Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

155 év fókái2021. március 30.

Állatkertünk története során a fókák mindig nagy népszerűségnek örvendtek a közönség körében. Pedig tartásuk nem egyszerű, és az általuk igényelt tengeri halat egyes időszakokban szinte megoldhatatlan volt biztosítani.

A nyuszi nem játékszer!2021. március 25.

Hanem élőlény, akinek jóllétéért a gazdi felelősséggel tartozik! A felelős állattartásra mindig érdemes felhívni a figyelmet, de a húsvét közeledtével a téma különösen időszerű. Állatkertünk már évtizedek óta sokat tesz a húsvéti nyuszik védelméért

Méhbarát kertek, méhcsárda, méhecskehotel2021. március 22.

A méhek, mint virágmegporzók, különösen fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában. Így mi is teszünk a védelmükért, akár méhmenedék, „méhecske hotel” felállításával, akár azzal, hogy felhívjuk a figyelmet, miként lehet segíteni őket.

Állati kirándulás az Állatkertben2021. március 19.

A járvány miatt zárva tartó Állatkert sétaútjain rendszeresen megsétáltatjuk a tevéket és a lovakat. Legújabb kisfilmünk egy ilyen sétát mutat be. Útközben egyébként több állatot is felkerestünk, akik maguk is érdeklődve szemlélik a karavánt.

A prérikutyák a tavasz hírnökei2021. március 18.

Az egyre több és több virág megjelenése mellett Állatkertünkben a prérikutyák is a tavasz hírnökei. Ezek az állatok ugyanis a telet a kifutójuk alatti, maguk ásta üregrendszerben töltik, de most már egyre több időt töltenek a felszínen is.

155 év baglyai2021. március 18.

A baglyok is fontos szereplői Állatkertünk történetének. Hiszen már az 1866-os megnyitásra külön mesterséges várrom épült a számukra. Az idők során szinte az összes hazai és jó pár egzotikus bagolyfajt is bemutattunk a nagyközönségnek.

A labdazsonglőr Arun már szívesen focizna a kistesójával2021. március 12.

Legújabb kisfilmünkben Arun, a kiselefánt labdázik önfeledten a kifutóban. A hároméves ormányosnak hamarosan korban hozzáillő játszópajtása is lesz, hiszen a tavasz folyamán, akár már az elkövetkező hetekben újabb elefántbébi születése várható.

155 év zsiráfjai2021. március 11.

Állatkertünkben 1868 óta foglalkozunk zsiráfokkal: az elsőt még Ferenc József ajándékozta Erzsébet királyné közbenjárására. Az idők során harmincnégy zsiráf született itt, sokuk világra jövetele mérföldkő volt az állatkerti zsiráftartás történetében.

Tavaszi ébredés, állatkerti pillanatok2021. március 5.

Az elmúlt napokban kimondottan tavaszias idő volt, így állataink újra egyre több időt tölthetnek a kifutókban. Bár a járvány miatt most is zárva vagyunk, de szerettük volna egy kisfilm segítségével megosztani a tavaszi ébredés pillanatait.

Veszélyeztetett erdőlakók2021. március 3.

Ma van a vadvilág világnapja (World Wildlife Day), amelynek bevezetéséről 2013-ban döntött az ENSZ közgyűlése. Mivel idén e nap kiemelt témája az erdei életközösségek védelme, ezúttal néhány, Állatkertünkben is látható erdőlakó fajt mutatunk be.