Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Légy ott az óriásvidráknál!2021. június 16.

Múlt hétvégén megkezdődtek a Légy ott! élményprogramok, látványetetésekkel, állattréningekkel, érdekes bemutatókkal. Ezek egyike az óriásvidra család etetése minden délben, amelyből most kisfilmen mutatunk ízelítőt.

Tarvarjú fiókákkal a biológiai sokféleségért2021. június 15.

Több fióka is cseperedik a Kisszikla szomszédságában lakó, veszélyeztetett tarvarjaknál. A tavalyi szaporulatból hat fiatal egy visszatelepítési programban vett részt, a mostani fiókákkal kapcsolatban is szó van ilyesmiről.

Fióka az üregi baglyoknál2021. június 11.

Legújabb kisfilmünk sztárjai a mókás ábrázatú üregi baglyok, akiknél április közepén volt gyermekáldás. A méretben már a felnőttekhez közelítő, de még pihés tollazatot viselő fióka egyre többször merészkedik elő a földalatti üregből.

155 év kétéltűi2021. június 10.

Sok állatkertben alig fordítanak némi figyelmet a kétéltűek bemutatására. Nálunk azonban ez másképp van, ha nem is a megnyitás óta, de azért már csaknem százhúsz esztendeje, Sorozatunk legújabb részében a régi idők „amfibiumairól” mesélünk.

Rózsavarázs2021. június 7.

A rózsák, s köztük is mindenekelőtt a hazai nemesítésű rózsafajták kiemelt helyen állnak növénygyűjteményünkben. Már most is sok rózsában lehet gyönyörködni, de csütörtöktől a tóparti sétány mentén két héten át közel 120 nemesített fajtát mutatunk be.

Kisfilm a cseperedő éji majom kölyökről2021. június 4.

Mai kisfilmünkben egy újabb Állatkertünkben született kisállatot mutatunk be: a Pálmaházban cseperedő éji majom kölyköt. Videón is nagyon aranyos, de érdemes személyesen is ellátogatni hozzánk, és élőben is megcsodálni.

155 év tigrisei2021. június 2.

A tigrisek tartása Állatkertünkben 1877-ben kezdődött. Az idők során főleg bengáli, szibériai, illetve az azóta már kihalt jávai tigrisekkel foglalkoztunk. Kistigrisek, fejlesztések, és egy tigrispár, akiknek szerelme erősebb volt a szabályoknál.

Kölykök a prérikutyáknál is2021. május 31.

Állatkertünkben most különösen sok kisállat, kölyök és fióka cseperedik. A tavasz első felében a prérikutyáknál is gyermekáldás volt, de csak mostanában váltak a kicsik láthatóvá, hiszen életük első heteit a földalatti üregekben szokták tölteni.

Nektártermelő növények a Lepkekertben2021. május 28.

A nemrég megnyitott Lepkekertben a lepkék mellett a színpompás növényekre is érdemes odafigyelni. Nemcsak szemet gyönyörködtetők, hanem jó részük nektártermelő, és így a lepkék szívesen táplálkoznak virágaikból.

Élmények sokaságával készülünk a nyárra2021. május 27.

Már megnyílt a Lepkekert, most vasárnap gyereknapi programok lesznek, a vakáció kezdetétől indulnak a Légy ott! élményprogramok, de lesz állatkerti Szent Iván-éj, augusztusban pedig háromnapos szülinapi rendezvény és Állatkertek Éjszakája is.