Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az óriásvidra-kölykök mindennapjai2022. március 6.

A hazai állatkertek közül csak nálunk látható, Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett óriásvidrák legutóbbi kölykeit várhatóan a március közepi hosszú hétvégétől láthatja a nagyközönség. Addig kisfilmen mutatjuk be érdekes családi életüket.

Az ukrajnai állatkertek megsegítésére gyűjt adományokat az EAZA2022. március 3.

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége közös európai pénzalap felállításáról döntött az ukrajnai állatkertek támogatására, amelyhez várják mindazok pénzadományait, akik segíteni tudnak és szeretnének.

Jane Goodall üzenete a vadvilág napjára2022. március 3.

A világhírű főemlőskutató és természetvédő, dr. Jane Goodall videóüzenetet küldött a március 3-i vadvilág nap alkalmából. Szeretnénk, ha honlapunk olvasóihoz is eljutna az üzenete.

Ma van a vadvilág napja!2022. március 3.

Március 3-án nemcsak a mi Állatkertünkben, hanem az egész világon megemlékeznek az ENSZ kezdeményezésére életre hívott vadvilág napjáról. A jeles naphoz kapcsolódó másfél perces nemzetközi kisfilm honlapunkon is megtekinthető.

Így segítjük a veszélyeztetett tarvarjak megmentését2022. február 28.

A veszélyeztetett tarvarjak spanyolországi visszatelepítési programjának részeként újabb Budapesten kelt tarvarjak kerültek vissza természetes élőhelyükre néhány nappal ezelőtt. A ritkuló fajok megőrzése fontos feladat Állatkertünk számára.

Szülinapos takinok2022. február 25.

Minhárom aranyszőrű takinunknak mostanában van a születésnapja. Janek, a hím állat éppen ma töltötte be negyedik életévét, a nőstények közül Manka 20-án lett hároméves, Panka harmadik születésnapja pedig március 7-én lesz.

Malőr és Mázli, a két rezidens cica2022. február 23.

Szemfüles látogatóink Állatkertünk több pontján is találkozhatnak házi macskákal. Ők nem holmi kóbor négylábúak, hanem rezidens macskák. A háziállatokat bemutató Majorság környékén például Mázli és Malőr látják el ezt a feladatot.

„Házasságközvetítés” a puduknál2022. február 18.

A pudu egy aprócska termetű, dél-amerikai szarvasféle. A régebb óta meglévő hím állatunk mellé most a Varsói Állatkertből sikerült egy szemrevaló párt szereznünk. Az „ifjú házasokat” már a nagyközönség is láthatja a Pampakifutóban.

Virágnézőben az Állatkertben2022. február 16.

Az Állatkertünk parkjában virító sok-sok hóvirág mellett szirmot bontott a téltemető, a csillagvirág, a tyúktaréj és a tavaszi tőzike is. Sok krókuszt, azaz sáfrányt is láthat a közönség, nagyrészt a kerti sáfrány különféle színváltozatait.

Párducpuszi2022. február 11.

Ezt a képet tizenhét évvel ezelőtt készítette Állatkertünk fotósa az akkori perzsa leopárd párról. Nászukból az évek során összesen hét kölyök született. A mostani leopárd anyuka az ő unokájuk, a nemrég született párduckölykök pedig a dédunokáik.