Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Karácsony az Állatkertben2022. december 26.

Cicatartók biztos tapasztalták már, hogy a macskák bizony hajlamosak különféle huncutságokat művelni a karácsonyfával. De vajon mi a helyzet a vadbivallyal, az orrszarvúval, vagy éppen az elefánttal. Karácsonyi kisfilmünkből ez is kiderül.

Kisfilmen a szupercuki dolmányos hangyász2022. december 8.

Nyolc évtized után ismét van Állatkertünkben dolmányos hangyász, más néven tamandua! A Ricardo nevű fiatal hím december 6-a, azaz Mikulás napja óta látható a Pálmaházban. Most kisfilmen is megmutatjuk a bájos vendégízületest.

Bemutatkozott Ricardo, a dolmányos hangyász2022. december 7.

A dolmányos hangyász – más néven tamandua – csak nagyon kevés Állatkertben látható, nálunk jó nyolcvan éve volt utoljára. Ricardo, a nemrég érkezett tamandua Állatkertünk Mikulás-napi ajándéka látogatónknak, aki mostantól a Pálmaházban látható.

A Pálmaház óriásai2022. december 3.

A Pálmaházban látható két anakondánk, akiket gondozóik „a két grácia” néven szoktak emlegetni, Állatkertünk legtermetesebb kígyói közé tartoznak. A nagyobbik hossza jó négy és fél méter, amivel csak az egyik tigrispitonunk kelhet versenyre.

Kókuszpók, a pálmatolvaj2022. november 21.

A pálmatolvaj a legnagyobb termetű szárazföldi ízeltlábú. Bár a faj csak kevés állatkertben látható, mi két pálmatolvajt is bemutatunk, ráadásul a képeken is látható hím állat, tisztes nevén Kókuszpók, már nyolc esztendeje él nálunk.

Hamlet és az ő „háreme”2022. november 17.

Természetesen nem a dán királyfiról, Shakespeare tragédiájának címszereplőjéről van szó, hanem Hamlet nevű kengurunkról, aki mellé most két fiatal nőstény érkezett Berlinből. Mivel van egy idősebb nőstényünk is, Hamletnek így már igazi „háreme” van.

Szemet gyönyörködtető őszi színek2022. november 12.

Minden évszaknak, így az ősznek is megvan a maga szépsége. Állatkertünk lombos fáin a levelek a legkülönbözőbb színekben, a zöld, a sárga, a vörös és a barna változatos árnyalataiban pompáznak ilyenkor.

Párducles2022. november 10.

A veszélyeztetett perzsa leopárdoknál tavaly ősszel volt gyermekáldás. A két kölyök, Arya és Amir azóta sokat nőttek, és néha már nem is olyan könnyű első látásra megkülönböztetni őket Banutól, az anyukájuktól.

Felköszöntöttük a szülinapos elefántokat2022. november 7.

Négy ázsiai elefántunk közül kettőnek is mostanában van a születésnapja. A két ünnepeltet, az ötéves Arunt és anyukáját, a huszonegy esztendős Angele-t vasárnap különleges szülinapi tortával köszöntöttük fel.

„Tökölő” állatok2022. október 31.

A Halloween alkalmából a napokban több állatunk is faragott töklámpást kapott, amelynek belsejébe nem fényforrás, hanem ennivaló került. Ilyen „tökfejekkel” leptük meg a szurikátákat, a cebui disznókat, a rozsomákokat és az egyik perzsa leopárdot is.