Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A szárazságtűrés szuperhősei2019. július 16.

Mindenki hallott már a tevék különleges szárazságtűrő képességéről. De vajon hogyan képesek olyan sokáig kibírni ivóvíz nélkül? A púpban tárolt zsír, az állat viselkedése és takarékos vízgazdálkodása, valamint különleges vére is segítenek ebben.

Kismalacokat nevel Ica, a mangalica koca2019. július 12.

Ica, a Holnemvolt Vár majorságában látható mangalica koca nemrégiben nyolc aranyos kismalacnak adott életet. Az ifjú sertések vidám hancúrozással, és persze evéssel meg szunyókálással töltik mindennapjaikat.

Családi strandolás a vízidisznóknál2019. július 11.

A Dél-Amerika kifutóban látható vízidisznóknál év elején és a múlt hónapban is volt gyermekáldás. Mivel nagyon szeretik a vizet, sok időt töltenek a kifutójukhoz tartozó medencében. Ilyenkor az egész család együtt szokott strandolni.

Így keltek ki a kis pitonok2019. július 10.

Egy korábbi, húsvétkor közzétett kisfilmünkben bemutattuk, hogyan rakta le tojásait egyik nőstény tigrispitonunk. Természetesen a történet tovább folytatódott, így arról is van felvételünk, hogyan keltek ki a kiskígyók a tojásból.

Napfürdőző kontyosfürj csibék2019. július 9.

Szép időben a nemrég kikelt kontyosfürj csibék is szeretnek napfürdőzni. De ez nem is meglepő, hiszen a napfényes Kaliforniában őshonosak. Gyakran a lábukat és a szárnyukat is kinyújtják, hogy minél jobban érjék őket az éltető napsugarak.

„Barlanglakó” cápa a Cápasuliban2019. július 5.

A Cápasuliba nemrégiben érkezett új állatokkal együtt már hat különböző cápafaj látható ezen a bemutatóhelyen. Az új fajok között van a fehéruszonyú szirtcápa, amely a korallszirtek közötti hasadékok egyik jellegzetes ragadozója.

Vizes élmények az Állatkertben2019. július 4.

Az emberek és az állatok számára is gondoskodtunk hűsítő vizes élményekről. Két játszóterünkön is vannak vizes játékok, a kert számos pontján párakapu működik, állataink pedig medencéjükben, vagy akár a „zuhany” alatt is hűsölhetnek.

Aprócska szarvas még apróbb gyereke2019. július 3.

A muntyákszarvasok szaporítása Állatkertünkben igazi sikertörténet. Amióta az új tenyészpár 2014-ben megérkezett, évről évre rendszeres a gyermekáldás. A legifjabb jövevény már jól látható a kifutóban, anyja féltő gondoskodással veszi körül.

Elárvult denevérbébik a Sünispotályban2019. július 2.

Az évi csaknem kétezer mentett állatunk között szép számmal akadnak denevérek is. Az évnek ebben az időszakában főleg elárvult denevérbébik kerülnek be hozzánk, akiket munkatársaink embert próbáló munkával igyekeznek felnevelni.

A Cápasuli legújabb nebulói2019. június 28.

Újabb állatok, köztük fehérfoltú és szürke szirtcápák, valamint zebracápák is érkeztek a Cápasuliba, ahol már hat különböző cápafaj képviselőivel lehet találkozni. Legújabb kisfilmünkön az új nebulók érkezését mutatjuk be.