Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bonifác, a pandagyerek anyukájával sétál a kifutóban2021. szeptember 15.

Napról napra egyre gyakrabban merészkedik elő Bonifác, a még mindig alig három hónapos vörös panda kölyök. Egyre ügyesebben mászik akár a fákon is, de persze azért időnként még kell az anyuka, Auróra segítsége.

Óriás ázsiai ernyősliliom2021. szeptember 14.

A főbejárattól a Japánkert felé vezető sétány mentén most virágzó ázsiai ernyősliliomokban gyönyörködhet a közönség. A „dézsás” gyűjteményünkben található trópusi növényeket két hétre helyeztük ki a kelet-ázsiai növények szabadtéri bemutatóhelyére.

Mi újság a pandagyereknél?2021. szeptember 10.

Bonifác, a kis panda kölyök nagyon ragaszkodik odújához. Persze az ő korában ez még nem rendkívüli, de a biztonság kedvéért ismét kézbe vettük, hogy megnézzük, minden rendben van-e vele. A rövid vizsgálatról kisfilmet is készítettünk.

Így játszanak az elefánttesók2021. szeptember 4.

Samu, az áprilisban született kiselefánt, és nála több mint három évvel idősebb bátyja, Arun igazi jó testvérek módjára sok időt töltenek közös játékkal. Gyakran pancsolnak, birkóznak, vagy homlokukat egymásnak vetve próbálják eltolni a másikat.

Kezdődik a tanév az Állatkertben is!2021. szeptember 1.

Szeptember eleje nemcsak az iskolákban jelenti a tanévkezdést, hanem az Állatkertben is! Zoopedagógusaink gazdag kínálattal várják a tanulmányi csoportokat, a pedagógusok munkáját hasznos tanácsokkal, ötletekkel, módszertani képzésekkel is segítjük.

A prérikutyák „légkondit” építenek maguknak2021. augusztus 31.

A prérikutyák maguk építette járatrendszerének bejáratai többnyire olyanok, mint egy miniatűr vulkán. A kürtő körüli jellegzetes dombocskának több haszna is van, például a járatok átszellőzését is segíti ez a kialakítás.

Broméliáink2021. augusztus 25.

Kertünkben többféle különleges bromélia pompázik. Bemutatásuknak nagy hagyománya van nálunk, s akad közülük olyan növényegyed, amelynek bő fél évszázada viseljük gondját. Az Állatkertek Éjszakáján ezekkel a növényekkel is meg lehet majd ismerkedni.

Bonifác lett a pandagyerek neve2021. augusztus 25.

Két hét alatt több mint 27 ezer voks érkezett vörös panda párunk, Auróra és Bendegúz kölykének nevére. A három név közül a Bonifác kapta a legtöbb szavazatot, így ezen a néven jegyezzük be őt a törzskönyvbe. Köszönjük a szavazatokat!

Új interaktív kijelzők segítik látogatóink tájékozódását2021. augusztus 17.

A közelmúltban az Állatkert több pontjára korszerű, érintőképernyős, interaktív kijelzőket helyeztünk ki. Az új eszközök nemcsak látogatóink tájékozódását segítik, hanem segítségükkel sok érdekességet is elmesélünk a kert lakóiról.

Így ismerkedik Rezső a medencéjével2021. augusztus 13.

Állatkertünk legifjabb tapírja, a június 28-án született, tehát éppen másfél hónapos Rezső egyre gyakrabban próbálja ki a kifutóhoz tartozó medencét is. Kameráink megörökítették, hogyan kezdődött a hűs habokkal való ismerkedés.