Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Vombatlesre fel!2020. szeptember 24.

Nem könnyű meglesni a legifjabb, idén született vombatunkat, lefotózni meg még nehezebb! Bár az erszényből már kiköltözött, jó adag szerencse is kell ahhoz, hogy épp a szemünk láttára merészkedjen elő felszín alatti üregrendszerből.

Ma van az orrszarvúak világnapja!2020. szeptember 22.

A természetvédelemmel, a veszélyeztetett fajokkal foglalkozó szakmai közösség tagjai évről évre szeptember 22-én ünneplik az orrszarvúak világnapját. Ez jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet az őket fenyegető veszélyekre.

A vörös pandák világnapjára2020. szeptember 19.

Szeptember harmadik szombatja a vörös pandák világnapja. Ezt a különleges, veszélyeztetett fajt Állatkertünkben is megcsodálhatják a látogatók, hiszen harminc éve foglalkozunk velük, és többször szaporodtak is nálunk.

Puszi anyától, puszi apától2020. szeptember 17.

A pingvineknél a „csőrözés” legtöbbször a szeretet jele. Nemcsak pároknál láthatjuk, hanem a szülők is „puszit” adnak fiókájuknak, akkor is, ha a gyerek már akkora, hogy ránézésre alig lehet megkülönböztetni felnőttektől.

Csillagos homlokú maragyerek2020. szeptember 15.

A rendszeresen szaporodó nagy maráknál a három legfiatalabb kölyök egyike fehér foltot, ahogy az állattenyésztésben mondják, „csillagot” visel a homlokán. A színbeli változatosság máskor is előfordul náluk, különösen a fiatal állatok körében.

Kisfilmen Móric, az orangután gyerek2020. szeptember 10.

Nap mint nap megindító pillanatok sokaságának lehetünk tanúi az orangutánoknál, ahol Lia, az anyuka odaadó szeretettel babusgatja az augusztus elején született kis Móricot. Legújabb kisfilmünkkel ezekből a pillanatokból adunk ízelítőt.

Egész nap mókázik a gorillagyerek2020. szeptember 9.

Aligha van jobb szórakozás, mint hosszabb időn át figyelni Indigo, a csaknem hároméves gorilla kislány mindennapjait. Homokozik, bukfencezik, két lábon szaladgál, fűben kúszik, fára mászik, vagy éppen a felnőtt gorillákat bosszantja.

Szépen nőnek a flamingófiókák2020. szeptember 8.

Arasznyinál is kisebb pihés fiókákból kitollasodott fiatalokká cseperedtek a nyár első heteiben kelt flamingók. Alakra már majdnem olyanok, mint a kifejlett madarak, de tollazatuk, lábaik és csőrük színe még egészen más, mint a felnőtteké.

Kilóg a kenguruláb2020. szeptember 4.

A sokáig kihaltnak hitt Parma-kengurukat csak az idei évben kezdtük el tartani Állatkertünkben, de az egyik nőstény erszényében máris kölyök cseperedik. Időnként már kilóg a lába vagy a farka, sőt, néhányszor már ki is nézett az erszényből.

Bepillantás a vadállatmentésbe2020. szeptember 3.

Vadállatmentő munkánk keretében az idei nyár folyamán is több száz segítségre szoruló állatnak nyújtottunk második esélyt. Legújabb kisfilmünkben főállatorvosunk, dr. Sós Endre mutat be közülük néhányat.