Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Csak azt a sünt mentsük, aki tényleg segítségre szorul!2020. október 28.

Ha egy sün november elejéig nem éri el a 300 grammos súlyt, segítség nélkül nem tudja átvészelni a telet. Az ennél nagyobb, termetesebb sünöknek azonban nem kell segítség, sőt még árthat is, ha feleslegesen fogjuk be őket. Figyeljünk oda rájuk!

Már jól látható a szurikáta bébi2020. október 27.

Az apróság most múlt kéthónapos, ami azt jelenti, hogy már a közönség is jól láthatja, játék, evés vagy hancúrozás közben, és persze olyankor is, amikor a szurikátákkal társbérletben élő teknősök hátáról tekint a távolba.

Itt lehet szavazni a kéthetes orangután bébi nevére!2020. október 26.

A közönség segítségével találtunk nevet Móricnak, az augusztusban született orangután kisfiúnak is. Ezúttal Móric kéthetes féltestvérén a sor! Csütörtökig lehet szavazni a három előzsűrizett névre, az eredményt pénteken tesszük közzé.

A kis Parma-kenguru kimerészkedett az erszényből2020. október 23.

A hosszú hétvégén és az őszi szünet ideje alatt sok kisállat várja a közönséget Állatkertünkben. Az idei évben érkezett Parma-kenguruknál cseperedő „zsebibaba” például egyre gyakrabban merészkedik elő anyja erszényéből, így egyre jobban lehet látni.

Ma van a lajhárok világnapja!2020. október 20.

Talán valaki furcsállja, hogy a lajhároknak is van világnapjuk, szerintünk azonban ez így helyes! Különösen, mivel ezek az érdekes állatok rendszeresen szaporodnak is Állatkertünkben. Így aztán a lajhárokkal kapcsolatban sok a mesélni valónk.

Megszületett Móric féltestvére2020. október 15.

Már nem Móric, az augusztus elején született orangután kisfiú a legifjabb emberszabásúnk. Október 10-én, szombat hajnalban ugyanis világra jött Móric féltestvére is, így néhány hónapon belül már a második orang bébi született meg Állatkertünkben.

Fióka a skarlát íbiszeknél2020. október 13.

A Dél-Amerikában honos skarlát íbiszek harsány színű tollruháján mindenkinek megakad a szeme. De most másért is érdemes meglátogatni őket, nemrégiben ugyanis egy fióka kelt ki náluk. Persze neki még sötétek a tollai.

Ritka trópusi disznóféle Budapestről Angliába2020. október 7.

A kritikusan veszélyeztetett cebui disznók kiválóan szaporodnak Állatkertünkben. Öt éve ketten érkeztek, ma kilencen vannak, az egyik itt született állat pedig nemrég utazott el a Whipsnade-i Állatkertbe, ahol azóta már új otthonával ismerkedik.

Ismerjétek meg Golót, a szülinapos gorillát!2020. szeptember 26.

Ahogy azt már tegnap is megírtuk, negyvenéves lett Golo, gorillacsapatunk vezérhímje. Legújabb kisfilmünkben gondozói mesélnek az ünnepeltről, életének budapesti évtizedeiről, személyiségéről, és arról is, hogy milyen remek apuka.

Negyvenéves Golo, a gorilla apuka2020. szeptember 25.

Tortával köszöntöttük Golót, Állatkertünk hím gorilláját 40. születésnapja alkalmából. A stuttgarti születésű állat 1989 óta él a nálunk. Az eltelt harmincegy év során két nősténytől összesen öt utódja születetett, sőt ma már nyolc unokája is van.