Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm az ormányosmedve kölykökről2015. július 13.

A múlt héten bemutatott ormányosmedve kölykökről időközben egy kisfilmet is készítettünk. A rövidfilmen az öt gézengúzt láthatjuk, amint hancúroznak, kötélre és fára másznak, és persze mindenbe beleütik az ormányukat.

Ormányosmedve kölykök2015. július 9.

Az aranyos állatkölykök kedvelői újabb bájos kisállatokban gyönyörködhetnek. Az ormányosmedvéknél ugyanis öt kölyök cseperedik. Az apróságok június elején születtek, így mostanra érték el azt a kort, amikor már a nagyközönség is jól láthatja őket.

Működnek a párakapuk2015. július 3.

A kánikulai időszak beköszöntével az Állatkert több pontján is üzembe helyeztük a párakapukat, amelyek hűsítő vízköddel kínálnak felfrissülést. Szerencsére a kert mikroklímája eleve kedvező a fák árnyat adó lombsátra és a sok vízfelület miatt.

Tarvarjú fiókák2015. június 30.

Újabb sikeres fiókanevelésről számolhatunk be a kritikusan veszélyeztetett tarvarjaknál. Az íbiszfélék közé tartozó madárfaj a középkorban Európa számos országában előfordult, de ma már csak Marokkóban és a Közel-Keleten vannak vadon élő állományai.

Kisfilm az orangután kölykökről2015. június 24.

Igazi családi idillnek lehetünk tanúi az orangutánok kifutójánál, ahol két nőstény, Jula és Lia is egy-egy utódot nevel. A kölykök – AnnaHanna és Lone – alig múltak félévesek, így még mindig az anyaállatok ölében vagy hátán kell keresni őket.

Franci visszatért a természetbe2015. június 22.

Pénteken szabadon engedtük Francit, a városba tévedt hódot. Az állatot május 11-én találták a XVII. kerületben, s az elmúlt heteket mentőhelyünkön töltötte. A hód egészségi állapota szerencsére kiváló, így nem volt akadálya az elengedésnek.

Új helyen az ázsiai vadkutyák2015. június 18.

Új helyet kaptak az ázsiai vadkutyák. Korábbi helyükhöz képest néhány tucat méterrel költöztek odébb, méghozzá egy tágasabb kifutóba. Ez azért fontos, mert a csapat egyedszáma a most már jól látható tavaszi kölyökkel együtt tizennyolcra növekedett.

Jane Goodall volt a vendégünk2015. június 15.

Harmadízben látogatott el Állatkertünkbe dr. Jane Goodall, a világhírű főemlőskutató, etológus és természetvédő. Sajtótájékoztatót tartott, felavatta a dr. Teleki Géza munkásságáról szóló táblát, konzultált a kert vezetőivel és előadást tartott.

Előmerészkedtek a prérikutya kölykök2015. június 10.

A prérikutyák igazán bájos állatok. Hát még, ha kölykeik is vannak! Újszülöttként persze nehéz meglátni őket, de amikor hathetes korukban előmerészkednek az üregrendszerből, senki sem bírja megállni mosolygás nélkül az aranyos kisállatok látványát.

Megnyílt a Lepkekert2015. június 5.

Június 5-től látogatható Állatkertünk népszerű nyári bemutatóhelye, a Lepkekert. A Pálmaház mögött található létesítményben 23 trópusi lepkefaj több száz egyedét láthatják a látogatók. Ugyanitt több színpompás orchideát és broméliát is meg lehet csodálni.