Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az Ausztrál ösvény állatai2014. június 27.

A múlt pénteken átadott Ausztrál ösvény különlegessége, hogy a közönség be is mehet az itt lakó állatok, éspedig az emuk és a Bennett-kenguruk közé. Bár a létesítmény megnyitásáról - ahogy a Pampakifutó átadásáról és a Lepkekert szezonkezdetéről – röviden már beszámoltunk, a benne lakó állatokat részletesebben még nem mutattuk be.

Hancúrozó vadkutya kölykök2014. június 25.

A március közepén született ázsiai vadkutya kölykökről már korábban beszámoltunk, ám továbbra is érdemesek a figyelmünkre, hiszen nap mint nap fergeteges energiával vetik magukat a hancúrozásba és persze a rosszalkodásba is. Nemrégiben nagy pancsolást rendeztek a medencéjük körül, sőt még akrobatikus ugrásokat is bemutattak.

Megnyílt a Pampakifutó és az Ausztrál ösvény, valamint a Lepkekert2014. június 23.

Pénteken megnyílt az Állatkert két legújabb létesítménye, az Ausztrál ösvény és a Pampakifutó. Előbbi elsősorban kenguruknak és emuknak ad otthont, utóbbi pedig a több mint száz év után ismét látható sörényes hangyászok lakhelye. A két teljesen új bemutatóhely megnyitása mellett kezdetét vette a lepkekerti szezon is. A trópusi lepkék és pillangók népszerű bemutatóhelye a szokásos helyszíntől egy kissé odébb, a Pálmaház mögött, az új Pampakifutó szomszédságában található.

Sörényes hangyászok a Pampakifutóban2014. június 20.

A pénteken átadott új Pampakifutó a sörényes hangyászok otthona. A különleges és látványos állatokkal utoljára a XIX. században találkozhattak az Állatkert látogatói, így meglehetősen hosszú szünet után vágtunk bele ismét ennek az érdekes állatfajnak a tartásába. Cikkünkben nemcsak a sörényes hangyászok természetrajzáról mesélünk, hanem a két Budapestre került állatról, Isabeláról és Williamről is.

Babona megszületett2014. június 18.

Babonának nevezték el a gondozók a múlt pénteken született indiai antilop borjút. A furcsa névadás magyarázata, hogy ez a péntek éppen 13-ára esett, ráadásul aznap éjjel volt telihold is. A jövevényről azt még nem tudni, hogy milyen nemű, de ha kiderül, az sem fogja befolyásolni a névadást. A Babona ugyanis uniszex névként kezelhető.

Tüskés apróságok2014. június 14.

Az elmúlt hetekben több elárvult sün került Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. Az apróságok többnyire valamilyen baleset, kerti fűnyírás, gázolás, kutyaharapás vagy más ok miatt vesztették el szüleiket, így emberi segítség nélkül aligha maradnának életben.

Mentett ürgekölyök2014. június 13.

A Kiskunsági Nemzeti Parkból egy elárvult ürgekölyök került Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére.

Hűsölő állatok2014. június 12.

Az elmúlt napokban többen is az iránt érdeklődtek, hogy mit csinálnak az állatkerti állatok a rekkenő hőségben.

Vanessa megállíthatatlan2014. június 5.

Termékeny nőstény szurikátánk, Vanessa nem ismer tréfát, ha a csapat gyarapításáról van szó. Bár még csak hatesztendős, eddig tizenhárom alkalommal hozott világra egy-egy alomnyi kölyköt. Összesen 48 apróságnak adott életet, amivel minden egykor és ma élt ismert szurikáta közül a legszaporább anyaállatnak számít. Legutóbb hat kölyköt hozott világra, ami szintén rendkívülinek számít, mivel a szurikátáknál a tapasztalatok szerint ellésenként 2-5 kölyök szokott lenni.

Kölyök a jávai languroknál2014. május 30.

A karcsúmajmok alcsaládjába tartozó jávai langurok olyan jól érzik magukat Állatkertünkben, hogy minden évben megörvendeztetnek bennünket legalább egy kölyökkel. Az idei jövevény május 25-én született, s már látható is a délkelet-ázsiai állatokat bemutató Xántus János-házban.