Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Alondra, a tökéletes ragadozó2019. október 17.

Alondra, nőstény óriásvidra pár hónapja még a mi Állatkertünkben majszolgatta a gondozók által előkészített halat, ám egy visszatelepítési program nyomán most már Argentínában, az Iberá Nemzeti Parkban teszi ugyanezt a saját maga fogta zsákmánnyal.

Öt év az óriásvidrákkal2019. október 15.

2014 szeptemberében, azaz valamivel több, mint öt esztendővel ezelőtt fogtunk bele a ritka brazil óriásvidrák tartásába. Ezen a héten több egymást követő írásunkban igyekszünk összefoglalni, mi történt velük az elmúlt fél évtizedben.

Még látogatható a Lepkekert2019. október 11.

Akár most hétvégén is érdemes eljönni hozzánk lepkenézőbe, hiszen a szezonális bemutatóhelyként, késő tavasztól kora őszig működő Lepkekertünk e hónap végéig még nyitva lesz. Most szép idő is ígérkezik, és a Lepkekerten kívül is sok a látnivaló.

Pingvinek fehéren-feketén2019. október 9.

A pingvineket mindenki könnyen felismeri alakjukról, sajátos mozgásukról, és legfőképpen jellegzetes fekete-fehér színezetükről, amely miatt sokan „frakkos madarakként” is emlegetik őket. De miért épp ilyen a színük?

Együttműködés a mentett vadállatokért2019. október 4.

Új bemutató mentőközpont, férőhelyek a mentett állatoknak, úgy gyógyászati és diagnosztikai eszközök, nemzetközi konferencia és tapasztalatcsere – csak néhány példa, mi minden valósult meg a ZOO4NAT program keretében a mentett állatokért.

Kisfilm Flódni utazásáról2019. október 2.

Néhány nappal ezelőtt egy ausztriai állatkertbe utazott Flódni, a tavaly nyáron Állatkertünkben született, ám azóta fel is cseperedett sörényes hangyász. Legújabb kisfilmünkben bemutatjuk az előkészületeket, Flódni új otthonát és jövendőbelijét is.

Bocik, malacok, bárányok és a többiek2019. szeptember 27.

A sokféle, javarészt távoli tájakon honos vadállat mellett fontosnak tartjuk a háziállatok bemutatását, megismertetését is. Hiszen a városlakó emberek számára jóformán a nálunk évszázadok óta tenyésztett jószágok is egzotikusnak számítanak.

Újabb kisfilm a tojásból kikelt világcsodáról2019. szeptember 26.

Bár a közönségnek most még csak kisfilmen tudjuk megmutatni, igen fontos, világraszóló szakmai eredménynek számít a nálunk kikelt hangyászsün kölyök, aki sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. A legfrissebb felvételek a kicsiről.

Vari variációk2019. szeptember 20.

A Madagaszkáron honos, a makik közé tartozó varik kétféle színben léteznek: fekete-fehérben és vörös-feketében. Mindkét faj kritikusan veszélyeztetett, és mindkettővel lehet találkozni Állatkertünkben, természetesen a Madagaszkár-ház térségében.

Hangyászsün és sörényes hangyász2019. szeptember 19.

Nap mint nap tapasztaljuk, hogy sokan összekeverik a hangyászt és a hangyászsünt. Pedig elég nagyok a különbségek, még ha mindketten alkalmazkodtak is a hangyákból és termeszekből álló menühöz. Cikkünkben helyére tesszük a dolgokat.