Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Viola, a vombat2015. október 22.

Október 22-ét Ausztráliában a vombatok napjaként tartják számon. Mivel a mi Állatkertünk szakmai körökben egyebek mellett a vombat szaporulatról ismert, a vombatok napja alkalmából egy vombatos kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak.

Új lakók az Állatkertben2015. október 19.

Kisfilmünk képkockáin a pár hete érkezett cebui disznókkal, az ugyancsak új jövevénynek számító szecsuáni takinnal, illetve a nemrégiben született muntyákszarvas borjúval találkozhatnak. Csámcsogás, pózolás és mindent elsöprő cukiság bő két percben.

Golo szülinapi tortája2015. október 9.

Két héttel ezelőtt köszöntöttük Golót, a budapesti gorillacsapat vezérét 35. születésnapján. Az erről szóló híradások nyomán sokan érdeklődtek azóta, hogy miféle tortát is kapott az ünnepelt. Képes gorilla-gasztronómiai írásunkból ez is kiderül.

Néha már felbukkan a muntyákszarvas gida2015. október 8.

A Mérgesház melletti kifutóban lakó kínai muntyákszarvasoknál augusztus utolsó napjaiban gida született. A gondozókon kívül azonban nem sokan látták még, hiszen mostanában kezd gyakrabban előmerészkedni a kifutó nyíltabb részeire.

Szurikáta hétköznapok2015. október 2.

Legújabb kisfilmünk a szurikáták hétköznapjaiba enged bepillantást. Ezek a kisemlősök nagyon népszerűek a közönség körében, nemcsak bájos külsejük miatt, hanem azért is, mert szinte mindig történik náluk valami izgalmas.

Cseperedő nanducsibék2015. szeptember 30.

Két nandutojásból már sikeresen kikeltek a fiókák, s egy kis szerencsével további csibék világrajövetelére is számíthatunk. A Dél-Amerikában őshonos futómadarak tartásába közel három évtizedes szünet után tavaly fogtunk bele ismét.

Golo szülinapi köszöntése2015. szeptember 28.

Gorillacsapatunk vezére, Golo vasárnap töltötte be harmincötödik életévét. Ez alkalomból tortával és más meglepetésekkel köszöntöttük, az emberszabásúak házának nézőterén pedig egész nap programok várták az érdeklődőket.

Sziesztázó páviánok2015. szeptember 25.

Állatkertünk fotósa csütörtök délben készítette ez a felvételt. Amint a képen is látható, páviánjaink közösen sziesztáztak a kifutójukban álló egyik mászófa ágain. A héttagú csapat majd’ minden tagját elnyomta a buzgóság.

Mókusmajom kölyök2015. szeptember 14.

A Dél-Amerikában őshonos mókusmajmok kifutójában is cseperedik egy apróság! A kölyök július második felében született, s bár az eltelt időben sokat nőtt, néha még mindig anyja hátára csimpaszkodva viteti magát.

Ritka trópusi disznófaj először Magyarországon2015. szeptember 10.

Először látható Magyarországon cebui disznó. Ez a kritikusan veszélyeztetett állatfaj a Fülöp-szigetekhez tartozó Negros és Panay lakója. A nemrégiben érkezett két állat közül a koca Rotterdamból, a kan pedig Edinburgh-ból érkezett Budapestre.