Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Wendy, a vombat és a biológiai sokféleség2021. május 21.

Szombaton, május 22-én lesz a biológiai sokféleség nemzetközi napja. Ebből az alkalomból most Wendy-ről, az Állatkertünkben született ifjú vombatról teszünk közzé egy kisfilmet. A hazai állatkertek közül csak nálunk vannak vombatok.

Virágba borítjuk a kertet!2021. május 19.

Begóniák, sétányrózsák, bársonyvirágok, díszcsalánok, nebáncsvirágok és csillagcsokrok százai pompáznak szerte az Állatkertben: a fagyosszentek elmúltával ugyanis megkezdtük az egynyáriak kiültetését a virágágyakba.

Tíz kölyök cseperedik az ázsiai vadkutyáknál2021. május 18.

A kicsik már majdnem két hónaposak, így most már gyakran látni őket a kifutóban játszani, hancúrozni, sőt ma az is kiderült, hogy hat kislány és négy fiú van köztük. Ez a faj veszélyeztetettnek számít, ezért is fontos az állatkerti szaporításuk.

Búcsú Norbitól2021. május 14.

Ma reggel az „örök vadászmezőkre” távozott Norbi, Állatkertünk közkedvelt, idős szibériai tigrise, aki 2003-ban született, és 2004 óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, Nivával összesen öt kölykük született.

Samu lett a kiselefánt neve!2021. május 13.

A Samu név lett a befutó a múlt héten meghirdetett szavazáson, így ezt a nevet kapja a nemrég született kiselefánt. Honlapunkra alig egy hét alatt közel 75 ezer voks érkezett. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a névadáshoz!

155 év kengurui2021. május 11.

Nemcsak elefántoknál volt gyermekáldás mostanában, hanem az erszényből kileső, sőt, onnan időnként már ki is járó kiskengurukat is lehet látni Állatkertünkben. Kengurukkal egyébként már 155 éve foglalkozunk, cikkünkben az ő történetüket mutatjuk be.

Vadgesztenyéink védelmében2021. május 11.

Bár kertünk közel 155 éve, kerttörténetileg a platán korszakban nyílt meg, az első komolyabb kertfejlesztések az 1900-as évek eleji gesztenye korszakban zajlottak. Nem is csoda hát, hogy 28 darab, közel százéves vadgesztenyével büszkélkedhet kertünk.

Pihés fiókák a fekete hattyúknál2021. május 8.

Bár most a kiselefánt a közönség elsőszámú kedvence, több más kisállat is látható nálunk. Az Ausztráliában őshonos fekete hattyúknál például négy aranyos fióka cseperedik. Az Ausztrálház és a Dombház közötti tavacskánál lehet megcsodálni őket.

Reggeli az Akváriumban2021. május 7.

Bár az Állatkert bemutatóhelyeinek többsége már újra látogatható, a Pálmaház alatti Akvárium újranyitására egy kicsit még várni kell. Addig viszont itt van legújabb kisfilmünk, amelyben néhány itt lakó halat mutatunk meg reggelizés közben.

Itt lehet szavazni az áprilisban született kiselefánt nevére!2021. május 5.

Ezúttal is látogatóink segítségét kérjük, hogy voksaikkal döntsék el, mi legyen a nemrégi született kiselefánt neve. Szavazni jövő szerdán éjfélig lehet, a végeredményt pedig a rá következő napon, csütörtökön tesszük majd közzé.