Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A Dombház kazuárjai2021. december 19.

Adventi kalendáriumunk huszonkettedik napjához érkeztünk, és mindenképpen szerettük volna, ha a kisfilmek valamelyikében bemutathatjuk két sisakos kazuárunkat is. Így gondozójuk, Zsolt segítségével őket látogattuk meg dombházi otthonukban.

Télálló tevék2021. december 12.

Advent harmadik vasárnapján az állatkerti adventi kalendáriumban a tevék kifutójából jelentkezünk. Gondozójuk, Réka segítségével mutatjuk be ezeket az egzotikus háziállatokat, akikről az is kiderül, hogy nem feltétlenül csak a sivatag hajói.

Bemutatjuk Bimbót2021. november 28.

Az állatkerti adventi kalendárium a mai nappal kezdődik, hiszen ma van advent első vasárnapja. Ezen a napon Budapest kedvenc tehenét, Bimbót mutatjuk be állatkerti közönségprogram, illetve az online felületeinken közzétett kisfilm segítségével.

Arya és Amir lett a leopárdkölykök neve2021. november 26.

Egy hét alatt majdnem tizenhatezer voks érkezett a nemrégiben bemutatkozott perzsa leopárd kölykök nevére. A szavazás eredményének bejelentése mellett egy kisfilmet is bemutatunk a nyolcadik és a tizedik heti vakcinázáskor készült felvételekkel.

Hulladékból készült tengeri őshüllő az Állatkert főbejáratánál2021. november 23.

A vasárnapig tartó állatkerti hulladékcsökkentési hét részeként a főbejáratnál lévő kiállításunkon egy jókora tengeri őshüllő modellt is bemutatunk, amelyet Mokso Dávid készített kizárólag újrahasznosított anyagokból.

Szavazással dől el a leopárdkölykök neve2021. november 18.

A ma bemutatkozott perzsa leopárd kölykök egyike lánynak, a másik fiúnak bizonyult, így három nőstény, és három hím állatnak való névre lehet szavazni egészen jövő csütörtökig. Az eredményt a rá következő napon tesszük közzé.

Zaki lett a zebracsikó neve2021. november 16.

A tegnap éjjel lezárult szavazás eredménye alapján az öthetes zebracsikó, Romy és Zucchero kisfia a Zaki nevet kapta. A perzsa eredetű név erényest jelent. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával segítette a név kiválasztását.

Születésszabályozás a vörös pandáknál2021. november 14.

Rendszeresen közzétett kisfilmjeink segítségével időről időre az állatkerti állatorvosi munkába is bepillantást igyekszünk nyújtani. Ezúttal azt örökítettük meg, hogyan kapott Auróra, a nőstény kis panda fogamzásgátló implantátumot.

Itt lehet szavazni a zebracsikó nevére2021. november 9.

Nevet keresünk a már csaknem egyhónapos zebracsikónak. Négy név közül lehet választani, amelyekre a voksokat jövő hétfőig várjuk. A szavazás eredményét a rá következő napon, azaz jövő kedden fogjuk majd közzétenni.

Szénatortával köszöntöttük Arunt2021. november 8.

Arun, az ifjú elefánt éppen ma négyéves, de már szombaton felköszöntöttük, hiszen a hétvégén sokkal többen tudtak velünk együtt ünnepelni. A szénaboglya tortát gyümölcsökkel díszítettük, a tetejére pedig egy kenyértésztából készült 4-es szám került.