Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Nico lett a kislajhár neve2022. szeptember 29.

A Nico nevet kapta a nyár derekán született, már csaknem három hónapos kislajhár. A névadás eldöntéséhez szavazást hirdettünk, amelyre több mint tizenötezer voks érkezett. Nico anyukájával és a többi lajhárral együtt a Pálmaházban látható.

Kisfilmen a kislajhár, akinek szavazással dől el a neve2022. szeptember 23.

Még mindig anyukájába kapaszkodik, de már szilárd táplálékot is eszik legújabb kisfilmünk főszereplője, a nyár derekán született kislajhár. A jövevény kisfiú, és most a nevére is lehet szavazni Állatkertünk honlapján. A voksokat jövő szerdáig várjuk.

Ma ünnepeljük az orrszarvúak világnapját!2022. szeptember 22.

Jó alkalom ez, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az érdekes állatokra, a fennmaradásukat fenyegető veszélyekre, és azokra az erőfeszítésekre, amelyeket a megmentésükért tesznek világszerte, és amiben a mi Állatkertünk is részt vesz.

Basil visszatért2022. szeptember 17.

Indiai oroszlán hímünk, a sokak által kedvelt Basil nemrégiben érkezett vissza Budapestre tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után. A héten még az India-ház egyik belső férőhelyén láthatja a nagyközönség, jövő héten mehet majd ki a kültéri kifutóra.

Esti séták az Állatkertben2022. szeptember 16.

Állatkertünk kulisszatitkaival ismerkedhet a közönség az esti zárás utáni különleges vezetett sétákon. Ilyenkor olyan helyszíneket is felkeresünk, ahol máskülönben nem látogathatók. A programra online lehet jegyet váltani korlátozott számban.

Ekkorára nőttek a nyáron kikelt flamingófiókák2022. szeptember 6.

A nyári hónapokban sok állatunknál volt gyermekáldás. Különösen igaz ez a flamingókra, ahol huszonhat apróság kelt ki a tojásból június végén és július folyamán. Mostanra már akkorák, hogy méretben nem is maradnak el sokkal a felnőtt madaraktól.

Eugen, a szeretetre méltó óriáshüllő2022. szeptember 2.

Eugen, a tavaly ősszel érkezett négyméteres aligátor tekintélyt parancsoló külseje mögött egy igazán szerethető személyiség bújik meg. Ennek, és persze munkatársaink hozzáértésének köszönhető a gondozókkal kialakított jó kapcsolat.

Egy veszélyeztetett hüllő Crocodile Dundee honából2022. augusztus 25.

A Mertens-varánusz őshazája Ausztrália északi része, ahol a vizes élőhelyek lakója. Vagyis olyan vidékeken honos, ahol a Crocodile Dundee filmek is játszódtak. Nálunk az Ausztrálház egyik újdonságaként láthatja a nagyközönség.

Kívül tágasabb!2022. augusztus 23.

Ahogy a gyerekeket sem mindig könnyű leszoktatni a cumiról, a kengurumamának is külön feladat megértetni kicsinyével, ha már kinőtte az erszényt. Ilyenkor rendszerint elernyeszti az erszény izmait, így a kölyök minduntalan kifordul belőle.

Ma van az orangutánok világnapja2022. augusztus 19.

A jeles nap célja, hogy az orangutánokkal foglalkozó szervezetek és intézmények szerte a világon felhívják a figyelmet ezekre a különleges emberszabásúakra, és persze azokra a veszélyekre is, amelyek fennmaradásukat fenyegetik.