Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Így készülnek a lampionok2023. december 14.

Már csak két nap, és szombat este megnyílik a Biodómnál a Sárkány Éve Lampion Fesztivál. Kedvcsinálónak készítettünk egy kisfilmet, amelyben bemutatjuk, hogyan készülnek a fesztivál különleges lampion-kreációi.

Öt éves a Cápasuli2023. december 13.

Éppen ma van öt éve annak, hogy Állatkertünkben megnyílt a Cápasuli, ahol a fiatal cápák nemcsak cseperednek, hanem tanulnak is. Nagyszerű kapcsolatban vannak gondozóikkal, és sokat nőttek is: a Bömbi nevű dajkacápa például már 232 centi.

Kubai sziklaleguán a Mérgesházban2023. december 10.

A közelmúltban költözött a Mérgesház földszintjére egy kubai orrszarvúleguán. Férőhelyén több napozóhelyet is kialakítottunk neki, amelyeket nagy örömmel használ. Ez a hüllőfaj a természetben sajnos már ritkulóban van.

Kisfilm indiai oroszlánjainkról2023. november 23.

Állatkertünk oroszlánjairól tudnivaló, hogy mindannyian a ritka ázsiai oroszlán alfajhoz tartoznak. Legújabb kisfilmünkben a már 13 éve nálunk lakó Basilt, a tavaly érkezett Khariát, valamint a most ősszel Budapestre került Ginnit is bemutatjuk.

Aranysárga levelek, „lábszagú” termések2023. november 16.

A páfrányfenyők jellegzetes levelei az ősznek ebben a szakaszában már nem zöld, hanem sugárzó aranysárga színben pompáznak, a nőivarú fákon pedig beérnek a termések, amelyek vajsavtartalmuk miatt orrfacsaró lábszagot árasztanak.

Ősi kékvérűek a Varázshegy Őstengerében2023. november 10.

A Varázshegy nemrégiben megújult bemutatóhelyén, az Őstengerben láthatók a tőrfarkú rákok, akik már a dinoszauruszok idejében is szinte ugyanígy néztek ki. Különleges képességük, hogy vérük „kocsonyává” válva védekezik a baktériumok ellen.

Látványos madárfotók tárlata a Varázshegyben2023. november 8.

Január közepéig látható Állatkertünkben, egészen pontosan a Varázshegy Csillagterében a Birdo – Az év madárfotósa fotópályázat nyertes képeit felvonultatót természetfotó kiállítás. Az ünnepélyes díjátadóra és megnyitóra november 4-én került sor.

Halloweeni rémségek?2023. október 31.

Halloweenkor nemcsak a töklámpások tűnnek fel itt is, ott is, hanem az állatmotívumok is. Leginkább talán a pókok, a kígyók és a denevérek, mint amolyan „borzongató” állatok. A valóságban persze nem is olyan félelmetesek.

Régi háziállat fajták megmentése2023. október 20.

Nemcsak a vadon élő állatfajok lehetnek veszélyeztetettek, hanem az ember által kitenyésztett háziállat fajták is. Állatkertünk a múltban a hucul ló, a mangalica sertés, a magyar szürkemarha, illetve több magyar kutyafajta megmentésében vett részt.

Zamzam már szarvacskát is növesztett2023. október 18.

Zamzam, a májusban született mhorr gazella kislány sokat nőtt az elmúlt hónapokban, és mostanra már kis szarvacskát is növesztett. Ez a kecses patás Állatkertünk egyik legritkább lakója: természetes élőhelyéről már évtizedekkel ezelőtt eltűnt.