Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kölyök a jávai languroknál2014. május 30.

A karcsúmajmok alcsaládjába tartozó jávai langurok olyan jól érzik magukat Állatkertünkben, hogy minden évben megörvendeztetnek bennünket legalább egy kölyökkel. Az idei jövevény május 25-én született, s már látható is a délkelet-ázsiai állatokat bemutató Xántus János-házban.

Idén is lesznek nyáresti koncertek az Állatkertben2014. május 29.

Június végétől augusztus végéig összesen kilenc koncertre kerül sor hagyományos, 2002 óta minden esztendőben megszervezett nyáresti koncertsorozatunk, a „Zenés állatkerti esték” keretében.

Amerikából jöttem…2014. május 27.

…híres mesterségem címere: új vezérhím. Akár így is bemutatkozhatna Dexter, az aranyhasú mangábé, aki három társával együtt nemrégiben érkezett a texas-i San Antonio állatkertjéből. E ritka majomfaj állatkerti világállománya kevesebb, mint ötven állatból áll és összesen kilenc olyan állatkert van a világon, ahol bemutatják őket. Ezért óceánon átívelő együttműködés szükséges ahhoz, hogy az állomány genetikai sokfélesége megmaradjon. Éppen emiatt, az európai populáció vérfrissítése céljából volt szükség a most érkezett állatok ideszállítására. A 16 éves Dexter nevű állatot munkatársaink az elkövetkező hetekben szoktatják össze a már régebb óta Budapesten élő nyolc nőstény állattal.

Hat kölyök az ázsiai vadkutyáknál2014. május 19.

Már a kifutón hancúroznak az ázsiai vadkutya kölykök. A ritka és veszélyeztetett kutyaféléket már több alkalommal is sikerült szaporítani Budapesten. Ez alkalommal hat kölyök született. Az apróságok jelenleg két hónaposak, de a közönség eddig nem túl sokat láthatott belőlük. A vörös farkas, illetve dhole néven ismert faj szaporítása nemcsak azért fontos, mert a kölykök nagyon aranyosak, hanem azért is, mert az állatkertekre jelentős szerep hárulhat e veszélyeztetett állatfaj megőrzésében.

Pancsoló kea2014. május 12.

Állatkertünk nemrégiben érkezett új lakóit, a műszaki érdeklődésű, mindent szétszerelő keákat április elején már bemutattuk. Azóta igencsak belakták új otthonukat, a hozzá tartozó medencével együtt.

Kamcsatkai medvéink2014. május 9.

Nemrégiben érkezett kamcsatkai medvénket két hete láthatja a nagyközönség. Romulus és Tibor azóta már teljes egészében felfedezte új otthonát, és a szép időben mindketten jókat pancsolnak a tágas medencében. Mivel medencéjük egyik oldalfala üvegből van, a nagyközönség a víz tükre alól is jól megfigyelheti őket.

Strandszezon a vízilovaknál2014. május 5.

A hosszú hétvégén Tücsöknél és Jusztinánál, Állatkertünk két vízilovánál is elkezdődött a strandszezon. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi strandok hagyományos megnyitásának napjára vízilovaink külső medencéjét is megtöltöttük. Sőt, hétvégenként arra is van mód. hogy látogatóink egészen közelről megismerkedhessenek a hatalmas állatokkal, természetesen állatgondozói felügyelet mellett.

Tengernyi kecskegida az állatsimogatóban2014. április 25.

Az elmúlt másfél hónapban igazán kitettek magukért az állatsimogatóban lakó anyakecskék, hiszen nekik köszönhetően 16 gidával gyarapodott az itt élő törpekecskék nyája. A jövevényekre változatos tarkaság jellemző, akadnak köztük teljesen fehér, fekete és fehér foltokat viselő, háromszínű, illetve fehérrel és barnával tarkázott egyedek is.

Virtuális barangolás az Állatkertben2014. április 24.

A magyarországi kulturális intézmények közül az elsők közt a Budapesti Állatkertet járta be a Google Street View kamerája. Az így készült hatalmas digitális adatmennyiség feldolgozása megtörtént.

Tevecsikó született2014. április 14.

Újabb és újabb állatok veszik birtokba új kifutójukat az április végén megnyíló Holnemvolt Parkban. A kétpúpú tevék április elsején költöztek át, s azóta az Írisz nevű nőstény már világra is hozott egy csikót. Az Iliásznak elnevezett jövevény az első olyan kisállat, aki már a Holnemvolt Parkban született. A közönség április végétől láthatja majd a tevecsikót, az új területet megnyitása után.