddig színbeli egyöntetűség jellemezte. Aki azonban mostanában meglátogatta őket, annak feltűnhetett, hogy a vörösesbarna állatok közt akad egy, amelyik egészen más színű szőrzetet visel. A sötét barnásszürke állat természetesen ugyanúgy törpezebu, mint a többiek, méghozzá egy nemrégiben érkezett hím állat. Eltérő színét egyszerűen annak köszönheti, hogy a törpezebuk körében többféle színváltozat is létezik. Ez – mármint a színbeli sokféleség – egyébként általában jellemző a háziasított állatokra.

Virgonc vadbivaly2014. január 22.

Az ilyenkor szokásosnál jóval kellemesebb időben azok az állatok is meglehetősen sok időt tölthetnek a kifutóban, amelyek őshazájában inkább trópusi, szubtrópusi klíma jellemző. Igaz ez a vörös vadbivalyokra is. Állatkertünk fotósa egyiküket éppen akkor kapta lencsevégre, amikor az virgonc ficánkolással szaladgált a kifutóban, s tülkeivel egy kicsit a talajt is felszántotta.