Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Maya, a vombatkölyök2019. július 23.

Már nappal is előmerészkedik Maya, a legifjabb budapesti születésű vombatkölyök. Persze még így is kell egy kis szerencse, hogy meglássuk, de a kora délutáni órákban elég jók az esélyek, mivel a vombatok ilyenkor kapnak enni.

Családi balett a flamingóknál2019. július 19.

Már tizenkilenc fióka cseperedik a rózsás flamingóknál. Legújabb kisfilmünkben a szülők mellett lévő pár napos, és a már „óvodába járó” hónapos fiókákat is megmutatjuk, és persze azt is, milyen kecsesen mozognak a fiókák és a felnőttek egyaránt.

Mami és Papi újra fiókákat nevel2019. július 18.

Három aranyos csibe cseperedik a szürkenyakú korondásdarvaknál. A szülőpár, Mami és Papi 1999 óta lakik Állatkertünkben, s azóta tizenhárom fészekaljból több mint kéttucat apróságot neveltek fel együtt sikeresen.

A szárazságtűrés szuperhősei2019. július 16.

Mindenki hallott már a tevék különleges szárazságtűrő képességéről. De vajon hogyan képesek olyan sokáig kibírni ivóvíz nélkül? A púpban tárolt zsír, az állat viselkedése és takarékos vízgazdálkodása, valamint különleges vére is segítenek ebben.

Kismalacokat nevel Ica, a mangalica koca2019. július 12.

Ica, a Holnemvolt Vár majorságában látható mangalica koca nemrégiben nyolc aranyos kismalacnak adott életet. Az ifjú sertések vidám hancúrozással, és persze evéssel meg szunyókálással töltik mindennapjaikat.

Családi strandolás a vízidisznóknál2019. július 11.

A Dél-Amerika kifutóban látható vízidisznóknál év elején és a múlt hónapban is volt gyermekáldás. Mivel nagyon szeretik a vizet, sok időt töltenek a kifutójukhoz tartozó medencében. Ilyenkor az egész család együtt szokott strandolni.

Így keltek ki a kis pitonok2019. július 10.

Egy korábbi, húsvétkor közzétett kisfilmünkben bemutattuk, hogyan rakta le tojásait egyik nőstény tigrispitonunk. Természetesen a történet tovább folytatódott, így arról is van felvételünk, hogyan keltek ki a kiskígyók a tojásból.

Napfürdőző kontyosfürj csibék2019. július 9.

Szép időben a nemrég kikelt kontyosfürj csibék is szeretnek napfürdőzni. De ez nem is meglepő, hiszen a napfényes Kaliforniában őshonosak. Gyakran a lábukat és a szárnyukat is kinyújtják, hogy minél jobban érjék őket az éltető napsugarak.

„Barlanglakó” cápa a Cápasuliban2019. július 5.

A Cápasuliba nemrégiben érkezett új állatokkal együtt már hat különböző cápafaj látható ezen a bemutatóhelyen. Az új fajok között van a fehéruszonyú szirtcápa, amely a korallszirtek közötti hasadékok egyik jellegzetes ragadozója.

Vizes élmények az Állatkertben2019. július 4.

Az emberek és az állatok számára is gondoskodtunk hűsítő vizes élményekről. Két játszóterünkön is vannak vizes játékok, a kert számos pontján párakapu működik, állataink pedig medencéjükben, vagy akár a „zuhany” alatt is hűsölhetnek.