Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Új állatok 2013-ban2013. december 16.

Nemcsak az év során született kölykök és fiókák, hanem az újonnan érkezett fajok szempontjából is érdemes áttekinteni a 2013-as esztendőt. Hiszen az elmúlt hónapokban számos olyan új, érdekes állatfajjal és fajtával gazdagodott az Állatkert, amilyet vagy csak nagyon régen láthatott a közönség, vagy pedig még soha nem került bemutatásra Budapesten. A hangyászsüntől a manulig, a fekete morgóhacsától a zebramungóig hosszan sorolhatjuk a példákat az új állatokra.

Kölykök és fiókák 2013-ban2013. december 12.

Állatkertünkben az idei évben napvilágot látott állatkölykök és fiókák nagy száma miatt nyugodtan beszélhetünk tömeges állatszaporulatról, vagy – ha úgy tetszik – „baby boom”-ról. Az év során csak az emlősök, a madarak és a hüllők közül 50 fajt szaporítottunk sikeresen, ami összesen 248 utódot, kölyköt és fiókát jelent.

Tania emlékére2013. december 11.

Az Állatkert gyarapodásáról szóló sok örömteli híradás mellett olykor kevésbé vidám eseményekről is be kell számolnunk. A napokban hagyott itt bennünket idős jegesmedvénk, Tania, aki 2011 óta élt Állatkertünkben. Az 1990-ben született állat december 5-én pusztult el, néhány héttel az előtt, hogy betölthette volna huszonharmadik életévét.

Jácintkék ara röpde2013. december 9.

Az elmúlt hetekben saját erőből új röpdét alakítottunk ki a jácintkék arák számára a Xántus-ház és a Fácános közötti területen.

Asha első találkozása a Mikulással2013. december 6.

December 6-án 11 órakor az állatkerti Mikulás meglátogatta Ashát, az elefántborjút. A februárban született ormányos most először találkozott a Mikulással, akinek a zsákjából két nagy fürtre való banán került elő az elefántborjú nagy örömére.

Szaporulat az indiai antilopoknál2013. december 5.

Ismét szaporodtak az indiai antilopok. A Dél-Ázsiában őshonos patásoknál múlt hétfőre született egy egészséges gida. A faj szaporítása rendkívül sikeresnek mondható Budapesten, amit jól mutat, hogy a most született gidán és a szülőkön kívül egy idén tavasszal, és egy tavaly született fiatal is látható a kifutóban. Az indiai antilopok tehát nagycsaládosnak mondhatók.

Csacsi és tehén a betlehemi élőképben2013. december 2.

Bimbó és Snufi lett a szent család, a napkeleti bölcsek, a pásztorok és az angyalok társasága a betlehemi élőképben. A szombaton felállított „betlehemi istállót” az advent teljes ideje alatt megtekinthetik a látogatók. Az élőkép különlegességét nemcsak a benne látható eleven állatok adják, hanem a Mónus Béla fafaragó művész által készített különleges betlehemi figurák is.

Édesvízi ráják az Akváriumban2013. november 29.

A tengerek élővilágáról szóló ismeretterjesztő filmekben gyakran láthatunk különféle rájákat. Mi több, Állatkertünkben is akadnak ilyen fajok. Kevesen tudják azonban, hogy léteznek édesvízi rájafajok is. Közülük kettő, a hálós és a narancsfoltos édesvízi rája az Akvárium egyik 11 ezer literes medencéjében kapott helyet.

Életképek az Állatkertből2013. november 27.

Az idei év során az Állatkertben számos új jövevénynek örülhettünk, számos új bemutatóval gazdagodtunk - kicsik és nagyok örömére. Ebben a videóban igyekeztünk megörökíteni mindazt a csodás élményt, amelyet átélhetünk az Állatkert kellemes parkjában sétálva. Természetesen valamennyi büszkeségünket szinte lehetetlen egy rövidfilmben felvonultatni, azonban minden bizonnyal meg tudunk mutatni számos olyan érdekességet, amelyet látva úgy érzik látogatóink, hogy újra és újra érdemes kilátogatni hozzánk. Mert a Budapesti Állatkertben minden csoda 365 napig tart!

Piramiskedvelő erdeityúkok2013. november 26.

A Dél-Amerikában őshonos szürkenyakú erdeityúkokat nem könnyű meglesni. A Dél-Amerika-házhoz tartozó röpdében, az ott található lépcsőzetes „piramis” közelében szeretnek tartózkodni, s csak az etetéskor jönnek előre a röpde nyílt, központi területére. A hokkófélék családjába tartozó szárnyasok az idei évben érkeztek, s mostanra már a velük egy térben élő mókusmajmokkal is sikeresen összeszoktak.