Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Január óta ekkorát nőttek a pingvinfiókák2020. február 21.

Az elmúlt hetekben sokat nőttek a decemberben kikelt pápaszemes pingvin fiókák, akiket egy kis szerencsével már a kifutón is meg lehet figyelni. E veszélyeztetett faj szaporításával mi is hozzájárulunk a megmentéséhez.

Kisfilmen a Pálmaház, ahol mindig nyár van!2020. február 20.

Akármilyen is az idő odakint, a Pálmaházban mindig trópusi klíma uralkodik. A patinás üvegházban pompás délszaki növényekben, és persze sok-sok érdekes állatban gyönyörködhetnek a látogatók. Kisfilmünkben egy kis ízelítőt kínálunk.

127 év a vízilovakkal2020. február 14.

Nincs még egy állatkert, ahol annyi ideje mutatnak be vízilovakat, mint nálunk. Az első vízilovunk, egy Jónás nevű állat 1893-ban érkezett, s azóta megszakítás nélkül foglalkozunk ezzel az állatfajjal. 127 év alatt 39 víziló született Budapesten.

Cápák között2020. február 7.

Decemberben volt egy éve, hogy a Cápasulit átadtuk a nagyközönségnek. A Holnemvolt Várban található érdekes bemutatóhelyen minden délután két órakor külön program keretében mutatjuk be a cápák világát.

Szirmot bontottak az első virágok2020. február 7.

Állatkertünk parkjában már kibújtak az első hóvirágok, sárgállik a téltemető, virágzik a varázsmogyoró és néhány díszcseresznye is. Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen a sokféle állat mellett a növények is sok gyönyörködni valót kínálnak.

Szőrgombócok!2020. február 4.

A manulok, azaz pusztai macskák nem sokkal nagyobbak a házimacskáknál, de a szőrük dúsabb, és olyan ábrázattal tudják szemlélni a világot, hogy azt még Garfield is megirigyelhetné. Két manulunk, Borsó és Bohus az India-ház mellett látható.

Balu végül meglátta az árnyékát2020. február 3.

A nagysikerű Mackófarsang egyik programjaként vasárnap délelőtt megnéztük, meglátja-e az árnyékát Balu, a barna medve. A napos időben jól láthatóan kirajzolódott az állat árnyéka, ami a népi megfigyelések szerint elhúzódó télre utal.

Bekukkantunk a pingvinek költőüregébe2020. január 21.

Kamera segítségével néhány másodpercre beleshetünk a pingvinek költőüregébe, ahol a karácsony előtt kikelt fiókák cseperednek. Még pár hét, és előjönnek, utána már a kifutóban is láthatják majd őket a látogatók.

Minnesotai kismalacok a Holnemvolt Várban2020. január 17.

Már láthatja a nagyközönség a minnesotai törpesertéseknél alig egy hete született aranyos kismalacokat. Pötyi, a már tapasztalt anyának mondható koca féltő szeretettel gondoskodik a hét apróságról.

Kisfilm a mhorr gazella gidákról2020. január 17.

Legújabb kisfilmünkben a nemrég született mhorr gazella gidákat mutatjuk be, akik nemcsak aranyosak, hanem nagyon ritkák is, hiszen ezek a gazellák természetes élőhelyükről kipusztultak, s ma már csak az állatkerteknek köszönhetően léteznek.