Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Le a meleg gyapjúval!2022. június 22.

Sok állat vastag, olykor gyapjas szőrt növeszt a télre, ami aztán a meleg idő beköszöntével kezd kényelmetlenné válni. Némelyikük magától levedli a vastag szőrt, ezt látni most a tevéken is. A juhokat és az alpakákat viszont nekünk kell megnyírni.

Oroszlános hírek2022. június 21.

Van jó és szomorú hírünk is. A jó az, hogy Shakira nevű nőstény oroszlánunktól sikerült petesejtet kinyerni a lombik oroszlán programhoz. A rossz hír, hogy Kankai-t, a másik nőstényt sajnos el kellett altatni kiterjedt, előrehaladott daganatos megbetegedése miatt.

Családi pancsolás az elefántoknál2022. június 17.

Samu, az egyéves kiselefánt imádja a pancsolást. Időnként anyukájával, Angele-lel, de legtöbbször a „nagytesóval”, Arunnal veti magát a hűs habok közé. A fürdőzés része az is, hogy homokot szórnak magukra, ami afféle bőrradírként működik.

Nem vagyok őzike!2022. június 17.

Akár ezt is mondhatná az a dámszarvas borjú, aki bő egy héttel ezelőtt született az Állatkertünk által fenntartott Margitszigeti Kisállatkertben. Nemcsak a városligeti helyszínen, hanem a Margitszigeten sincs hiány kisállatokban.

Fiókák a veszélyeztetett tarvarjaknál2022. június 16.

Az idei költési szezon is eredményesnek ígérkezik a tarvarjaknál. A hét legidősebb jövevény már feleakkora, mint a felnőttek, és további fiókák is kikeltek, így a számuk ebben az idényben várhatóan a tízet is meghaladja.

Íme a hatodik budapesti vombatgyerek2022. június 10.

Az erszényesek közé tartozó vombatok Ausztrálián kívül csak nagyon kevés állatkertben láthatók, szaporításuk pedig csak néhány helyen sikerült. A mi legifjabb vombatunk azonban már a hatodik a sorban, s ezzel vombat ügyben az élen állunk Európában.

Szemétkosárból pálmadézsa2022. június 8.

Nemrégiben a „műemléki” szemeteskosarakat pálmadézsává alakítottuk át. A dolognak egyszerre vannak botanikai, műemlékvédelmi, és persze környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási (ezen belül a hulladék gyűjtésével kapcsolatos) vonatkozásai.

Papagájok világnapja2022. május 31.

Világszerte mintegy négyszáz papagájfaj él, közülük csaknem harmincat Állatkertünkben is bemutatunk. Közülük alighanem a keák a legjátékosabbak, a legnagyobbra pedig a nálunk rendszeresen szaporodó jácintkék arák nőnek.

Szombattól látogatható a Lepkekert2022. május 27.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, mi történt az elmúlt napokban a Lepkekertben, és hogy hogyan készültünk fel a most szombati megnyitásra. Huszonnégy trópusi lepkefaj több mint hatszáz egyedével várjuk a nagyközönséget.

A vidráknak is van világnapjuk!2022. május 25.

Méghozzá május utolsó szerdáján, vagyis éppen a mai napon! Már több mint 150 éve foglalkozunk a vidrák különböző fajaival. Mostanában a Dél-Amerikában őshonos óriásvidrákat mutatjuk be, egyedüliként a hazai társintézmények közül.