Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Aprócska szarvaspár társbérletben a hangyászokkal2022. március 25.

Legújabb kisfilmünkben ezúttal a pudukat, ezeket a Dél-Amerikában őshonos, apró termetű szarvasféléket mutatjuk be. Nemrégiben egy ígéretes tenyészpárt „házasítottunk” össze. A Pampakifutóban láthatja őket a közönség.

Itt az idei első kecskegida!2022. március 24.

Úgy látszik, visszavonhatatlanul itt a tavasz, ami együtt jár a kisállatok világra jövetelével is. Pár napja beszámoltunk a kisboci születéséről, s azóta ismét Állatkertünk Majorságában volt gyermekáldás, éspedig az állatsimogatóban lakó kecskéknél.

Akváriumi pillanatok a víz világnapján2022. március 22.

Az ENSZ kezdeményezésére 1993 óta minden évben március 22-e a víz világnapja. A jeles nap alkalmából a Pálmaház alatti Akváriumban készült kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak. Ez Magyarország legrégibb nyilvános akváriuma: 1912 óta működik.

Benedek, a sünök „nagykövete”2022. március 21.

Ma van a névnapja Benedeknek, a Vadállatmentő Központunkban lakó barátságos mentett sünnek, akit elengedi nem lehetett, így már öt éve a sünök és más mentett állatok „nagyköveteként” segít közel hozni az embereket az állatvilághoz.

Megszületett Ella, a kisboci2022. március 19.

Hétfőn megszületett Bimbó, az állatkerti Majorságban lakó magyartarka tehén legifjabb borja, aki az Ella nevet kapta gondozóitól. Már most is látható, így aki mostanában ellátogat hozzánk, annak mindenképpen érdemes őket is felkeresnie.

ENSZ Óceánok Évtizede az Állatkertben2022. március 18.

A 2021-től 2030-ig tartó időszakot az ENSZ az Óceánok Évtizedévé nyilvánította? A kezdeményezés egyik fontos része az óceánokkal kapcsolatos ismeretek és általános műveltség terjesztése, amelyből természetesen Állatkertünk is kiveszi a részét.

Cápák között a Cápasuliban2022. március 11.

A március 12-től 15-ig, azaz szombattól keddig tartó hosszú hétvégére több érdekes programmal is készülünk. Ezek egyike a merüléses cápa látványetetés, amely szombaton, vasárnap és kedden is 12 órakor kezdődik a Cápasuliban.

Sanyi üzeni: Gyertek Állatkertbe a hosszú hétvégén!2022. március 11.

Sanyit, a felfedező kedvű kispingvint láthatja a közönség a hosszú hétvégén, de sok más látnivalóval, élménnyel, programmal is készülünk. A Cápasuliban például a cápák merüléses látványetetését csodálhatják meg a látogatók.

Oltás után térnek vissza a pelikánok2022. március 11.

December közepén karanténba kellett helyeznünk a pelikánokat és néhány más madarat is, hogy védekezzünk a madárinfluenza ellen. A karantén el is érte célját, és néhány hét múlva az állatok újra visszakerülhetnek eredeti helyükre.

Az óriásvidra-kölykök mindennapjai2022. március 6.

A hazai állatkertek közül csak nálunk látható, Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett óriásvidrák legutóbbi kölykeit várhatóan a március közepi hosszú hétvégétől láthatja a nagyközönség. Addig kisfilmen mutatjuk be érdekes családi életüket.