Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Két borjú az indiai antilopoknál2015. augusztus 5.

Júliusban két borjú is született az indiai antilopoknál. Természetesen két különböző anyától, Bambitól és Bodzától. A gyermekáldás egyben az is jelenti, hogy Enzo, a tavaly érkezett új hím beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„Bárkán” az Állatkert lakói2015. augusztus 3.

Száznál is több fajról készített fotókat Állatkertünkben Joel Sartore, a National Geographic neves fotográfusa, a világ fenyegetett állatfajait dokumentáló PhotoArk, azaz „Fotóbárka” elnevezésű kezdeményezés részeként.

Kisfilm a prérikutyákról2015. július 30.

Zajlik az élet a társas prérikutyáknál. A Pálmaház mellett található kifutóban több kölyök is cseperedik, akik örömmel hancúroznak, vagy sütkéreznek a napon. A családi idillt egy kisfilm segítségével mutatjuk be olvasóinknak.

Mindkét koalánk betöltötte harmadik életévét2015. július 29.

Nur-Nuru-Bin másfél hónapja, Vobara pedig éppen ma töltötte be harmadik életévét. Kifejlett méretüket is elérték már. A március eleje óta látható koalákat az elmúlt hónapokban csaknem félmillió ember tekintette meg állatkertünkben.

Nevet adtunk az állatgyerekeknek!2015. július 24.

Az állatkerti babyboom legújabb szülöttei feledhetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg látogatóinkat.

A kihagyhatatlan orangutánok2015. július 22.

Az orangután kölykökről többször is írtunk már. Újra és újra érdemes azonban visszatérni hozzájuk, mert kifutójukban mindig látható valamilyen családi idill. Állatkertünk fotográfusa a közelmúltban is készített néhány remek felvételt.

Vörös vadbivaly borjú2015. július 20.

A sok-sok kisállat között eddig még nem esett szó a vörös vadbivaly borjúról. A jövevény június 3-án született, így most már hat vörös kafferbivaly lakik Állatkertünkben. Az anyaállat viszont ezúttal nem Kalüpszó, hanem a BB nevű tehén volt.

Új cerkófmajmok érkeztek2015. július 17.

Budapesten először láthatók az Afrikában honos csuklyás cerkófok. A három állat közül kettő Franciaországból, egy pedig Svédországból érkezett. Összeszoktatásuk még folyamatban van, de a Madagaszkár-ház végében már meg lehet őket tekinteni.

Kisfilm az ormányosmedve kölykökről2015. július 13.

A múlt héten bemutatott ormányosmedve kölykökről időközben egy kisfilmet is készítettünk. A rövidfilmen az öt gézengúzt láthatjuk, amint hancúroznak, kötélre és fára másznak, és persze mindenbe beleütik az ormányukat.

Ormányosmedve kölykök2015. július 9.

Az aranyos állatkölykök kedvelői újabb bájos kisállatokban gyönyörködhetnek. Az ormányosmedvéknél ugyanis öt kölyök cseperedik. Az apróságok június elején születtek, így mostanra érték el azt a kort, amikor már a nagyközönség is jól láthatja őket.