Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Így utazott el Basil Prágába2021. november 7.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, hogyan indítottuk útnak a Prágai Állatkertbe Basilt, Állatkertünk népszerű hím oroszlánját, aki az indiai oroszlánok megmentését szolgáló tenyészprogram keretében néhány hónapig a cseh fővárosban vendégeskedik.

Hogy vagy, Taiko?2021. november 3.

Közönségünk gyakran láthatja, hogy a gondozók a kifutó feletti sziklapárkányról valamilyen finomsággal vagy játékkal kedveskednek Taikónak, a népszerű jegesmedvének. A rendszeres környezetgazdagítás fontos ahhoz, hogy az állatok jól érezzék magukat.

A juharok igazi pompájukat ilyenkor ősszel mutatják meg2021. október 30.

A sok állatos látnivaló mellett növényeinket is érdemes megcsodálni, hiszen nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk. Ilyenkor ősszel is sok a botanikai látnivaló: a juharok például, amelyeknek 266 egyedéről gondoskodunk, ilyenkor a legszebbek.

Péntek este mutatkozik be Eugen, a négyméteres aligátor2021. október 28.

Legújabb kisfilmünkben nemrégiben érkezett új aligátorunkat mutatjuk be, akit a péntek esti állatkerti halloween alkalmából láthat majd először a nagyközönség. A termetes állat négy méter hosszú és 155 kilót nyom.

Móric, az orangután gyerek is vár Benneteket!2021. október 22.

A már csaknem tizenöt hónapos Móric mindig talál felfedezni valót. Bár sokszor még anyukája hátán csimpaszkodva utazik, nagyon érdeklik a mászási és játéklehetőségek, és persze a fagyapot is. Őt is érdemes meglátogatni az őszi szünet idején.

Őszi színek az Állatkert parkjában2021. október 19.

Októberben sincs hiány a botanikai látnivalókból! A kert sétányai fölé boruló dús lombsátor levelei szép lassan zöldről sárgára, vörösre vagy barnára változtatják a színüket, hangulatos őszi színekbe öltöztetve az Állatkertet.

Zebracsikó született2021. október 16.

A képen látható aranyos zebracsikó Állatkertünk legifjabb lakója: október 11-én, hétfőn látta meg a napvilágot. A tervek szerint ma, azaz szombaton, a déli órákban engedjük majd ki először a kifutóra, ahol látogatóink is megcsodálhatják.

Indigo, a mókamester2021. október 9.

Gorilla csapatunk legifjabb tagja, a négyesztendős Indigo igazi mókamester: a futkározás, bolondozás, hempergés a fűben és persze a felnőttek nyaggatása is része a napi programnak, amelyet most egy kisfilmen is megmutatunk.

SMA-val élő gyerekek alkotásaiból nyílt kiállítás az Állatkertben2021. október 8.

Mától december 6-ig különleges kiállítás látható a Varázshegyet és az Emberszabásúak Házát összekötő fedett folyosón. Az alkotásokat SMA-val, azaz gerinc eredetű izomsorvadással élő gyerekek készítették.

Így esznek a rozsomákok2021. október 2.

A rozsomák, más néven torkosborz bemutatása nem könnyű, de Állatkertünkben úgy szoktuk időzíteni az etetést, illetve a velük való foglalkozást, hogy a közönség minél többször aktív, tevékenykedő állatokat láthasson.