Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Eugen pancsol és napfürdőzik2022. augusztus 5.

Tavaly ősszel érkezett aligátorunk számára az idei nyár egészen különleges. A négy méternél is hosszabb hüllő korábbi lakhelyéhez ugyanis nem tartozott szabadtéri kifutó, nálunk azonban ez is rendelkezésére áll, és nagyon tetszik is neki.

Taro, az új mhorr gazella bak2022. július 28.

Már a kifutóban látható Taro, az új mhorr gazella bak, aki a meglévő három nőstényünk mellé érkezett, természetesen azzal a céllal, hogy idővel utódaik is születhessenek. Ez azért is fontos, mert nagyon ritka állatokról van szó.

Sikertörténet a madárinfluenza elleni védekezésben2022. július 27.

Karantén, vakcina, egymással vállvetve dolgozó hatósági és állatkerti szakemberek. Ez kellett ahhoz, hogy a madárinfluenza elleni védekezés sikertörténet legyen. Most kisfilmen mutatjuk meg, mi történt tavaly december óta.

Mocsári hibiszkusz levesestányérnyi virágokkal2022. július 25.

A mályvafélék családjába tartozó mocsári hibiszkusz virágjai igencsak feltűnőek, hiszen akkorák, mint egy nagyobb levesestányér. Állatkertünk több pontján is virítanak, különféle színekben, sőt, különféle alakban is.

Margitszigeti életképek2022. július 22.

Legújabb kisfilmünkben a Margitszigeti Kisállatkertben készült felvételek segítségével villantunk fel néhány életképet, kedvcsináló gyanánt. Aki a Margitszigeten jár, ne mulassza el felkeresni a hangulatos kertecske négylábú vagy szárnyas lakóit!

Flamingó óvoda az árnyékban2022. július 21.

Rózsás flamingóinknál összesen huszonhat fióka cseperedik. A legidősebbek már elmúltak háromhetesek, a legfiatalabbak egy hete keltek ki a tojásból. Az ilyen korú apróságokat a felnőttek afféle ovis csoportba terelik össze.

Játék, móka és bukfencek a gorillakifutóban2022. július 15.

Legújabb kisfilmünkkel Indigo, a négy és fél éves gorilla kislány mindennapjaiba pillanthatnak be honlapunk olvasói. A felvételeket amolyan kedvcsinálónak szánjuk, hiszen a videónál sokkal izgalmasabb élőben megfigyelni a budapesti gorillacsapatot.

Huszonkét flamingófióka kelt ki alig több mint egy hét alatt!2022. július 8.

Újabb kisállatokat láthat Állatkertünkben a nagyközönség! Rózsás flamingóinknál az elmúlt napokban huszonkét fióka kelt ki sikeresen. Mivel további tojások is vannak, a fiókák száma az elkövetkező néhány napban tovább növekedhet. 

Mérlegen a manulok2022. június 30.

Az Állatkertünkben látható sok-sok kisállat közül a pusztai macska, azaz manul kölykök hat héttel ezelőtti bemutatkozásuk óta különösen nagy népszerűségre tettek szert. Munkatársaink ma ismét kézbe vették őket, hogy ellenőrizhessük a fejlődésüket.

Újabb lepkék a Lepkekertben2022. június 28.

Egy hónappal ezelőtt huszonnégy faj több mint hatszáz egyedével kezdtük a Lepkekert idei szezonját. Nemrég megérkezett a második bábszállítmány is, mintegy négyszáz bábbal, és a korábbiakhoz képest három új fajjal.