Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Állatkerti tanévkezdés2020. szeptember 2.

Szeptember elején az Állatkertben is elkezdődik a tanév. Persze nem az állatok ülnek iskolapadba, hanem az óvodások és iskolások jönnek el hozzánk, hogy személyesen is megtapasztalják az élővilág sokféleségét.

Anya hátán a legjobb utazni!2020. augusztus 31.

Guba, a nyolchetes sörényes hangyász kölyök továbbra is nagyon szereti anyukája, Isabela hátára csimpaszkodva cipelteti magát. A szépen gyarapodó gyerkőcnek még arra is gondja van, hogy jellegzetes hangyász minta is „passzoljon”.

Evita minden rekordot megdöntött2020. augusztus 28.

Már eddig is Evita volt a világ legidősebb élő mhorr gazellája, de most, hogy 19 éves és négy hónapos is elmúlt, megdöntötte az abszolút rekordot is. Nem volt még soha nála hosszabb ideig élő egyed e ritka, a vadonban már kihalt patások között!

Kistesó és nagytesó2020. augusztus 25.

A már majdnem hatéves Lone gyakran kíváncsiskodik az épp ma húsz napos kisöccse, Móric körül. A nőstény orangutánok a természetben is a kistestvérüket nevelő anyjuktól tanulják meg, hogy hogyan kell gondoskodni az újszülöttekről.

Idén nem tartjuk meg az Állatkertek Éjszakáját2020. augusztus 24.

Járványvédelmi elővigyázatosságból úgy döntöttünk, idén nem tartjuk meg ezt a különleges programot. Pedig szerettük volna, de mivel az esemény viszonylag rövid, néhány órás ideje alatt igen sokan szoktak felkeresni minket, most ez a felelős döntés.

Mentett denevérek nevelése2020. augusztus 22.

A denevérekkel kapcsolatos mentőmunka során gyakran akad dolgunk egészen fiatal, szopós korban lévő állatokkal is. Egy kétgrammos denevérbébiről nem könnyű gondoskodni, de – amint a kisfilmünkben is látható – munkatársaink megtalálják a módját.

Móric lett az orangutángyerek neve!2020. augusztus 19.

Fontos bejelentésünk van az orangutánok világnapjára: nevet kapott a kéthetes orangután kisfiú. A szavazásra öt nap alatt több mint tizehatezer voks érkezett, s a legnépszerűbb nevet jegyezzük be a nemzetközi orangután törzskönyvbe.

Így tréningezzük az állatokat2020. augusztus 18.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, hogyan zajlik az állatok tréningezése, amely Állatkertünk igen sok lakójánál fontos része a velük való foglalkozásnak. Ez nemcsak jó program a számukra, hanem egészségi állapotuk ellenőrzését is megkönnyíti.

Itt lehet szavazni az orangután kisfiú nevére2020. augusztus 14.

Kedd éjfélig lehet szavazni a másfél hetes orangután kölyök nevére. Az apróság kisfiúnak bizonyult, és egy kis szerencsével már látni is lehet, bár garantálni ezt még nem tudjuk, olyan szorosan bújik anyukájához.

Kisfilmen a kis pandák2020. augusztus 13.

Most kisfilmen is bemutatjuk Bendegúzt, a nemrégiben érkezett új kis panda hímet, aki a régebb óta nálunk élő nőstény, Auróra mellé érkezett. A vörös macskamedve néven is ismert faj veszélyeztetettnek számít, így fontos az állatkerti szaporításuk.