Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Szeretettel ölel az Állatkert2022. február 10.

Legújabb kisfilmünket a közelgő Valentin-napra való ráhangolódás jegyében tesszük közzé, idilli képsorokkal emlékeztetve arra, hogy milyen sok kisállat jött világra az elmúlt hónapokban állataink szerelmi életének gyümölcseként.

Csótányt az exnek? Mi inkább a szeretetben hiszünk!2022. február 8.

A hírek szerint New Yorkban sokak Valentin-napi szokásává vált jelképesen örökbe fogadni egy állatkerti csótányt, hogy ezzel „kedveskedjenek” volt párjuknak. Mi inkább páros kedvezményt kínálunk Bálint napjára, sőt, már a mostani hétvégére is.

Ilyen volt a Mackófarsang2022. február 4.

Sok programmal, élménnyel és látnivalóval, valamint különleges kedvezményekkel vártuk a családokat a legutóbbi hétvégén tartott Mackófarsangon. Legújabb kisfilmünkben a kétnapos esemény néhány pillanatát idézzük fel.

Először nem volt, de aztán mégis lett árnyéka a medvének2022. február 2.

Elég változékony volt ma az időjárás, így nehéz megmondani, milyen következtetést lehet levonni a medveárnyék észlelésből. Amikor Hugi, a barna medve előjött a barlangjából, még borult volt az idő, de délig kisütött a nap. Aztán megint beborult.

Egyszervolt tigrisek2022. február 1.

A tigris veszélyeztetett állatfaj, alfajai közül néhány sajnos már teljesen kipusztult. Ezért is fontos a megmaradt alfajok, így például az Állatkertünkben is látható szibériai tigris védelme. A tigris éve jó alkalom, hogy ezt szóba hozzuk.

Hugi, a barna medve2022. január 28.

Most hétvégén tartjuk meg a Mackófarangot, sok-sok programmal, valamint kedvezményes jegyekkel a 14 éven aluliaknak! Ízelítő gyanánt egy kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak, amelyben Hugit, a barna medvét mutatjuk be.

Elutazó állatok2022. január 25.

Az elkövetkező napokban több állatunk is elutazik, más állatkertbe kerül. Orangutánjaink közül például Jula, és itt született lánya, AnnaHanna Belgiumba utaznak, az egyik 2019-es születésű ázsiai vadkutya pedig hamarosan a Berlini Állatpark lakója lesz.

Medve névrokonok2022. január 24.

A hétvégi Mackófarsangra való ráhangolódás jegyében már múlt héten elkezdtünk a medvékkel kapcsolatos érdekességeket közzétenni. Ezúttal egy olyan letölthető és kinyomtatható online „füzetet”, amely a medvék „névrokonairól” szól.

Medvevilág2022. január 20.

A közelgő Mackófarsang jegyében ezúttal a medvék sokféleségére szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Hiszen a medvefélék családjának nyolc különböző faja található meg Földünkön. Közülük Állatkertünkben két fajt mutatunk be.

Önfeledten játszó párduckölykök2022. január 13.

Arya és Amir, a két perzsa leopárd kölyök nagyokat hancúrozik a kifutóban. Kergetőznek, birkóznak és mindenféle más játékot eszelnek ki, amibe az anyukát, Banut is igyekeznek bevonni. Közeleg a hétvége, érdemes meglátogatni őket!