Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm Gubáról, a négyhónapos hangyászkölyökről2020. október 31.

Legifjabb sörényes hangyászunk, Guba július elején született, így nemsokára négy hónapos lesz. Még most is minden idejét anyukájával, Isabelával tölti. Guba néhány éven belül már a harmadik budapesti születésű hangyászkölyök.

Buda lett az orangután bébi neve2020. október 30.

Buda lett a neve a három héttel ezelőtt született orangután kisfiúnak. A név kiválasztására internetes szavazást hirdettünk, amely csütörtök éjjel zárult le. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a voksoláson és segítette a döntést.

„Félelmetes” állataink2020. október 29.

Pókok, denevérek, baglyok. Gyakran láthatjuk őket a halloweennel, mindenszentek előestéjével kapcsolatos ábrázolásokon. De vajon miért tarták őket sokan borzongatónak, és milyenek ezek az állatok valójában? Legújabb kisfilmünkből kiderül.

Csak azt a sünt mentsük, aki tényleg segítségre szorul!2020. október 28.

Ha egy sün november elejéig nem éri el a 300 grammos súlyt, segítség nélkül nem tudja átvészelni a telet. Az ennél nagyobb, termetesebb sünöknek azonban nem kell segítség, sőt még árthat is, ha feleslegesen fogjuk be őket. Figyeljünk oda rájuk!

Már jól látható a szurikáta bébi2020. október 27.

Az apróság most múlt kéthónapos, ami azt jelenti, hogy már a közönség is jól láthatja, játék, evés vagy hancúrozás közben, és persze olyankor is, amikor a szurikátákkal társbérletben élő teknősök hátáról tekint a távolba.

Itt lehet szavazni a kéthetes orangután bébi nevére!2020. október 26.

A közönség segítségével találtunk nevet Móricnak, az augusztusban született orangután kisfiúnak is. Ezúttal Móric kéthetes féltestvérén a sor! Csütörtökig lehet szavazni a három előzsűrizett névre, az eredményt pénteken tesszük közzé.

A kis Parma-kenguru kimerészkedett az erszényből2020. október 23.

A hosszú hétvégén és az őszi szünet ideje alatt sok kisállat várja a közönséget Állatkertünkben. Az idei évben érkezett Parma-kenguruknál cseperedő „zsebibaba” például egyre gyakrabban merészkedik elő anyja erszényéből, így egyre jobban lehet látni.

Ma van a lajhárok világnapja!2020. október 20.

Talán valaki furcsállja, hogy a lajhároknak is van világnapjuk, szerintünk azonban ez így helyes! Különösen, mivel ezek az érdekes állatok rendszeresen szaporodnak is Állatkertünkben. Így aztán a lajhárokkal kapcsolatban sok a mesélni valónk.

Megszületett Móric féltestvére2020. október 15.

Már nem Móric, az augusztus elején született orangután kisfiú a legifjabb emberszabásúnk. Október 10-én, szombat hajnalban ugyanis világra jött Móric féltestvére is, így néhány hónapon belül már a második orang bébi született meg Állatkertünkben.

Fióka a skarlát íbiszeknél2020. október 13.

A Dél-Amerikában honos skarlát íbiszek harsány színű tollruháján mindenkinek megakad a szeme. De most másért is érdemes meglátogatni őket, nemrégiben ugyanis egy fióka kelt ki náluk. Persze neki még sötétek a tollai.