Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

2022 mentett állatai2023. január 13.

Az óévben pontosan 2513 mentett állatról gondoskodtak a vadállatmentéssel foglalkozó munkatársaink: ennyi segítségre szoruló madár, kisemlős, hüllő és kétéltű kapott második esélyt az Állatkertünkben folyó munkának köszönhetően.

„Népszámlálás” az Állatkertben2023. január 11.

A hazai állatkertek közül a legtöbb féle állatot nálunk láthatja a nagyközönség: összesen 859 állatfaj 11.081 egyedét, illetve 96 tenyészetét. A bemutatott állatok változatossága nemzetközi szinten is kimagasló.

Sauda, a zsiráf születésnapja2023. január 2.

Születésnapi köszöntéssel kezdődött Állatkertünkben a 2023-as esztendő. Most lett hatéves Sauda, az Állatkertünkben született ifjú zsiráfhölgy, akit gondozói az ünnepelt ízléséhez igazodó tortával köszöntöttek fel.

Már a kifutón az új jegesmedve2022. december 30.

Birtokba vette új otthonát Fiete, a jegesmedve, aki nemrégiben érkezett hozzánk a Nyíregyházi Állatparkból az európai állatkertek jegesmedve programja keretében. A nyolcesztendős hím állat eredetileg egy németországi állatkertben született.

Ilyen volt Indigo szülinapi köszöntése2022. december 29.

December 23-án ünnepelte ötödik születésnapját Indigo, Állatkertünk gorilla csapatának legifjabb tagja. A köszöntésről egy kisfilmet is készítettünk, hogy azok is az esemény részesei lehessenek, akik személyesen nem tudtak eljönni.

Karácsony az Állatkertben2022. december 26.

Cicatartók biztos tapasztalták már, hogy a macskák bizony hajlamosak különféle huncutságokat művelni a karácsonyfával. De vajon mi a helyzet a vadbivallyal, az orrszarvúval, vagy éppen az elefánttal. Karácsonyi kisfilmünkből ez is kiderül.

Kisfilmen a szupercuki dolmányos hangyász2022. december 8.

Nyolc évtized után ismét van Állatkertünkben dolmányos hangyász, más néven tamandua! A Ricardo nevű fiatal hím december 6-a, azaz Mikulás napja óta látható a Pálmaházban. Most kisfilmen is megmutatjuk a bájos vendégízületest.

Bemutatkozott Ricardo, a dolmányos hangyász2022. december 7.

A dolmányos hangyász – más néven tamandua – csak nagyon kevés Állatkertben látható, nálunk jó nyolcvan éve volt utoljára. Ricardo, a nemrég érkezett tamandua Állatkertünk Mikulás-napi ajándéka látogatónknak, aki mostantól a Pálmaházban látható.

A Pálmaház óriásai2022. december 3.

A Pálmaházban látható két anakondánk, akiket gondozóik „a két grácia” néven szoktak emlegetni, Állatkertünk legtermetesebb kígyói közé tartoznak. A nagyobbik hossza jó négy és fél méter, amivel csak az egyik tigrispitonunk kelhet versenyre.

Kókuszpók, a pálmatolvaj2022. november 21.

A pálmatolvaj a legnagyobb termetű szárazföldi ízeltlábú. Bár a faj csak kevés állatkertben látható, mi két pálmatolvajt is bemutatunk, ráadásul a képeken is látható hím állat, tisztes nevén Kókuszpók, már nyolc esztendeje él nálunk.