Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Így örültek az állatok a Mikulás ajándékainak2020. december 4.

Az állatkerti Mikulás már most elhozta az állatoknak az Állatkerti Alapítvány ajándékait. Mindenki az ízlésének megfelelő finomságokat kapott, sőt az ajándékok között több játék is akadt. De sok állat magával a csomagolással is jót játszott.

Ma van a páviánok világnapja!2020. december 3.

Kevesen gondolnák a páviánokról, hogy a hímek szemfogai méretben felveszik a versenyt az oroszlánéval. Vagy hogy ezeknek az állatoknak már az ókori Egyiptomban is kultikus jelentőségük volt. Tartásuknak Állatkertünkben is nagy hagyományai vannak.

Wendy lett a kisvombat neve!2020. december 2.

A múlt héten indított szavazásra mintegy tízezer voks érkezett. A három választható név közül a Wendy kapta a legtöbb szavazatot, így ez lesz a neve az ötödik budapesti vombatgyereknek. Köszönjük mindenkinek, aki segített a névválasztásban!

Kisfilmen a vombatgyerek, akinek a nevére most szavazni is lehet2020. november 27.

Néhány éven belül már az ötödik vombatgyerek cseperedik Állatkertünkben. Ez komoly szakmai eredmény, amelyet eddig egyetlen más európai állatkertben sem sikerült túlszárnyalni. Az idei kölyök nevére kedd éjfélig lehet szavazni.

Belij és Szerij újra együtt vannak Belgiumban2020. november 20.

Korábbi jegesmedvéink nemrégiben egy belgiumi állatkertbe utaztak: Belij még júniusban, Szerij pedig most novemberben. Azóta a két testvér újra találkozott egymással, Budapestre pedig időközben egy új jegesmedve érkezett Taiko személyében.

Éjjeli felvételek a vombatgyerekről2020. november 17.

Állatkertünk egyik specialitása vombatok szaporítása: Molly és Wally 2011-es érkezésük óta már az ötödik kölyküket nevelik, ezzel minden más európai állatkertet megelőzünk. Az ötödik budapesti vombatkölyök először látható kisfilmen.

Boldog születésnapot, Arun!2020. november 6.

Legújabb kisfilmünkben Arun, a harmadik születésnapját ünneplő kiselefánt eddigi életének néhány vidám, emlékezetes és megindító pillanatát elevenítjük fel. Meg persze néhány egészen friss képet a szülinapi köszöntésről.

Szülinapi köszöntés és babavárás az elefántjainknál2020. november 5.

Ma nemcsak felköszöntöttük a 3 éves Arunt és 19 éves anyukáját, Angele-t, hanem azt is bejelentettük, hogy az elefánt anyuka újra vemhes. Most hétvégén „elefántos hétvégét” tartunk az Állatkertben, és örökbefogadási akció is lesz.

„Tökölő” pálmatolvaj2020. november 4.

Aki Állatkertünkben járt a halloweeni hétvégén, sok állatnál láthatott töklámpásokat valamilyen finomsággal töltve. A Varázshegyben lakó pálmatolvaj, Kókuszpók sem maradt ki a jóból, a neki szánt tökben a töltelék egy speciális mix volt.

Kisfilm a manulokról2020. október 31.

Legújabb kisfilmünkben a manulokat, azaz pusztai macskákat mutatjuk be. Ezek az állatok valamivel nagyobbnak látszanak, mint a házi macskák, de ennek legfőbb oka a dús szőrzet, aminek nagy hasznát veszik a hideg sztyeppei telek idején.