Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ekkorára nőttek a nyáron kikelt flamingófiókák2022. szeptember 6.

A nyári hónapokban sok állatunknál volt gyermekáldás. Különösen igaz ez a flamingókra, ahol huszonhat apróság kelt ki a tojásból június végén és július folyamán. Mostanra már akkorák, hogy méretben nem is maradnak el sokkal a felnőtt madaraktól.

Eugen, a szeretetre méltó óriáshüllő2022. szeptember 2.

Eugen, a tavaly ősszel érkezett négyméteres aligátor tekintélyt parancsoló külseje mögött egy igazán szerethető személyiség bújik meg. Ennek, és persze munkatársaink hozzáértésének köszönhető a gondozókkal kialakított jó kapcsolat.

Egy veszélyeztetett hüllő Crocodile Dundee honából2022. augusztus 25.

A Mertens-varánusz őshazája Ausztrália északi része, ahol a vizes élőhelyek lakója. Vagyis olyan vidékeken honos, ahol a Crocodile Dundee filmek is játszódtak. Nálunk az Ausztrálház egyik újdonságaként láthatja a nagyközönség.

Kívül tágasabb!2022. augusztus 23.

Ahogy a gyerekeket sem mindig könnyű leszoktatni a cumiról, a kengurumamának is külön feladat megértetni kicsinyével, ha már kinőtte az erszényt. Ilyenkor rendszerint elernyeszti az erszény izmait, így a kölyök minduntalan kifordul belőle.

Ma van az orangutánok világnapja2022. augusztus 19.

A jeles nap célja, hogy az orangutánokkal foglalkozó szervezetek és intézmények szerte a világon felhívják a figyelmet ezekre a különleges emberszabásúakra, és persze azokra a veszélyekre is, amelyek fennmaradásukat fenyegetik.

Légy ott! Élményprogramok minden mennyiségben2022. augusztus 12.

Minden nap délelőtt 10-től délután fél 5-ig minden egész és félórában látványetetések, állattréningek, bemutatók és mindenféle más állatos és növényes élményprogramok várják közönséget az Állatkert különböző pontjain. Mutatunk egy kis ízelítőt.

Sárban fetrengeni jó!2022. augusztus 11.

Legalábbis a vízidisznók nagyon kedvelik ezt a hűsítő időtöltést. Éppen ezért a Dél-Amerika kifutóban, ahol több más állatfajjal, tapírokkal és nagy marákkal élnek társbérletben, a medence mellett sárfürdőzési lehetőséget is biztosítunk nekik.

A „falovas” régi körhinta is várja a nagyközönséget2022. augusztus 6.

A vasárnapig tartó Állatkerti Fesztivál jó alkalom arra, hogy a régi Schäftner-féle körhintát is kipróbálják a látogatók. A patinás ringlispílt 1908-ban építtette Schäftner Károly, az egykori vurstli egyik körhintás vállalkozója.

Eugen pancsol és napfürdőzik2022. augusztus 5.

Tavaly ősszel érkezett aligátorunk számára az idei nyár egészen különleges. A négy méternél is hosszabb hüllő korábbi lakhelyéhez ugyanis nem tartozott szabadtéri kifutó, nálunk azonban ez is rendelkezésére áll, és nagyon tetszik is neki.

Taro, az új mhorr gazella bak2022. július 28.

Már a kifutóban látható Taro, az új mhorr gazella bak, aki a meglévő három nőstényünk mellé érkezett, természetesen azzal a céllal, hogy idővel utódaik is születhessenek. Ez azért is fontos, mert nagyon ritka állatokról van szó.