Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kölykök a nagy maráknál is2020. augusztus 11.

Már a nagy maráknál is cseperedő kölyköket láthat a nagyközönség. Ez a rágcsálók közé tartozó faj Dél-Amerikában őshonos, és megjelenését tekintve első ránézésre olyan, mintha őzike, nyúl, kenguru és ugróegér lenne egy testben.

Így néz ki a sül kölyök2020. augusztus 7.

Sok-sok állatról meséltünk mostanában, akiknél gyermekáldás van, de a sülökről eddig nem esett szó. Pedig két kölyök is cseperedik náluk. A sülök a rágcsálók közé tartoznak, ellentétben a hasonló nevű sünökkel, akik rovarevők.

Állati játékok2020. augusztus 6.

A környezetgazdagítás jegyében állataink rendszeresen kapnak különféle játékokat: legutóbb épp a zebrákat, a vörös vadbivalyokat és a cebui disznókat leptük meg. Meg persze Zulut, a cumisüveggel felnevelt ifjú szurikátát is.

Guba lett a hangyászkölyök neve2020. augusztus 4.

Csaknem ötezren szavaztak az egyhónapos sörényes hangyász kölyök nevére. A három választható lehetőség közül a Guba név lett a befutó, a voksok 52,6 %-ával. A korábbi kölykök, Flódni és Bejgli is édesség után kapták a nevüket.

Baby boom az Állatkertben2020. augusztus 1.

Mostanában szinte napról napra számoltunk be újabb és újabb kisállatok világra jöveteléről. Most kisfilmen is bemutatjuk Állatkertünk közelmúltban született vagy kikelt apróságait, a sörényes hangyász kölyöktől a prérikutyákig.

Hűsölő muntyákszarvas gyerek2020. július 31.

A hűs árnyékból leskelődik kifelé a nyár elején született kis muntyákszarvas gida. Ez az egzotikus faj a hazai szarvasoknál sokkal kisebb, a felnőttek 10-18 kilósak, a gida pedig természetesen még kisebb. A Mérgesház melletti kifutóban láthatók.

Itt lehet szavazni a hangyászkölyök nevére!2020. július 30.

A hagyományokat követve a hónap elején született sörényes hangyász kölyök is valamilyen édesség után kapja a nevét. Több javaslat is érkezett, ezek közül hármat bocsátunk szavazásra. Voksolni hétfő éjjelig lehet.

Kölyök a mókusmajmoknál is2020. július 24.

A „baby boom” folytatódik: most épp a mókusmajmoknál. Ennél a Dél-Amerikában őshonos majomfajnál ellésenként szinte mindig csak egy kölyök születik, az újszülött viszont olyan nagy, hogy a súlya egyötöde az anyaállat testtömegének.

Manka és Panka is megérkezett2020. július 23.

A tavasszal óta nálunk élő hím aranyszőrű takin mellé nemrégiben két nőstény is érkezett. A három állat hamar össze is szokott egymással, így most már az egész takin tríót együtt láthatja a nagyközönség a Nagyszikla oldalában található kifutóban.

Pancsoló tapír kislány2020. július 21.

Legújabb kisfilmünkben Hadát, a február végén született tapír kislányt mutatjuk be pancsolás közben. A tapírok nemcsak a nyári meleg miatt vetik magukat a hűs habok közé, hanem a természetben is kötődnek a vizes élőhelyekhez.