Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Medvevilág2022. január 20.

A közelgő Mackófarsang jegyében ezúttal a medvék sokféleségére szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Hiszen a medvefélék családjának nyolc különböző faja található meg Földünkön. Közülük Állatkertünkben két fajt mutatunk be.

Önfeledten játszó párduckölykök2022. január 13.

Arya és Amir, a két perzsa leopárd kölyök nagyokat hancúrozik a kifutóban. Kergetőznek, birkóznak és mindenféle más játékot eszelnek ki, amibe az anyukát, Banut is igyekeznek bevonni. Közeleg a hétvége, érdemes meglátogatni őket!

Az új év első virágai2022. január 11.

Már most előbújtak az első hóvirágok Állatkertünk parkjában. Persze még csak néhány van belőlük, az igazi hóvirág-szőnyegre februárig bizonyára várni kell. A mogyorókon viszont már most jól látszanak a porzós virágok.

Még nem engedjük össze a tigriseket2022. január 7.

Szását, a szeptemberben érkezett hím szibériai tigrist a régebb óta Budapesten élő, és itt már öt kölyköt sikeresen felnevelő nősténnyel szeretnénk összeszoktatni. A folyamat meg is kezdődött, de az összeszoktatást egyelőre szüneteltetjük.

Mérgező növények2022. január 6.

Az ismert növényfajok közül többen vannak a mérgezőek, mint azok, amelyeket minden gond nélkül meg lehet enni. Így aztán nincs olyan növénykerti, botanikus kerti gyűjtemény a világon, ahol ne akadnának mérgező növények is.

Állatkerti „népszámlálás”2022. január 5.

A hazai állatkertek közül nálunk láthatja a közönség a legtöbb féle állatot: 852 faj 11.118 egyedét és 103 tenyészetét. A nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan változatos gyűjteménnyel az élővilág sokféleségét is szeretnénk érzékeltetni.

Az állatkerti barna medve nem alszik téli álmot2021. december 30.

Az állatok téli álmának oka nem annyira a hideg, mint inkább a természetben fellelhető táplálék téli szűkössége. Állatkerti körülmények között viszont télen is biztosított a takarmány, így a mi barna medvénk sem alszik téli álmot.

Kölykök és fiókák 2021-ben2021. december 28.

Kiselefánt, vörös panda kölyök, zebracsikó, tapírgyerek, kis matakó, leopárdkölykök, ifjú ázsiai vadkutyák, tarvarjú fiókák… 2021-ben olyan sok kisállat jött világra Állatkertünkben, hogy felsorolni is nehéz őket.

Leopárdles a téli szünetben2021. december 27.

A téli iskolai szünet nagyszerű alkalom arra, hogy a család felkerekedjen, és ellátogasson hozzánk. Látnivalóban sincs hiány: a két perzsa leopárd kölyök, Arya és Amir például egyre több időt tölt a kifutó felfedezésével.

Ma négyéves Indigo, a gorilla kislány2021. december 23.

2017-ben különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedhettünk látogatóinknak, hiszen szenteste előtt egy nappal született meg az ötödik budapesti gorillakölyök. Azóta eltelt négy év, és Indigo sokat nőtt, de persze még mindig bőven gyereknek számít.