Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ma van az orangutánok világnapja2022. augusztus 19.

A jeles nap célja, hogy az orangutánokkal foglalkozó szervezetek és intézmények szerte a világon felhívják a figyelmet ezekre a különleges emberszabásúakra, és persze azokra a veszélyekre is, amelyek fennmaradásukat fenyegetik.

Légy ott! Élményprogramok minden mennyiségben2022. augusztus 12.

Minden nap délelőtt 10-től délután fél 5-ig minden egész és félórában látványetetések, állattréningek, bemutatók és mindenféle más állatos és növényes élményprogramok várják közönséget az Állatkert különböző pontjain. Mutatunk egy kis ízelítőt.

Sárban fetrengeni jó!2022. augusztus 11.

Legalábbis a vízidisznók nagyon kedvelik ezt a hűsítő időtöltést. Éppen ezért a Dél-Amerika kifutóban, ahol több más állatfajjal, tapírokkal és nagy marákkal élnek társbérletben, a medence mellett sárfürdőzési lehetőséget is biztosítunk nekik.

A „falovas” régi körhinta is várja a nagyközönséget2022. augusztus 6.

A vasárnapig tartó Állatkerti Fesztivál jó alkalom arra, hogy a régi Schäftner-féle körhintát is kipróbálják a látogatók. A patinás ringlispílt 1908-ban építtette Schäftner Károly, az egykori vurstli egyik körhintás vállalkozója.

Eugen pancsol és napfürdőzik2022. augusztus 5.

Tavaly ősszel érkezett aligátorunk számára az idei nyár egészen különleges. A négy méternél is hosszabb hüllő korábbi lakhelyéhez ugyanis nem tartozott szabadtéri kifutó, nálunk azonban ez is rendelkezésére áll, és nagyon tetszik is neki.

Taro, az új mhorr gazella bak2022. július 28.

Már a kifutóban látható Taro, az új mhorr gazella bak, aki a meglévő három nőstényünk mellé érkezett, természetesen azzal a céllal, hogy idővel utódaik is születhessenek. Ez azért is fontos, mert nagyon ritka állatokról van szó.

Sikertörténet a madárinfluenza elleni védekezésben2022. július 27.

Karantén, vakcina, egymással vállvetve dolgozó hatósági és állatkerti szakemberek. Ez kellett ahhoz, hogy a madárinfluenza elleni védekezés sikertörténet legyen. Most kisfilmen mutatjuk meg, mi történt tavaly december óta.

Mocsári hibiszkusz levesestányérnyi virágokkal2022. július 25.

A mályvafélék családjába tartozó mocsári hibiszkusz virágjai igencsak feltűnőek, hiszen akkorák, mint egy nagyobb levesestányér. Állatkertünk több pontján is virítanak, különféle színekben, sőt, különféle alakban is.

Margitszigeti életképek2022. július 22.

Legújabb kisfilmünkben a Margitszigeti Kisállatkertben készült felvételek segítségével villantunk fel néhány életképet, kedvcsináló gyanánt. Aki a Margitszigeten jár, ne mulassza el felkeresni a hangulatos kertecske négylábú vagy szárnyas lakóit!

Flamingó óvoda az árnyékban2022. július 21.

Rózsás flamingóinknál összesen huszonhat fióka cseperedik. A legidősebbek már elmúltak háromhetesek, a legfiatalabbak egy hete keltek ki a tojásból. Az ilyen korú apróságokat a felnőttek afféle ovis csoportba terelik össze.