Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Állatok karácsonya fenyőfákkal és ajándékokkal2023. december 26.

Állatkertünk lakóinak is kijutott a karácsonyi örömökből. Sokan közülük fenyőfát, karácsonyfát kaptak az Oázis Kertészet jóvoltából, de persze sokféle más ajándékkal is kedveskedtünk nekik, kinek-kinek az ízlése szerint.

A hatéves Indigo születésnapi köszöntése2023. december 25.

December 23-án volt Indigo, a gorilla kislány születésnapja, akit ebből az alkalomból tortával köszöntöttek fel a gondozók. Más kérdés, hogy amíg az ünnepelt szerényen a háttérben maradt, a neki szánt tortával főként anyukája, N’yaounda foglalkozott.

Varázslatos ízeltlábúak2023. december 23.

A sokféle emlős, madár, hüllő és egyéb gerinces mellett Állatkertünkben szép számmal láthattok gerincteleneket is. Legújabb kisfilmünkben az ízeltlábúak világába kalauzoljuk el honlapunk olvasóit szakértő munkatársaink segítségével.

Megkezdődött a Sárkány Éve Lampion Fesztivál2023. december 19.

Szombaton megnyílt a Sárkány Éve Lampion Fesztivál az Állatkertünkhöz tartozó Biodómnál, ahol esténként 17-től 21 óráig várja a látogatókat a hangulatos fényvarázs a kínai lampionművészet számos különleges alkotásával.

Így készülnek a lampionok2023. december 14.

Már csak két nap, és szombat este megnyílik a Biodómnál a Sárkány Éve Lampion Fesztivál. Kedvcsinálónak készítettünk egy kisfilmet, amelyben bemutatjuk, hogyan készülnek a fesztivál különleges lampion-kreációi.

Öt éves a Cápasuli2023. december 13.

Éppen ma van öt éve annak, hogy Állatkertünkben megnyílt a Cápasuli, ahol a fiatal cápák nemcsak cseperednek, hanem tanulnak is. Nagyszerű kapcsolatban vannak gondozóikkal, és sokat nőttek is: a Bömbi nevű dajkacápa például már 232 centi.

Kubai sziklaleguán a Mérgesházban2023. december 10.

A közelmúltban költözött a Mérgesház földszintjére egy kubai orrszarvúleguán. Férőhelyén több napozóhelyet is kialakítottunk neki, amelyeket nagy örömmel használ. Ez a hüllőfaj a természetben sajnos már ritkulóban van.

Kisfilm indiai oroszlánjainkról2023. november 23.

Állatkertünk oroszlánjairól tudnivaló, hogy mindannyian a ritka ázsiai oroszlán alfajhoz tartoznak. Legújabb kisfilmünkben a már 13 éve nálunk lakó Basilt, a tavaly érkezett Khariát, valamint a most ősszel Budapestre került Ginnit is bemutatjuk.

Aranysárga levelek, „lábszagú” termések2023. november 16.

A páfrányfenyők jellegzetes levelei az ősznek ebben a szakaszában már nem zöld, hanem sugárzó aranysárga színben pompáznak, a nőivarú fákon pedig beérnek a termések, amelyek vajsavtartalmuk miatt orrfacsaró lábszagot árasztanak.

Ősi kékvérűek a Varázshegy Őstengerében2023. november 10.

A Varázshegy nemrégiben megújult bemutatóhelyén, az Őstengerben láthatók a tőrfarkú rákok, akik már a dinoszauruszok idejében is szinte ugyanígy néztek ki. Különleges képességük, hogy vérük „kocsonyává” válva védekezik a baktériumok ellen.