Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Sörényes hangyász született!2020. július 17.

Újabb állatunknál volt gyermekáldás: nemrégiben a sörényes hangyászoknál is született egy kölyök! Isabela, az anyaállat már tapasztaltnak számít, hiszen korábban két kölyköt is sikeresen felnevelt. A kicsi a délelőtti órákban látszik a legjobban.

Két fióka a koronásdarvaknál2020. július 16.

Két „trónörökös” cseperedik a Kisszikla oldalában lakó koronásdarvaknál. A vörösesbarna, pihés apróságok két hete keltek ki a tojásból. A szülőpár, Mami és Papi 21 éve él Állatkertünkben, és eddig már csaknem harminc fiókát nevelt fel sikeresen.

„Megszámlálhatatlan” prérikutya kölyök2020. július 13.

A Pálmaház szomszédságában lakó prérikutyáknál több kölyök is cseperedik. Pontos számukat azonban nehéz megmondani, mert percenként jönnek elő az üregekből, és bújnak vissza oda. Így mindenki kipróbálhatja, hányat tud összeszámolni.

Több száz színpompás trópusi lepkével vár a Lepkekert2020. július 11.

A mai naptól végre megnyithattuk a Lepkekertet is, ahol 19 trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyedében gyönyörködhetnek a látogatók, méghozzá testközelből, hiszen a közönség a szó szoros értelemben a színpompás lepkék között sétálhat.

Megérkezett az új kis panda2020. július 10.

Már a nagyközönség is láthatja a nemrégiben érkezett új kis pandát, vagyis vörös macskamedvét. A fiatal hím állat – tisztes nevén Bendegúz – nemrég múlt egy éves és egy német állatkertből érkezett hozzánk, hogy Auróra nevű nőstényünk társa legyen.

Kihaltnak hitt kengurufaj Állatkertünk újdonsága2020. július 3.

A XIX. század derekán felfedezett Parma-kengurukat mintegy hetven éven át kihaltnak hitték, és csak az 1960-as években derült ki, hogy néhány helyen mégis fennmaradtak. Az apró termetű kengurufajt mostantól Állatkertünk közönsége is láthatja.

Lessük meg a gólyafiókákat!2020. július 2.

Egy-két hete még főként a fészekben tartózkodtak, de mostanra már egyre gyakrabban indulnak kisebb „felfedezőutakra” a Nagy-tó partján fészkelő gólyák idei fiókái. A szülők korábban mentett állatokként kerültek be hozzánk.

Pancsoló hangyász2020. július 1.

Sokan talán nem néznék ki belőlük, de a sörényes hangyászok is nagyon szeretnek pancsolni. 2014-ben kialakított kifutójukhoz ezért egy annak idején medencét is készítettünk, amelyet nyáron szívesen vesznek igénybe.

19 fióka a flamingóknál2020. június 27.

Állatkertünk sok más mellett arról is nevezetes, hogy itt él Európa egyik legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó csapata. Az elmúlt három hétben egymás után keltek ki a fiókák, és az elkövetkező napokban továbbiak is várhatók.

„Korzózó” ékszerteknősök2020. június 26.

Mostanában gyakran jelzik látogatóink, hogy az Állatkertben szabadon kószáló teknősökkel találkoznak. Ez azonban így van rendjén, a Nagy-tóban lakó ékszerteknősök tojásrakás céljából indulnak útnak. Hagyjuk tehát őket szabadon közlekedni!