Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tizenegy fióka a veszélyeztetett tarvarjaknál2020. június 9.

A veszélyeztetett tarvarjakat a vadonban már csak néhány száz példány képviseli, Állatkertünkben viszont rendszeresen szaporodnak. Jelenleg tizenegy fióka cseperedik a Kisszikla oldalában kialakított röpdében.

Jegesmedve hírek2020. június 6.

Bő három év alatt sokat nőttek ifjú jegesmedvéink, akik érkezésükkor, 2017 kora tavasszal még másfél évesek sem voltak. A nemzetközi tenyészprogram keretében egyikük a héten egy belga állatkertbe költözött.

Aranyszőrű újdonság2020. június 3.

Néhány napja a látogatók is láthatják Janeket, a nemrégiben érkezett fiatal aranyszőrű takint. Ez a különleges, a természetben ritkulóban lévő patás a kínai Senhszi tartomány déli felében, a Csinling-hegység vidékén őshonos.

Gyereknapi tevecsikó2020. május 29.

Pénteken hajnalban Iringó nevű tevekancánk egy bűbájos csikónak adott életet. Az időzítés nem is lehetne jobb, hiszen szombattól – a pünkösd miatt – háromnapos hétvége kezdődik, és vasárnap lesz a nemzetközi gyermeknap.

A teknősök világnapjára2020. május 22.

Május 23-a teknősök világnapja: ebből az alkalomból röviden bemutatjuk a teknősökkel kapcsolatos munkánkat, kezdve az állatcsoport sokféleségének megismertetésétől egészen a teknősök védelmét szolgáló természetvédelmi tevékenységünkig.

LégyOtthon: Ki a kea?2020. május 14.

Legújabb kisfilmünkben a keákat, ezt az érdekes, okos és igen mókás, Új-Zélandon őshonos papagájokat mutatjuk be. Meg persze azt is, hogy munkatársaink milyen játékokat eszelnek ki e kíváncsi állatok szórakoztatására.

Pihés hattyúfiókák ausztrál származással2020. május 12.

Négy pihés apróság cseperedik az Ausztráliában őshonos fekete hattyúknál, akik Állatkertünkben az Ausztrálház mellett kis tavon laknak. A szülőpár, Édua és Eduárd féltő gondoskodással neveli a fiókákat.

Oroszlán Szonja videóüzenete2020. május 11.

Hiányzol, Állatkert! – ez a címe múlt héten elindított sorozatunknak, amelyben közismert, híres állatkerti nevelőszülők videóüzeneteit tesszük közzé. Ezúttal Oroszlán Szonja színművészét, aki – természetesen – oroszlánjainak örökbefogadója.

Kisfilmen a matakók japánkerti kiruccanása2020. május 7.

A Pálmaházban lakó és kiválóan szaporodó matakó családot nemrégiben kirándulni vitték a gondozók a közeli Japánkertbe. A sétát bemutató kisfilmmel folytatjuk a két hete megkezdett „Kiruccanások” sorozatot.

Gyermekáldás a pelikánoknál2020. május 5.

Az Állatkertünkben tartott mindkét pelikánfajnál, a rózsás és a borzas gödényeknél is gyermekáldás volt. Így most összesen hat pelikánfiókánk van, akik mind azóta keltek ki, hogy az Állatkert a koronavírus járvány miatt átmenetileg zárva tart.