Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Vitorlásgekkók a Varázshegyben2016. február 10.

Az Új-Kaledóniában őshonos vitorlásgekkót sokáig kihaltnak hitték, mára azonban a hobbiterraristák körében sem számít ritkaságnak. Nemcsak az ujjain, hanem a farkán is van olyan tapadó felület, amellyel bárhol képes megkapaszkodni.

Tavaszvárás az Állatkertben2016. február 3.

Bár a népi időjóslás szerint elvileg hosszú télre kellene készülődnünk, az Állatkerten végigsétálva mégis az az érzése támad az embernek, hogy mindenütt igazi tavaszváró hangulat uralkodik. Ezt a hangulatot örökíti meg legújabb kisfilmünk is.

Meglátta a medve az árnyékát2016. február 2.

Idén is megtartottuk a hagyományos medveárnyék észlelést. A két kamcsatkai medvének jól látható árnyéka volt, ami a napos időben nem is volt igazán meglepő. A népi időjóslás szerint hosszú télre kell számítanunk, de azért nincs ok az aggodalomra.

Kinyíltak az első hóvirágok2016. január 29.

Ha virágpompáról még nem is beszélhetünk, legkorábban nyíló vadvirágaink már szirmot bontottak az Állatkert parkjában. Hóvirágból a legtöbbet a Xántus-ház előtti lejtőn láthatunk, de akad néhány virágzó téltemető is a Vombatház mellett.

Együtt vannak a rozsomákok2016. január 26.

Tuija és Igor, a december óta látható rozsomákok mostanra sikeresen összeszoktak, s már a kifutóban is együtt lehet látni őket. Viszonyuk ugyan harmonikusnak még nem mondható, de már észrevehetően érdeklődnek egymás iránt.

Téli madárvilág a Nagy-tavon2016. január 19.

Zajlik az élet a vízimadarak taván, amely még a legkeményebb teleken sem fagy be teljesen. Így aztán számos madárnak kínál ideális élőhelyet: a sajátjainknak, az ide szokott gémeknek és kormoránoknak, valamint a telelni érkező dankasirályoknak is.

Lajhárkölyök született2016. január 13.

Újabb kölyök született a kétujjú lajhároknál, s ezzel tovább folytatódik a budapesti lajhárok családregénye. A kicsi karácsony előtt pár nappal született, s némi szerencsével akár már most is látható a Pálmaházban.

Állatkerti „népszámlálás”2016. január 6.

Összesítettük, hány fajból és hány egyedből áll Állatkertünk élő gyűjteménye a 2015-ös és a 2016-os esztendő fordulóján. Ebből kiderül, hogy jelenleg 862 állatfaj 8423 egyedéről és további 141 gerinctelen tenyészetről gondoskodunk nap mint nap.

Évzáró kisfilmmel kívánunk boldog új évet2015. december 30.

Képek és hangulatok 2015-ből: így lehetne összefoglalni, mi is látható ezen a kisfilmen, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert néhány lakójáról, köztük sok az év során született fiatal állatról mutat be válogatott képkockákat.

A 2015-ös év újszülöttjei2015. december 29.

Patkánykenguru, lajhár, éji majom, ázsiai vadkutya, zebra, cebui disznó, zsiráf, mhorrr gazella, vörös vadbivaly, nandu, pingvin, vörösfülű ara, tarvarjú. Ezek a fajok mind szaporodtak idén Állatkertünkben, és még nem is soroltuk fel mindet!