Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kismalacok a minnesotai törpesertéseknél2019. június 27.

A minnesotai törpesertés – amint a neve is mutatja – eleve aprócska. Hát még a kicsinyei! Pötyinek, az anyakocának nemrég nyolc malaca született. Az állatok a Holnemvolt Várban, Állatkertünk tavaly megnyílt új játszóparkjában láthatók.

Sorra kelnek ki a flamingófiókák2019. június 25.

Eddig 14 pihés fióka kelt ki rózsás flamingóinknál, és vannak tojások, amelyek még kotlanak a szülők, így további kicsik is várhatók. Állatkertünkben látható az egyik legnépesebb és legjobban szaporodó állatkerti flamingócsapat Európában.

Dupla fókaszülinap jeges haltortával2019. június 24.

Szülinapos oroszlánfókáinkat fókaízlés szerint készült tortával köszöntötték gondozóik. Jaques most húszéves, Noé pedig tegnap töltötte be tizennegyedik életévét. Így aztán együtt ünnepelték szülinapjukat.

Muntyákok és csókák együttműködése2019. június 19.

Legújabb kisfilmünkön az látható, hogyan segítenek a vedlésben muntyákszarvasainknak a kert területen élő csókák. Persze nem önzetlenül teszik: a levedlett szőrt ugyanis fészkük kibélelésére használják fel.

A teknősök védelmében2019. június 17.

Akhilleusz, a múlt héten kővel agyonütött görög teknős tragédiája sokakat megérintett. Úgy gondoltuk, ha már a teknősök szóba kerültek, érdemes pár sorban bemutatnunk az Állatkert teknősökkel kapcsolatos munkáját is.

Júlia kajmánkönnyeket iszik2019. június 12.

A nemrég megnyílt Lepkekert egyik érdekes lakója a Júlia-lepke, más néven Júlia-helikonka, melynek hímjei a természetben időnként a kajmánok és teknősök könnyét szívogatják, hogy a bennük oldott ásványianyaghoz hozzájussanak.

Strandol az elefántcsalád2019. június 8.

Legújabb kisfilmünkön elefántjaink vízi legutóbbi vízi kalandjait örökítettük meg. Angele, az anyuka, Assam, az apuka, és Arun, a másfél esztendős kiselefánt láthatóan igazi családi programnak tekintik a strandolást.

„Ijesztő” szépség kannibál hajlamokkal2019. június 7.

Az égkék azúrlepke a Lepkekert egyik látványos és érdekes lakója. A fizikát állítja a szépség szolgálatába, de látványos színe a támadó elbizonytalanítására való. A hernyóiknál pedig a kannibalizmus is előfordul.

Down-szindrómás alkotók a fotópályázat legjobbjai között2019. június 6.

Tavaszi fotópályázatunk legjobb képei közül többet Down-szindrómás alkotók, a Down Alapítvány fotóterápiás programjának résztvevői készítették. Most pedig jelképesen örökbe fogadták a nemrég megnyílt Lepkekert lakóit.

Óriási lepke a déligyümölcsök réme!2019. június 4.

A denevérlepkék a nemrég megnyílt Lepkekert legnagyobb lakói: szárnyuk fesztávja a 15 centit is eléri. Ezek a tenyérnyi lepkék legszívesebben a banán és a narancs nedvét szívogatják, és hernyókorukban is főként banánlevélen élnek.