Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ma négyéves Indigo, a gorilla kislány2021. december 23.

2017-ben különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedhettünk látogatóinknak, hiszen szenteste előtt egy nappal született meg az ötödik budapesti gorillakölyök. Azóta eltelt négy év, és Indigo sokat nőtt, de persze még mindig bőven gyereknek számít.

A Dombház kazuárjai2021. december 19.

Adventi kalendáriumunk huszonkettedik napjához érkeztünk, és mindenképpen szerettük volna, ha a kisfilmek valamelyikében bemutathatjuk két sisakos kazuárunkat is. Így gondozójuk, Zsolt segítségével őket látogattuk meg dombházi otthonukban.

Télálló tevék2021. december 12.

Advent harmadik vasárnapján az állatkerti adventi kalendáriumban a tevék kifutójából jelentkezünk. Gondozójuk, Réka segítségével mutatjuk be ezeket az egzotikus háziállatokat, akikről az is kiderül, hogy nem feltétlenül csak a sivatag hajói.

Bemutatjuk Bimbót2021. november 28.

Az állatkerti adventi kalendárium a mai nappal kezdődik, hiszen ma van advent első vasárnapja. Ezen a napon Budapest kedvenc tehenét, Bimbót mutatjuk be állatkerti közönségprogram, illetve az online felületeinken közzétett kisfilm segítségével.

Arya és Amir lett a leopárdkölykök neve2021. november 26.

Egy hét alatt majdnem tizenhatezer voks érkezett a nemrégiben bemutatkozott perzsa leopárd kölykök nevére. A szavazás eredményének bejelentése mellett egy kisfilmet is bemutatunk a nyolcadik és a tizedik heti vakcinázáskor készült felvételekkel.

Hulladékból készült tengeri őshüllő az Állatkert főbejáratánál2021. november 23.

A vasárnapig tartó állatkerti hulladékcsökkentési hét részeként a főbejáratnál lévő kiállításunkon egy jókora tengeri őshüllő modellt is bemutatunk, amelyet Mokso Dávid készített kizárólag újrahasznosított anyagokból.

Szavazással dől el a leopárdkölykök neve2021. november 18.

A ma bemutatkozott perzsa leopárd kölykök egyike lánynak, a másik fiúnak bizonyult, így három nőstény, és három hím állatnak való névre lehet szavazni egészen jövő csütörtökig. Az eredményt a rá következő napon tesszük közzé.

Zaki lett a zebracsikó neve2021. november 16.

A tegnap éjjel lezárult szavazás eredménye alapján az öthetes zebracsikó, Romy és Zucchero kisfia a Zaki nevet kapta. A perzsa eredetű név erényest jelent. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával segítette a név kiválasztását.

Születésszabályozás a vörös pandáknál2021. november 14.

Rendszeresen közzétett kisfilmjeink segítségével időről időre az állatkerti állatorvosi munkába is bepillantást igyekszünk nyújtani. Ezúttal azt örökítettük meg, hogyan kapott Auróra, a nőstény kis panda fogamzásgátló implantátumot.

Itt lehet szavazni a zebracsikó nevére2021. november 9.

Nevet keresünk a már csaknem egyhónapos zebracsikónak. Négy név közül lehet választani, amelyekre a voksokat jövő hétfőig várjuk. A szavazás eredményét a rá következő napon, azaz jövő kedden fogjuk majd közzétenni.