Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ritka trópusi disznóféle Budapestről Angliába2020. október 7.

A kritikusan veszélyeztetett cebui disznók kiválóan szaporodnak Állatkertünkben. Öt éve ketten érkeztek, ma kilencen vannak, az egyik itt született állat pedig nemrég utazott el a Whipsnade-i Állatkertbe, ahol azóta már új otthonával ismerkedik.

Ismerjétek meg Golót, a szülinapos gorillát!2020. szeptember 26.

Ahogy azt már tegnap is megírtuk, negyvenéves lett Golo, gorillacsapatunk vezérhímje. Legújabb kisfilmünkben gondozói mesélnek az ünnepeltről, életének budapesti évtizedeiről, személyiségéről, és arról is, hogy milyen remek apuka.

Negyvenéves Golo, a gorilla apuka2020. szeptember 25.

Tortával köszöntöttük Golót, Állatkertünk hím gorilláját 40. születésnapja alkalmából. A stuttgarti születésű állat 1989 óta él a nálunk. Az eltelt harmincegy év során két nősténytől összesen öt utódja születetett, sőt ma már nyolc unokája is van.

Vombatlesre fel!2020. szeptember 24.

Nem könnyű meglesni a legifjabb, idén született vombatunkat, lefotózni meg még nehezebb! Bár az erszényből már kiköltözött, jó adag szerencse is kell ahhoz, hogy épp a szemünk láttára merészkedjen elő felszín alatti üregrendszerből.

Ma van az orrszarvúak világnapja!2020. szeptember 22.

A természetvédelemmel, a veszélyeztetett fajokkal foglalkozó szakmai közösség tagjai évről évre szeptember 22-én ünneplik az orrszarvúak világnapját. Ez jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet az őket fenyegető veszélyekre.

A vörös pandák világnapjára2020. szeptember 19.

Szeptember harmadik szombatja a vörös pandák világnapja. Ezt a különleges, veszélyeztetett fajt Állatkertünkben is megcsodálhatják a látogatók, hiszen harminc éve foglalkozunk velük, és többször szaporodtak is nálunk.

Puszi anyától, puszi apától2020. szeptember 17.

A pingvineknél a „csőrözés” legtöbbször a szeretet jele. Nemcsak pároknál láthatjuk, hanem a szülők is „puszit” adnak fiókájuknak, akkor is, ha a gyerek már akkora, hogy ránézésre alig lehet megkülönböztetni felnőttektől.

Csillagos homlokú maragyerek2020. szeptember 15.

A rendszeresen szaporodó nagy maráknál a három legfiatalabb kölyök egyike fehér foltot, ahogy az állattenyésztésben mondják, „csillagot” visel a homlokán. A színbeli változatosság máskor is előfordul náluk, különösen a fiatal állatok körében.

Kisfilmen Móric, az orangután gyerek2020. szeptember 10.

Nap mint nap megindító pillanatok sokaságának lehetünk tanúi az orangutánoknál, ahol Lia, az anyuka odaadó szeretettel babusgatja az augusztus elején született kis Móricot. Legújabb kisfilmünkkel ezekből a pillanatokból adunk ízelítőt.

Egész nap mókázik a gorillagyerek2020. szeptember 9.

Aligha van jobb szórakozás, mint hosszabb időn át figyelni Indigo, a csaknem hároméves gorilla kislány mindennapjait. Homokozik, bukfencezik, két lábon szaladgál, fűben kúszik, fára mászik, vagy éppen a felnőtt gorillákat bosszantja.