Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Hugi, a barna medve2022. január 28.

Most hétvégén tartjuk meg a Mackófarangot, sok-sok programmal, valamint kedvezményes jegyekkel a 14 éven aluliaknak! Ízelítő gyanánt egy kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak, amelyben Hugit, a barna medvét mutatjuk be.

Elutazó állatok2022. január 25.

Az elkövetkező napokban több állatunk is elutazik, más állatkertbe kerül. Orangutánjaink közül például Jula, és itt született lánya, AnnaHanna Belgiumba utaznak, az egyik 2019-es születésű ázsiai vadkutya pedig hamarosan a Berlini Állatpark lakója lesz.

Medve névrokonok2022. január 24.

A hétvégi Mackófarsangra való ráhangolódás jegyében már múlt héten elkezdtünk a medvékkel kapcsolatos érdekességeket közzétenni. Ezúttal egy olyan letölthető és kinyomtatható online „füzetet”, amely a medvék „névrokonairól” szól.

Medvevilág2022. január 20.

A közelgő Mackófarsang jegyében ezúttal a medvék sokféleségére szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Hiszen a medvefélék családjának nyolc különböző faja található meg Földünkön. Közülük Állatkertünkben két fajt mutatunk be.

Önfeledten játszó párduckölykök2022. január 13.

Arya és Amir, a két perzsa leopárd kölyök nagyokat hancúrozik a kifutóban. Kergetőznek, birkóznak és mindenféle más játékot eszelnek ki, amibe az anyukát, Banut is igyekeznek bevonni. Közeleg a hétvége, érdemes meglátogatni őket!

Az új év első virágai2022. január 11.

Már most előbújtak az első hóvirágok Állatkertünk parkjában. Persze még csak néhány van belőlük, az igazi hóvirág-szőnyegre februárig bizonyára várni kell. A mogyorókon viszont már most jól látszanak a porzós virágok.

Még nem engedjük össze a tigriseket2022. január 7.

Szását, a szeptemberben érkezett hím szibériai tigrist a régebb óta Budapesten élő, és itt már öt kölyköt sikeresen felnevelő nősténnyel szeretnénk összeszoktatni. A folyamat meg is kezdődött, de az összeszoktatást egyelőre szüneteltetjük.

Mérgező növények2022. január 6.

Az ismert növényfajok közül többen vannak a mérgezőek, mint azok, amelyeket minden gond nélkül meg lehet enni. Így aztán nincs olyan növénykerti, botanikus kerti gyűjtemény a világon, ahol ne akadnának mérgező növények is.

Állatkerti „népszámlálás”2022. január 5.

A hazai állatkertek közül nálunk láthatja a közönség a legtöbb féle állatot: 852 faj 11.118 egyedét és 103 tenyészetét. A nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan változatos gyűjteménnyel az élővilág sokféleségét is szeretnénk érzékeltetni.

Az állatkerti barna medve nem alszik téli álmot2021. december 30.

Az állatok téli álmának oka nem annyira a hideg, mint inkább a természetben fellelhető táplálék téli szűkössége. Állatkerti körülmények között viszont télen is biztosított a takarmány, így a mi barna medvénk sem alszik téli álmot.