Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Őszi lepkevarázs2019. szeptember 6.

Néhány hét még hátravan a Lepkekert idei szezonjából, így még nincs késő eljönni hozzánk, és megcsodálni a több száz színpompás trópusi lepkét. A legutóbb érkezett bábok mostanában kelnek ki, s jelenleg 21 szebbnél szebb lepkefajt láthat a közönség.

Védőszárny alatt2019. szeptember 5.

A kontyosfürjek nagyon gondos szülők. Ennek elég gyakran láthatjuk tanújelét, például akkor, amikor a felnőttek szó szerint védőszárnyaik alá veszik a csibéket. Erre most elég sok alkalmuk van, mert a közelmúltban ismét gyermekáldás volt náluk.

Kerecsensólyom mentés összefogással2019. szeptember 2.

Félixnek, a fészekből kizuhant kerecsensólyomnak mindkét lába törött volt, amikor hozzánk került, ám sikerült teljesen rendbe hozni, és a teljesen felgyógyult madár azóta már vissza is került természetes élőhelyére.

Így nőnek a darufiókák2019. augusztus 27.

Két hónap alatt félarasznyi csibéből szüleik magasságának háromnegyedét elérő fiatalokká cseperedtek a szürkenyakú koronásdaru fiókák. A fejük tetején már megjelent a felnőttekre oly jellemző aranyszínű tollkorona kezdeménye is.

Labdajáték „pizsamában”2019. augusztus 23.

Legújabb kisfilmünkben megmutatjuk, hogy a zebrák is szeretnek labdázni. Persze csak speciálisan nekik tervezett labdával, aminek a belsejébe még finomságokat is lehet tenni. Ez is egy módja a környezetgazdagításnak.

Pihés fiókák a fekete hattyúknál2019. augusztus 22.

Három pihés fióka cseperedik az Ausztrálház mellett lakó fekete hattyúknál. A most öthetes apróságok persze még nem feketék, hanem világos színűek. Szüleik féltő gondoskodással óvják őket, mérges sziszegéssel fenyegetve a túl közel merészkedőket.

Kisboci a Holnemvolt Várban2019. augusztus 21.

Gyermekáldás volt a Holnemvolt Várban, azon belül a Majorságban lakó magyar tarkamarháknál. Domonkos, az aranyos kisboci augusztus 4-én látta meg a napvilágot. Állatkertünk különösen fontosnak tartja a háziállatok bemutatását.

Kisfilm a pancsoló vízidisznókról2019. augusztus 18.

Csupa öröm az élet a vízidisznóknál, akik az egész nyarat víz mellett töltik. A kisebb és a nagyobb kölykök, és persze a felnőttek is örömmel mártóznak meg a medencében, ahogyan ez legújabb kisfilmünkön is látható.

Góréson tanulnak repülni a nálunk kikelt gólyák2019. augusztus 16.

Mentett gólyáink egy részét ugyan már nem lehet szabadon engedni, de nálunk kikelt fiókáikat igen. Idén öt fióka cseperedett fel náluk, a Nagy-tavon és a Margitszigeti Kisállatkertben, és most már repülni tanulnak a hortobágyi Górés-tanyán.

Aranyos és nagyon ritka krokodilocskák2019. augusztus 15.

A kritikusan veszélyeztetett kubai, más néven rombuszkrokodilok Állatkertünk legújabb látnivalói. A fiatal állatok most még alig hosszabbak fél méternél, de idővel kétméteresre, vagy még nagyobbra is megnőnek. A Krokodilházban láthatók.