Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Arya és Amir lett a leopárdkölykök neve2021. november 26.

Egy hét alatt majdnem tizenhatezer voks érkezett a nemrégiben bemutatkozott perzsa leopárd kölykök nevére. A szavazás eredményének bejelentése mellett egy kisfilmet is bemutatunk a nyolcadik és a tizedik heti vakcinázáskor készült felvételekkel.

Hulladékból készült tengeri őshüllő az Állatkert főbejáratánál2021. november 23.

A vasárnapig tartó állatkerti hulladékcsökkentési hét részeként a főbejáratnál lévő kiállításunkon egy jókora tengeri őshüllő modellt is bemutatunk, amelyet Mokso Dávid készített kizárólag újrahasznosított anyagokból.

Szavazással dől el a leopárdkölykök neve2021. november 18.

A ma bemutatkozott perzsa leopárd kölykök egyike lánynak, a másik fiúnak bizonyult, így három nőstény, és három hím állatnak való névre lehet szavazni egészen jövő csütörtökig. Az eredményt a rá következő napon tesszük közzé.

Zaki lett a zebracsikó neve2021. november 16.

A tegnap éjjel lezárult szavazás eredménye alapján az öthetes zebracsikó, Romy és Zucchero kisfia a Zaki nevet kapta. A perzsa eredetű név erényest jelent. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával segítette a név kiválasztását.

Születésszabályozás a vörös pandáknál2021. november 14.

Rendszeresen közzétett kisfilmjeink segítségével időről időre az állatkerti állatorvosi munkába is bepillantást igyekszünk nyújtani. Ezúttal azt örökítettük meg, hogyan kapott Auróra, a nőstény kis panda fogamzásgátló implantátumot.

Itt lehet szavazni a zebracsikó nevére2021. november 9.

Nevet keresünk a már csaknem egyhónapos zebracsikónak. Négy név közül lehet választani, amelyekre a voksokat jövő hétfőig várjuk. A szavazás eredményét a rá következő napon, azaz jövő kedden fogjuk majd közzétenni.

Szénatortával köszöntöttük Arunt2021. november 8.

Arun, az ifjú elefánt éppen ma négyéves, de már szombaton felköszöntöttük, hiszen a hétvégén sokkal többen tudtak velünk együtt ünnepelni. A szénaboglya tortát gyümölcsökkel díszítettük, a tetejére pedig egy kenyértésztából készült 4-es szám került.

Így utazott el Basil Prágába2021. november 7.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, hogyan indítottuk útnak a Prágai Állatkertbe Basilt, Állatkertünk népszerű hím oroszlánját, aki az indiai oroszlánok megmentését szolgáló tenyészprogram keretében néhány hónapig a cseh fővárosban vendégeskedik.

Hogy vagy, Taiko?2021. november 3.

Közönségünk gyakran láthatja, hogy a gondozók a kifutó feletti sziklapárkányról valamilyen finomsággal vagy játékkal kedveskednek Taikónak, a népszerű jegesmedvének. A rendszeres környezetgazdagítás fontos ahhoz, hogy az állatok jól érezzék magukat.

A juharok igazi pompájukat ilyenkor ősszel mutatják meg2021. október 30.

A sok állatos látnivaló mellett növényeinket is érdemes megcsodálni, hiszen nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk. Ilyenkor ősszel is sok a botanikai látnivaló: a juharok például, amelyeknek 266 egyedéről gondoskodunk, ilyenkor a legszebbek.