Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az Állatkert mindenben megfelel az európai előírásoknak2013. május 22.

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) a közelmúltban végezte el Állatkertünk szakmai átvilágítását. Ez az átvilágítás bizonyos időközönként az európai szervezet valamennyi állatkertjére nézve kötelező a tagság, illetve az akkreditáció megújításához. Az átvilágítás megállapította, hogy intézményünk mindenben megfelel az európai szakmai szövetség szigorú előírásainak. Ennek nyomán az EAZA tíz évre meghosszabbította állatkertünk akkreditációját. Az új rendszerű, a korábbiaknál szigorúbb feltételekhez kötött EAZA-akkreditációt a kelet-közép európai állatkertek közül elsőként a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg.

Video a zsiráfborjú első óráiról2013. május 21.

A Szavannaház zsiráfok számára fenntartott részén, éspedig ott, ahol a mindenórás zsiráfteheneket szoktuk elkülöníteni, egy biztonsági kamera működik. Ez a kamera természetesen 2013. május 18-ra, azaz szombat reggelre született zsiráfborjú világra jövetelét is rögzítette.

Zsiráfborjú született az Állatkertben2013. május 19.

Sandrának, Állatkertünk hatéves zsiráfhölgyének először született utódja, az intézmény történetében azonban ez a huszonnyolcadik zsiráfellés. A kicsi május 18-án, tehát épp az anyaállat névnapján született. A 170 cm magas jövevényt a közönség néhány napon belül láthatja.

Indiai antilop született2013. május 16.

Május 7-én az indiai antilopok is gyarapodtak egy utóddal. A közönség azonban ezt eddig nem nagyon vehette észre, mert a kicsi nap közben a kifutó egy jól védhető sarkában szokott megbújni, ahol ugyan jól látszik, de senkinek nem jut eszébe ott keresni.

Íme, az első fotó a vombat bébiről!2013. május 3.

Kikukkantott a kis vombat! A lebilincselő pillanatot O. Nóra kedves látogatónknak sikerült megörökítenie fényképezőgépével és a fotókat el is küldte felhívásunkra. Ezúton is gratulálunk neki és köszönjük a remek képeket!

A galléros páviánok visszatértek2013. április 26.

Már láthatják a látogatók a nemrégiben az Állatkertbe érkezett galléros páviánokat. A hét új állatot a Nagyszikla oldalában, a sörényes juhokkal közös kifutóban helyeztük el.

Nevet kaptak az oroszlánkölykök2013. április 17.

Két lány és két fiú. Ez az eredménye az Állatkert kéthónapos oroszlánkölykeinél ma elvégzett ivarmeghatározásnak. S ha már a nemük kiderült, mindjárt nevet is kaptak a „Macskák” sztárjainak segítségével.

Asha már egész nap látogatható!2013. április 16.

Jó hírünk van a kiselefánt rajongóinak: Asha és mamája már folyamatosan látogatható! Minden nap 10 órától az Elefántház zárásáig (mindig félórával korábban zár, mint aktuálisan az állatkert) vagy a külső kifutón vagy az állatház belsejében tekinthetitek meg őket. Az, hogy éppen kint vagy bent tartózkodnak, az elsősorban az időjáráson és az állatok napirendjén, például a kiselefánt alvásán múlik.

Négyes iker ázsiai oroszlán csak Budapesten!2013. március 25.

Az idei tavasz sok csodálatos aprósággal örvendeztette meg a Budapesti Állatkert látogatóit. Asha a kiselefánt születése után nem sokkal egy szenzációs négyes iker gyarapította az oroszláncsaládot. Az egyelőre kismacskányi fenevadak legalább akkora népszerűségre számíthatnak, mint ormányos barátjuk az Elefántházban. A ránézésre simogatnivaló pihe-puha plüssfigurára hasonlító jövevények a természetben kíméletlen ragadozók. Megtekintésük egyelőre némi türelmet és szerencsét igényel, de ha eljön a jó idő és kicsit nagyobbacskák lesznek, már bárki meglesheti önfeledt hancúrozásukat.

Színpadi macskák az Állatkertben2013. március 21.

Akik szerdán délután az Állatkertben jártak, a szibériai tigrisek, ázsiai oroszlánok és perzsa leopárdok mellett másféle, színpadra termett macskákkal is találkozhattak. A Madách Színház „Macskák” című darabjának szereplői és színpadra állítói ugyanis ezen a napon jelképesen örökbe fogadták Nivát, a szibériai tigrishölgyet.