Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Így ismerkedik Rezső a medencéjével2021. augusztus 13.

Állatkertünk legifjabb tapírja, a június 28-án született, tehát éppen másfél hónapos Rezső egyre gyakrabban próbálja ki a kifutóhoz tartozó medencét is. Kameráink megörökítették, hogyan kezdődött a hűs habokkal való ismerkedés.

Szemet gyönyörködtető mocsári hibiszkuszok2021. augusztus 12.

Épp most virágzik az Állatkertünk több pontján is megtalálható mocsári hibiszkusz, méretes, tenyérnyinél nagyobb, kisebb tányérnyi méretű, látványos virágokkal. Az étteremnél, az oroszlánfókáknál, és a gorillakifutó mellett is van belőlük.

Mi legyen a neve Aurora és Bendegúz gyerekének?2021. augusztus 10.

Itt lehet szavazni a budapesti kis panda tenyészpár, Aurora és Bengedúz nemrég született kölykének nevére, aki nemrégiben mutatkozott be a nagyközönségnek. Három előzsűrizett névből lehet választani. A szavazatokat augusztus 23-ig várjuk.

Imádja a pancsolást Samu, a kiselefánt2021. augusztus 7.

Legújabb kisfilmünkben abból adunk ízelítőt, milyen azt, amikor az elefántok együtt pancsolnak a kifutójukhoz tartozó medencében. Samu, az áprilisban született kiselefánt, és bátyja, a három és féléves Arun is nagyon szeret locspocsolni.

Az első képek az ország legkisebb kis pandájáról2021. augusztus 5.

– Még nagyon pici vagyok, de a doktor bácsinak muszáj megvizsgálnia! – Akár ezt is mondhatná a képen látható kis panda bébi, aki jelenleg a hazai állatkertekben látható kis pandák közül a legifjabb, így a legkisebb is.

Pálmák a szabadban2021. augusztus 2.

Kertünkben mintegy 110 dézsás pálmát nevelünk. Van köztük datolyapálma, lószőrpálma, aranypálma, kencia, halfarokpálma, szabalpálma és kínai kenderpálma is. A legidősebb példányokról már legalább hatvan esztendeje gondoskodunk.

Felcsíphetem?2021. július 29.

Mami és Papi, a koronásdaru szülőpár a legnagyobb gondossággal nevelik fiókáikat. Például – amint az legújabb kisfilmünkben is látható – azt is megmutatják nekik, mit érdemes, és mit nem érdemes felcsípni a csőrükkel, ha jól akarnak lakni.

Tréning az elefántoknak2021. július 29.

A délután háromkor kezdődő „elefántiskola” igen népszerű közönségprogram. A tréning azonban legalább annyira az állatokért van, mint a látogatókért. De vajon mikor lehet elkezdeni Samuval, a kiselefánttal a tréningeket?

Flamingófiókák minden mennyiségben2021. július 28.

Huszonegy fióka cseperedik rózsás flamingóinknál! Közülük a legidősebb már három hetes, a legfiatalabb viszont csak néhány napja kelt ki a tojásból. Mai kisfilmünkkel mindenkit arra bíztatunk, hogy jöjjön el hozzánk, és élőben is csodálja meg őket!

Virágzó selyemmirtuszok2021. július 26.

A virágba borult selyemmirtusz nagyszerű példa arra, hogy növényeink is igen nagy népszerűségnek örvendenek. Hiszen nap mint nap tapasztaljuk, hogy látogatóink szívesen „szelfiznek” a Pálmaház mellett álló selyemmirtusz cserjével.