Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ma van a vadvilág napja!2022. március 3.

Március 3-án nemcsak a mi Állatkertünkben, hanem az egész világon megemlékeznek az ENSZ kezdeményezésére életre hívott vadvilág napjáról. A jeles naphoz kapcsolódó másfél perces nemzetközi kisfilm honlapunkon is megtekinthető.

Így segítjük a veszélyeztetett tarvarjak megmentését2022. február 28.

A veszélyeztetett tarvarjak spanyolországi visszatelepítési programjának részeként újabb Budapesten kelt tarvarjak kerültek vissza természetes élőhelyükre néhány nappal ezelőtt. A ritkuló fajok megőrzése fontos feladat Állatkertünk számára.

Szülinapos takinok2022. február 25.

Minhárom aranyszőrű takinunknak mostanában van a születésnapja. Janek, a hím állat éppen ma töltötte be negyedik életévét, a nőstények közül Manka 20-án lett hároméves, Panka harmadik születésnapja pedig március 7-én lesz.

Malőr és Mázli, a két rezidens cica2022. február 23.

Szemfüles látogatóink Állatkertünk több pontján is találkozhatnak házi macskákal. Ők nem holmi kóbor négylábúak, hanem rezidens macskák. A háziállatokat bemutató Majorság környékén például Mázli és Malőr látják el ezt a feladatot.

„Házasságközvetítés” a puduknál2022. február 18.

A pudu egy aprócska termetű, dél-amerikai szarvasféle. A régebb óta meglévő hím állatunk mellé most a Varsói Állatkertből sikerült egy szemrevaló párt szereznünk. Az „ifjú házasokat” már a nagyközönség is láthatja a Pampakifutóban.

Virágnézőben az Állatkertben2022. február 16.

Az Állatkertünk parkjában virító sok-sok hóvirág mellett szirmot bontott a téltemető, a csillagvirág, a tyúktaréj és a tavaszi tőzike is. Sok krókuszt, azaz sáfrányt is láthat a közönség, nagyrészt a kerti sáfrány különféle színváltozatait.

Párducpuszi2022. február 11.

Ezt a képet tizenhét évvel ezelőtt készítette Állatkertünk fotósa az akkori perzsa leopárd párról. Nászukból az évek során összesen hét kölyök született. A mostani leopárd anyuka az ő unokájuk, a nemrég született párduckölykök pedig a dédunokáik.

Szeretettel ölel az Állatkert2022. február 10.

Legújabb kisfilmünket a közelgő Valentin-napra való ráhangolódás jegyében tesszük közzé, idilli képsorokkal emlékeztetve arra, hogy milyen sok kisállat jött világra az elmúlt hónapokban állataink szerelmi életének gyümölcseként.

Csótányt az exnek? Mi inkább a szeretetben hiszünk!2022. február 8.

A hírek szerint New Yorkban sokak Valentin-napi szokásává vált jelképesen örökbe fogadni egy állatkerti csótányt, hogy ezzel „kedveskedjenek” volt párjuknak. Mi inkább páros kedvezményt kínálunk Bálint napjára, sőt, már a mostani hétvégére is.

Ilyen volt a Mackófarsang2022. február 4.

Sok programmal, élménnyel és látnivalóval, valamint különleges kedvezményekkel vártuk a családokat a legutóbbi hétvégén tartott Mackófarsangon. Legújabb kisfilmünkben a kétnapos esemény néhány pillanatát idézzük fel.