Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

„Jégnyalóka” Taikónak2021. július 8.

A kánikula sem ellenfél Állatkertünk jegesmedvéjének: egyrészt, mert van egy saját medencéje, amelynek vizében bármikor megmártózhat, másrészt mert jeges finomságokat is szokott kapni, ami egyúttal programot, játékos szórakozást is jelent számára.

Egzotikus gyümölcsök a kertben2021. július 5.

A kivit biztosan sokan ismerik, de bizonyára kevesen hallottak már a szegények banánjának is nevezett papauról, a kínai hamisbirsről, a királynőpálma, vagy épp a könnyezőpálma gyümölcséről? Nálunk mindet meg lehet csodálni.

Kisfilmen Samu, a két hónapos kiselefánt2021. július 1.

Legújabb kisfilmünkkel Samu, a kiselefánt mindennapjaiból nyújtunk egy kis ízelítőt, arra bíztatva mindenkit, hogy személyesen is látogasson el hozzánk. Az ifjú ormányos játszik, szaladgál, labdázik, pancsol és a szilárd táplálékkal is ismerkedik.

155 év állatairól mesélünk2021. június 30.

Aki mostanában Állatkertünkben járt, biztos észrevette azokat a múltidéző táblákat, amelyeket egy-egy régóta tartott faj vagy állatcsoport kifutójánál, házánál helyeztünk el. Archív képek segítségével a kert egykori lakóiról mesélünk.

Itt az újabb kistapír!2021. június 29.

Suki, a tapír anyuka tegnap egy újabb kicsinek adott életet. Azt még nem sikerült kifigyelnünk, hogy a jövevény milyen nemű, de várhatóan már ma kimehet a kifutóra. Így egy kis szerencsével a nagyközönség is láthatja a jövevényt.

Mediterrán növénycsodák2021. június 28.

Nem kell feltétlenül külföldre utaznia annak, virágzó mediterrán és szubmediterrán növényekben szeretne gyönyörködni! A kertben mostanában virágoznak a leanderek, murvafürtök, jeneszterek, a pontuszi és a magyaltölgyek, valamint a gránátalmák is.

Páfrányok sokasága2021. június 21.

A sokféle érdekes állat mellett pompás növényeinket is érdemes megcsodálni! Például a páfrányokat, amelyekből kétszáznál is több fajt, fajtát és változatot mutatunk be. Legtöbbjük a szoborsétány mögötti, 2018-ban létrehozott bemutatóhelyen látható.

Óvoda lett a Dél-Amerika kifutóból!2021. június 18.

Valóságos „baby boom” van most Állatkertünkben, alig győzünk beszámolni a sok kisállatról. Például a vízidisznó és a nagy mara kölykökről, akik a Dél-Amerika kifutóban láthatók. Jön a hétvége, a vakáció, érdemes meglátogatni az állatkerti ifjúságot!

155 év lóféléi2021. június 18.

A jubileumi emlékévhez kapcsolódó sorozatunkban ezúttal a zebrák, vadlovak és vadszamarak budapesti históriáját elevenítjük fel. Mesélünk az 1893-as zebrafogatról, az 1930-ban született első zebracsikóról és Mamiról, a matuzsálemi korú onagerről.

Légy ott az óriásvidráknál!2021. június 16.

Múlt hétvégén megkezdődtek a Légy ott! élményprogramok, látványetetésekkel, állattréningekkel, érdekes bemutatókkal. Ezek egyike az óriásvidra család etetése minden délben, amelyből most kisfilmen mutatunk ízelítőt.