Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Jön a Mackófarsang online!2021. január 18.

Idén online Mackófarsangot tartunk január 30-tól február 2-ig, sok medvés tartalommal, letölthető családi foglalkoztatóval, kisfilmmel, sőt élő bejelentkezéssel, amelynek során az is kiderül, meglátja-e a medve az árnyékát.

Kifutójával ismerkedik Banu, az új leopárdhölgy2021. január 15.

Állatkertünkben 2003 óta foglalkozunk a veszélyeztetett perzsa leopárdokkal. Most épp egy új tenyészpárt szeretnénk összehozni: Akhum, a hím mellé most érkezett egy fiatal nőstény, Banu személyében. Az új leopárdot most kisfilmen is megmutatjuk.

Sárkányok az Állatkertben2021. január 13.

Állatkertünk lakói között még sárkányok is vannak! Persze nem hétfejű, tűzokádó fenevadak, hanem ritka komodói sárkányok! Ez a faj a legnagyobb ma élő gyík az egész világon, és sok más különlegessége is van, a mérgező harapástól a szűznemzésig.

155 év tojásrakó emlősei2021. január 12.

Kevés állatkertben foglalkoznak tojásrakó emlősökkel. Mi azonban igen, méghozzá világra szóló eredményekkel. És a dolog – amint az a 155 éves jubileumi emlékévhez kapcsolódó cikkünkből kiderül – nem ma kezdődött!

Csintalan gorillagyerek2021. január 8.

Indigo, a hároméves gorilla kislány nagyon eleven. Legújabb kisfilmünkben az látható, amint épp anyukája, N’yaounda hátán játszik dobszólót, és láthatóan nincs nagy kedve abbahagyni az anyai feddésre sem.

Rangos szakmai szervezet elnökévé választották Állatkertünk főállatorvosát2021. január 7.

Dr. Sós Endrét az Európai Állatkerti és Vadállatorvosok Szövetségének elnökévé választották (EAZWV), ami nemcsak negyedszázada itt dolgozó szakembernek, hanem az egész intézménynek elismerést jelent.

2020 mentett állatai2021. január 6.

A múlt évben közel kétezer segítségre szoruló vadállat kapott második esélyt az Állatkertünkben zajló mentőmunkának köszönhetően. Továbbra is mi mentjük a legtöbb madarat és kisemlőst, természetesen partnereinkkel szoros együttműködésben.

Ablakot nyitunk az élővilág sokféleségére2021. január 4.

A hazai állatkertek közül nálunk él a legtöbb féle állat: 881 állatfaj 10.528 egyedéről és 115 nem egyedenként nyilvántartott tenyészetéről gondoskodunk nap mint nap. Sok köztük a ritkuló, fenyegetett faj, melyek védelméhez tevékenyen hozzájárulunk.

Ennyit nőttünk!2020. december 29.

Idei utolsó kisfilmünkben megmutatjuk, mennyit nőtt az elmúlt hónapokban néhány népszerű kisállatunk. Legtöbbjük a 2020-as évben született, amely ugyancsak bővelkedett gyermekáldásban. A filmen szereplő fajok többsége őshazájában ritkulóban van.

2020 új állatai2020. december 26.

Az idei esztendőben is több újdonsággal ismerkedhetett meg Állatkertünk közönsége. Például az őshazájában ritkulóban lévő aranyszőrű takinokkal és a sokáig kihaltnak hitt Parma-kengurukkal. Régebb óta tartott fajoknál is érkeztek új egyedek.