Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Broméliáink2021. augusztus 25.

Kertünkben többféle különleges bromélia pompázik. Bemutatásuknak nagy hagyománya van nálunk, s akad közülük olyan növényegyed, amelynek bő fél évszázada viseljük gondját. Az Állatkertek Éjszakáján ezekkel a növényekkel is meg lehet majd ismerkedni.

Bonifác lett a pandagyerek neve2021. augusztus 25.

Két hét alatt több mint 27 ezer voks érkezett vörös panda párunk, Auróra és Bendegúz kölykének nevére. A három név közül a Bonifác kapta a legtöbb szavazatot, így ezen a néven jegyezzük be őt a törzskönyvbe. Köszönjük a szavazatokat!

Új interaktív kijelzők segítik látogatóink tájékozódását2021. augusztus 17.

A közelmúltban az Állatkert több pontjára korszerű, érintőképernyős, interaktív kijelzőket helyeztünk ki. Az új eszközök nemcsak látogatóink tájékozódását segítik, hanem segítségükkel sok érdekességet is elmesélünk a kert lakóiról.

Így ismerkedik Rezső a medencéjével2021. augusztus 13.

Állatkertünk legifjabb tapírja, a június 28-án született, tehát éppen másfél hónapos Rezső egyre gyakrabban próbálja ki a kifutóhoz tartozó medencét is. Kameráink megörökítették, hogyan kezdődött a hűs habokkal való ismerkedés.

Szemet gyönyörködtető mocsári hibiszkuszok2021. augusztus 12.

Épp most virágzik az Állatkertünk több pontján is megtalálható mocsári hibiszkusz, méretes, tenyérnyinél nagyobb, kisebb tányérnyi méretű, látványos virágokkal. Az étteremnél, az oroszlánfókáknál, és a gorillakifutó mellett is van belőlük.

Mi legyen a neve Aurora és Bendegúz gyerekének?2021. augusztus 10.

Itt lehet szavazni a budapesti kis panda tenyészpár, Aurora és Bengedúz nemrég született kölykének nevére, aki nemrégiben mutatkozott be a nagyközönségnek. Három előzsűrizett névből lehet választani. A szavazatokat augusztus 23-ig várjuk.

Imádja a pancsolást Samu, a kiselefánt2021. augusztus 7.

Legújabb kisfilmünkben abból adunk ízelítőt, milyen azt, amikor az elefántok együtt pancsolnak a kifutójukhoz tartozó medencében. Samu, az áprilisban született kiselefánt, és bátyja, a három és féléves Arun is nagyon szeret locspocsolni.

Az első képek az ország legkisebb kis pandájáról2021. augusztus 5.

– Még nagyon pici vagyok, de a doktor bácsinak muszáj megvizsgálnia! – Akár ezt is mondhatná a képen látható kis panda bébi, aki jelenleg a hazai állatkertekben látható kis pandák közül a legifjabb, így a legkisebb is.

Pálmák a szabadban2021. augusztus 2.

Kertünkben mintegy 110 dézsás pálmát nevelünk. Van köztük datolyapálma, lószőrpálma, aranypálma, kencia, halfarokpálma, szabalpálma és kínai kenderpálma is. A legidősebb példányokról már legalább hatvan esztendeje gondoskodunk.

Felcsíphetem?2021. július 29.

Mami és Papi, a koronásdaru szülőpár a legnagyobb gondossággal nevelik fiókáikat. Például – amint az legújabb kisfilmünkben is látható – azt is megmutatják nekik, mit érdemes, és mit nem érdemes felcsípni a csőrükkel, ha jól akarnak lakni.