Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az állatok hűtése2013. július 29.

Szerda óta folyamatosan érvényben van a hőségriadó. Ilyenkor, a kánikula idején sokan érdeklődnek, hogy vajon az állatok hogy viselik a rekkenő hőséget. Természetesen az állatok elhelyezését eleve úgy terveztük meg, hogy ilyen időjárással is számoltunk, de néhány állat jó néven veszi, ha külön hűsítésről is gondoskodunk.

Koronásdaru fiókák2013. július 25.

Miközben a világ a brit trón jövendőbeli várományosának születésével van elfoglalva, az Állatkert is be tud számolni egy koronás főket érintő örvendetes eseményről. A szürkenyakú koronásdarvaknál nemrégen kelt ki a tojásból két „trónörökös”.

Mi az a manul?2013. július 22.

Újabb különlegességgel gazdagodott a Budapesti Állatkert! Ez a jövevény nem gyakori lakója az állatkerteknek: a manul egy Ázsia belsejében őshonos macskaféle, amelyet szoktak pusztai macskának, vagy Pallas-macskának is nevezni.

Ormányosmedve kölyök a kifutóban2013. július 19.

Júlia, a matuzsálemi korú ormányosmedve idei kölykei közül az egyikről, a mesterségesen nevelt Brunóról már beszámoltunk. Ám nem feledkezünk meg a másik kölyökről sem, akit viszont továbbra is az anyja nevel. Ez a kicsi is rendesen fejlődik, és most már egyre többet lehet látni a kifutóban is.

Pitonok a kígyóoviban2013. július 18.

A Mérgesház emeletén egy „óvodát” alakítottunk ki fiatal kígyók – mérgesek és nem mérgesek –számára. Az „ovisok” nagy része tigrispiton, de akad itt szőnyegmintás piton, sőt, a tavalyi szaporulatból származó szarvascsörgőkígyó és Schlegel-lándzsakígyó is.

Szabadtéren folytatódnak az állatkerti koncertek2013. július 16.

A Csík Zenekar és Dresch Mihály szerda esti fellépésével folytatódik a Zenés állatkerti esték koncertsorozat. Az előadás 20 óra 30 perckor kezdődik a Főbejáratnál lévő téren, ám a koncertre érkező közönség előtt már 19 órától nyitva áll a kapu. A koncert helyszínének szomszédságában cukrászda és étterem várja a vendégeket, mi több, a környező sétányokon egy kellemes hangulatú esti állatkerti sétát is lehet tenni.

436 cm magas és kisfilm is van róla2013. július 12.

A szerdán érkezett új zsiráfbikát, Akint ugyan a közönség még nem láthatja, de mesélnivalónk máris van róla. A gondozók ugyanis gyorsan megmérték, milyen magas, mi több, egy kisfilm is készült arról, amint birtokba veszi új otthonát.

Nevet kapott a vombatkölyök!2013. július 11.

Meghirdetett „erszényes” névadó játékunk sikerrel zárult! Méhes Regina nevű látogatónk volt a szerencsés, aki elsőként talált és mutatott be erszényt az Állatkerti ajándékboltban. A vombatkölyök (ha hím) a Rolly vagy (ha nőstény) a Willo nevet kapta! Amint kiderül az állat neme, e két név egyikét fogja viselni hivatalosan is.

Megérkezett az új zsiráfbika2013. július 10.

Új zsiráf érkezett az Állatkertbe. Az Akin nevű állat Németországban született, de hozzánk már Hollandiából került, méghozzá szaporítási céllal. Akin ugyanis hím, nálunk pedig egy egész hárem várja. A négyéves állatot a közönség még nem láthatja, mert egy elkülönített istállóban ismerkedik új otthonával.

Az erszényes látogató ad nevet a kölyök erszényesnek!2013. július 10.

Most, hogy a vombatkölyök előmászott anyja erszényéből, névadó játékot hirdetünk! Aki elsőként megtalálja az Állatkertben elrejtett 10 erszény egyikét, az a szerencsés „erszényes látogatónk” választhat nevet a vombatkölyöknek az Állatkerti ajándékboltban!