Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ma van az orrszarvúak világnapja2021. szeptember 22.

Állatkertünk egyebek mellett arról is nevezetes, hogy itt született a világon az első, és a második olyan orrszarvú is, aki mesterséges termékenyítés eredményeképpen jött a világra. Az orrszarvúak világnapján ezt is érdemes felidézni.

Már a kifutón látható az új hím tigris2021. szeptember 21.

Tegnap megérkezett Veszprémből Szása, az új hím szibériai tigris. A tizenkét éves állat jelenleg új otthonával ismerkedik, később pedig megkezdjük az összeszoktatását Nivával, a már régebb óta nálunk élő, és az év elején megözvegyült tigrishölggyel.

Bambuszok az Állatkertben2021. szeptember 21.

A mi kertünkben a bambuszoknak több szempontból is fontos szerep jut. Mint gyűjteményes kert, sok fajukat, fajtájukat mutatjuk be, dekorációs értékük is igen nagy, és táplálékként is termesztjük őket olyan állatoknak, mint például a vörös panda.

Tréning a vörös pandáknál2021. szeptember 18.

Rendszeresen tréningeznek a gondozók a két felnőtt vörös pandával, Aurórával és Bendegúzzal. Bonifáccal, a nem egészen három hónapos kölyökkel persze csak később lehet majd megkezdeni a tréninget.

Bonifác, a pandagyerek anyukájával sétál a kifutóban2021. szeptember 15.

Napról napra egyre gyakrabban merészkedik elő Bonifác, a még mindig alig három hónapos vörös panda kölyök. Egyre ügyesebben mászik akár a fákon is, de persze azért időnként még kell az anyuka, Auróra segítsége.

Óriás ázsiai ernyősliliom2021. szeptember 14.

A főbejárattól a Japánkert felé vezető sétány mentén most virágzó ázsiai ernyősliliomokban gyönyörködhet a közönség. A „dézsás” gyűjteményünkben található trópusi növényeket két hétre helyeztük ki a kelet-ázsiai növények szabadtéri bemutatóhelyére.

Mi újság a pandagyereknél?2021. szeptember 10.

Bonifác, a kis panda kölyök nagyon ragaszkodik odújához. Persze az ő korában ez még nem rendkívüli, de a biztonság kedvéért ismét kézbe vettük, hogy megnézzük, minden rendben van-e vele. A rövid vizsgálatról kisfilmet is készítettünk.

Így játszanak az elefánttesók2021. szeptember 4.

Samu, az áprilisban született kiselefánt, és nála több mint három évvel idősebb bátyja, Arun igazi jó testvérek módjára sok időt töltenek közös játékkal. Gyakran pancsolnak, birkóznak, vagy homlokukat egymásnak vetve próbálják eltolni a másikat.

Kezdődik a tanév az Állatkertben is!2021. szeptember 1.

Szeptember eleje nemcsak az iskolákban jelenti a tanévkezdést, hanem az Állatkertben is! Zoopedagógusaink gazdag kínálattal várják a tanulmányi csoportokat, a pedagógusok munkáját hasznos tanácsokkal, ötletekkel, módszertani képzésekkel is segítjük.

A prérikutyák „légkondit” építenek maguknak2021. augusztus 31.

A prérikutyák maguk építette járatrendszerének bejáratai többnyire olyanok, mint egy miniatűr vulkán. A kürtő körüli jellegzetes dombocskának több haszna is van, például a járatok átszellőzését is segíti ez a kialakítás.