Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Már húszan vannak a flamingófiókák!2021. július 18.

Július 6-a óta nap mint nap kelnek ki az újabb flamingófiókák, jelenleg már legalább húszan vannak, és további tojások kikelésére is számítunk. Érdemes megfigyelni, hogy fejlődnek, és hogyan etetik őket a felnőttek!

Így kell beoltani a vadkutya kölyköket2021. július 17.

Az újranyitás óta látogatóink napról napra figyelemmel kísérhették a vadkutya kölykök gyarapodását. Mai kisfilmünkben megmutatjuk azt is, milyen az, amikor egyenként meg kell fogni őket a védőoltások beadása miatt.

Kétharmaddal nyert Rezső!2021. július 16.

Alig több, mint egy hét alatt majdnem harmincezer voks érkezett a kistapír nevére meghirdetett szavazáson. A befutó – a szavazatok több mint kétharmadával – a Rezső lett, így a jövevényt ezen a néven jegyezzük be a törzskönyvbe.

Virágzó pálmaliliomok és rokonaik2021. július 12.

Állatkertünkben éppen most virágzanak a pálmaliliomok (amelyek yucca, illetve magyarosan jukka néven ismertek), és több más, velük rokonságban álló növény is. Egy csipetnyi Chihuaha-sivatag a Pálmaház bejárata mellett.

Nevet keresünk a tapír kisfiúnak!2021. július 10.

A nagyközönség segítségét kérjük annak eldöntésére, hogy mi legyen a június végén született tapír kisfiú neve. Három névre lehet szavazni egészen július 15-ig. A voksolás eredményét a rákövetkező napon tesszük majd közzé.

„Jégnyalóka” Taikónak2021. július 8.

A kánikula sem ellenfél Állatkertünk jegesmedvéjének: egyrészt, mert van egy saját medencéje, amelynek vizében bármikor megmártózhat, másrészt mert jeges finomságokat is szokott kapni, ami egyúttal programot, játékos szórakozást is jelent számára.

Egzotikus gyümölcsök a kertben2021. július 5.

A kivit biztosan sokan ismerik, de bizonyára kevesen hallottak már a szegények banánjának is nevezett papauról, a kínai hamisbirsről, a királynőpálma, vagy épp a könnyezőpálma gyümölcséről? Nálunk mindet meg lehet csodálni.

Kisfilmen Samu, a két hónapos kiselefánt2021. július 1.

Legújabb kisfilmünkkel Samu, a kiselefánt mindennapjaiból nyújtunk egy kis ízelítőt, arra bíztatva mindenkit, hogy személyesen is látogasson el hozzánk. Az ifjú ormányos játszik, szaladgál, labdázik, pancsol és a szilárd táplálékkal is ismerkedik.

155 év állatairól mesélünk2021. június 30.

Aki mostanában Állatkertünkben járt, biztos észrevette azokat a múltidéző táblákat, amelyeket egy-egy régóta tartott faj vagy állatcsoport kifutójánál, házánál helyeztünk el. Archív képek segítségével a kert egykori lakóiról mesélünk.

Itt az újabb kistapír!2021. június 29.

Suki, a tapír anyuka tegnap egy újabb kicsinek adott életet. Azt még nem sikerült kifigyelnünk, hogy a jövevény milyen nemű, de várhatóan már ma kimehet a kifutóra. Így egy kis szerencsével a nagyközönség is láthatja a jövevényt.