Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

155 év kitinpáncélos állatai2021. április 13.

Nemcsak az emlősök, a madarak és a hüllők, hanem az ízeltlábúak tartásának is nagy hagyományai vannak Állatkertünkben. Cikkünkből kiderül, hogyan kell gondoskodni a Lepkekert lakóiról, és hogy hogyan segítettünk David Attenborough filmes csapatának.

Anya-fia pancsolás az elefántoknál2021. április 13.

Miközben mindenki az újabb kiselefánt születését várja, Angele, az elefánt anyuka, és fia, a hároméves Arun nagy pancsolást rendezett a kifutóhoz tartozó medencében. Önfeledt lubickolásukat most kisfilmen is bemutatjuk.

Virágba borult az Állatkert2021. április 10.

Szirmot bontott a salátaboglárka, az odvas keltike, a pirosló hunyor, a pompás japánbirs, az illatos boroszlán. Virágzik a japán liliomfa, a vérszilva és a higan diszcseresznye is. Az igazi cseresznyevirágzást azonban a következő hetekre várjuk.

Taiko már nagyon várja a találkozást a közönséggel2021. április 8.

Új jegesmedvénk már azt követően érkezett, hogy az Állatkert kapuit november derekán be kellett zárnunk a világjárvány miatt. Addig, amíg újra megnyithatunk, időről időre kisfilmen mutatjuk be, hogyan telnek Taiko mindennapjai.

Így telepítették vissza élőhelyükre a nálunk kelt tarvarjakat2021. április 7.

A veszélyeztetett tarvarjak andalúziai visszatelepítési programjában nemrégiben hat Budapesten kelt madár csatlakozhatott vadon élő fajtásaihoz. Ezt a munkát is segíti, aki adója egy százalékát Állatkertünknek ajánlja fel.

Az emlős, amelyik tényleg tojást rak2021. április 6.

A tojás és a nyuszi is fontos jelképe a húsvétnak, pedig a nyúl természetesen nem rak tojásokat, hiszen az emlősállatok jó része elevenszülő. Vannak azonban tojásrakó emlősök is: közéjük tartozik az Állatkertünkben is élő, sőt szaporodó hangyászsün.

Hoz-e a nyuszi kiselefántot húsvétra?2021. április 1.

Már most teljes a készültség Állatkertünk elefántjai körül, hiszen az újabb kiselefánt várhatóan a következő hetekben jön majd világra. Legújabb kisfilmünkben a közelgő ellés előkészületeit mutatjuk be.

155 év vízilovai2021. március 31.

Állatkertünkben a régóta bemutatott fajok közül a vízilovak tartásának vannak a legnagyobb hagyományai. Bár nem mi voltunk az első vízilótartók, de nincs még egy állatkert a világon, ahol ilyen régóta foglalkoznának megszakítás nélkül vízilovakkal.

Halló, itt Jónás!2021. március 31.

Klasszikus április elsejei ugratás, amikor tréfás kedvű emberek azt az üzenetet adják át gyanútlan „áldozataiknak”, hogy Jónás úr kereste őket telefonon, s a megadott számon várja a visszahívást. Csakhogy a telefonszám az Állatkert száma…

155 év fókái2021. március 30.

Állatkertünk története során a fókák mindig nagy népszerűségnek örvendtek a közönség körében. Pedig tartásuk nem egyszerű, és az általuk igényelt tengeri halat egyes időszakokban szinte megoldhatatlan volt biztosítani.